Στον ιερό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Μεγάλη Μαντίνεια του Δήμου Δυτικής Μάνης η εξόδιος ακολουθία για τον Επαμεινώνδα Κωστέα παρουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Νίκου Δένδια και του αρχηγού ΓΕΕΘΑ

Σε κλίμα συγκίνησης τελείται η εξόδιος ακολουθία του επισμηναγού (Ι) Επαμεινώνδα Κωστέα, ο οποίος το πρωί της 27ης Δεκεμβρίου έχασε τη ζωή του όταν το εκπαιδευτικό αεροσκάφος στο οποίο επέβαινε κατέπεσε βορειοδυτικά της 120 ΠΕΑ στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας, μπροστά στα μάτια της συζύγου και των δύο ανήλικων παιδιών του που παρακολουθούσαν την πτήση .

Δείτε το βίντεο από το tharrosnews.gr

Ο εφημέριος της εκκλησίας όπου τελείται η κηδεία γνώριζε 25 χρόνια τον Επαμεινώνδα Κωστέα.

«Χάσαμε τον Νώντα μας ένα άξιο παλικάρι, ένα διαμάντι για το χωριό μας. Είμαστε καταρρακωμένοι από τη στεναχώρια. Τον ξέρω εδώ και 25 χρόνια. Άξιος οικογενειάρχης. Για την πατρίδα τα έδινε όλα. Ήθελε να πετάξει και τελικά εκεί που ήθελε να πετάξει, πέταξε» δήλωσε ο εφημέριος του χωριού στο protothema.gr.


Στο τελευταίο αντίο στον ήρωα επισμηναγό Επαμεινώνδα Κωστέα παραβρίσκεται πλήθος κόσμου, φίλοι, συγγενείς και συνάδελφοι ενώ το παρών έδωσαν ο θπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Δένδριας, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος . οι αρχηγοί των Ενόπλων Δυνάμεων και ο Τομεάρχης ‘Αμυνας του ΣΥΡΙΖΑ Ευάγγελος Αποστολάκης

Η συγκινητική τελετή στο Πεντάγωνο

Νωρίτερα το πρωί της Παρασκευής μεγάλη ήταν η συγκίνηση στο στρατόπεδο Παπάγου, όπου στεγάζεται το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, το ΓΕΕΘΑ και τα ΓΕΣ, ΓΕΑ και ΓΕΝ στην τελετή απόδοσης τιμών για τον επισμηναγό Επαμεινώνδα Κωστέα, ο οποίος έχασε τη ζωή του εν ώρα καθήκοντος όταν το εκπαιδευτικό αεροπλάνο στο οποίο ήταν πιλότος συνετρίβη κοντά στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Καλαμάτας.

Την ώρα της έπαρσης της σημαίας (στις 7:30) και παρουσία της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, στρατιωτικοί και πολιτικό προσωπικό βγήκαν στα μπαλκόνια του ΥΕΘΑ για να αποτίσουν φόρο τιμής στον αδικοχαμένο 40χρονο πιλότο.

Λίγα λεπτά αργότερα, δε, πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση στον ιερό ναό Παναγιάς Παντάνασσας στο στρατόπεδο Παπάγου.

Απονομή ανώτατου βαθμού στον επισημηναγό με Προεδρικό Διάταγμα
Με Προεδρικό Διάταγμα που θα εκδοθεί, με πρόταση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Νίκου Δένδια, κατόπιν εισήγησης του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου και απόφασης του Συμβουλίου Αρχηγών Γενικών Επιτελείων (ΣΑΓΕ), απονέμεται ο βαθμός του Αντιπτεράρχου στον Επισμηναγό (Ι) Επαμεινώνδα Κωστέα (ΑΜ: 63824), ο οποίος απεβίωσε κατά την εκτέλεση υπηρεσίας που συνεπάγεται αυξημένο κίνδυνο.

Φωτογραφία κηδείας Επαμεινώνδα Κωστέα από το tharrosnews.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook