«Ζητώ από τον Θεό πρώτα συγγνώμη και μετά από εσάς. Δεν είμαι ούτε στυγνός δολοφόνος», είπε ο 18χρονος που σκότωσε με ένα ψαλίδι τον 16χρονο αδελφό του.

Ομόφωνη ήταν η απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα για την προφυλάκιση του 18χρονου που σκότωσε τον 16χρονο αδελφό του στο σπίτι τους στη Νέα Σμύρνη μπροστά στα μάτια της μητέρας, της γιαγιάς και της κοπέλας μου.
Η οικογενειακή τραγωδία έγινε μετά από έντονο καβγά που είχαν τα δύο αδέλφια όταν ο 16χρονος που ήταν μικρότερος πήρε από τον 18χρονο μια μπλούζα και δεν του την έδινε πίσω.

Όπως είπε ο 18χρονος δέχτηκε μπουνιές από τον αδελφό του καικαθώς είχε το ένα του χέρι στο γύψο πήρε το ψαλίδι για να αμυνθεί και έγινε το κακό χωρίς να το θέλει.

Tι είπε ο δικηγόρος του

«Δώσαμε μία μάχη υπερασπιστική για το παιδί. Θα προσφύγουμε κατά του εντάλματος της προσωρινής κράτησης», είπε στο MEGA ο δικηγόρος του 18χρονου, Ανδρέας Θεοδωρόπουλος.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του 18χρονου, η υπεράσπιση θα ζητήσει το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας , το οποίο θα κρίνει και το γεγονός εάν θα προφυλακιστεί σε κατάστημα κράτησης νέων και όχι σκληρών ποινικών.

«Δεν είχα προσχεδιάσει την ενέργειά μου για να εξοντώσω τον αδελφό μου και ενδεικτικά σας αναφέρω τα εξής: Είμαι ένα πονεμένο παιδί από τα πρώτα έτη τις ζωής μου καθώς οι παραστάσεις που ζούσα καθημερινά αλλά και το διαζύγιο που τελικά επήλθε μεταξύ των γονέων μου με επηρέασε τόσο εμένα, όσο και τον μικρότερο αδελφό μου στην διαμόρφωση της προσωπικότητας μας στην ευαίσθητη ηλικία που τότε ήμουν ανήλικος.
Σήμερα είμαι σχεδόν 18 ετών, πρόσφατα ενηλικιώθηκα και είναι αληθές πως δεν είχα προσχεδιάσει την ενέργειά μου, αλλά ούτε και υπάρχουν προπαρασκευαστικές μου πράξεις που να δηλώνουν ότι επιθυμούσα τον φόνο του αδελφού μου».


Το ταξίδι που σχεδίαζε
Στις επόμενες γραμμές αναφέρεται στη σύντροφο του την οποία χαρακτηρίζει επίσης «βασανισμένο παιδί» που τον βοήθησε να ξεπεράσει τον χωρισμό των γονέων του και στο ταξίδι που σχεδίαζαν για τις ημέρες των εορτών. «Υπεραγαπώ ακόμη τον μικρότερο αδελφό μου και δεν μπορώ να συνειδητοποιήσω πως έχει φύγει από την ζωή. Νομίζω ότι ζει. Δεν διανοούμαι ότι υπαίτιος είμαι εγώ που άθελά μου, ύστερα από έντονο τσακωμό που είχαμε την περασμένη Τρίτη στο πατρικό μου σπίτι στην Ν. Σμύρνη ενώπιον της γιαγιάς μου, της μητέρας μου και της συντρόφου μου, η οποία και εκείνη είναι ένα παιδί βασανισμένο και έτσι ταιριάξαμε και αγαπιόμαστε εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα.

Μάλιστα είναι εκείνη που ένιωθα όταν είμαι μαζί της πως ξεπερνάω τον χωρισμό των γονιών μου, καθώς μου συμπεριφέρεται με στοργή και αγάπη και τα αισθήματά μας είναι αμοιβαία, διακατεχόμενα από αλήθεια και αγάπη
Προσπαθούσα το τελευταίο διάστημα και είχαμε αποφασίσει κιόλας να μεταβούμε σε σύντομο ταξίδι για τις διακοπές των Χριστουγέννων για να ηρεμήσουμε από όλη την ένταση των ημερών ύστερα από τον κόπο που είχαμε κάνει και επιτύχαμε να συγκεντρώσουμε λιγοστά χρήματα από τις εργασίες μας και εγώ και η σύντροφός μου που όμως κάλυπταν τα απαραίτητα έξοδά μετάβασής μας για λίγες ημέρες».

«Με γρονθοκόπησε για να πάρει τη μπλούζα»
Ο 18χρονος αναφερόμενος στον άγριο καυγά, είπε: «Την περασμένη Τρίτη λοιπόν, ο μικρότερος αδελφός μου όπως συνήθιζε να με πειράζει αλλά και να με χτυπάει πολλές φορές διότι και εκείνος ένιωθε συναισθηματικά κενά όπως και εγώ από τις πολύ δύσκολες στιγμές που έχουμε περάσει μαζί ως ανήλικοι, άρχισε πρώτος να με γρονθοκοπεί στο πρόσωπό μου και ύστερα στο χειρουργημένο μου αριστερό χέρι για να μου πάρει μια μπλούζα, μια ασήμαντη αφορμή για όλους θα πείτε, αλλά για μένα μια μπλούζα που όμως μου την είχε κάνει δώρο η κοπέλα μου, είχε πολύ σημαντική συναισθηματική αξία.

Είχε και εκείνος κοπέλα, του έλειπε, ήταν μακριά εκείνο το διάστημα, ίσως είδε εμένα με την δική μου και ζήλεψε δεν ξέρω, δεν τον κατηγορώ, τον αγαπώ. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι δεν είναι δίπλα μου έστω και ξύλο που μου ‘ρίχνε ή του έριχνα και μετά τα βρίσκαμε πάντα. Μάλιστα τις γιορτές είχε έρθει και ο μπαμπάς μου να μας πάρει να βγούμε μαζί που όντως έγινε. Τίποτε δεν ήταν προσχεδιασμένο πιστέψτε με λέω αλήθεια.

Γνωρίζω ότι αυτό που έκανα ήταν πολύ κακό, αλλά δεν μπορώ να το συνειδητοποιήσω. Πάντοτε τσακωνόμαστε για τέτοια ζητήματα, εγώ, εσύ, ποιος είναι καλύτερος και όλες αυτές οι ανοησίες που όμως για μας ήταν σημαντικά. Η μητέρα μου γνωρίζει πόσες φορές έχουν γίνει ομηρικοί καβγάδες μεταξύ μας και η γιαγιά μας.
Δεν ήθελα να τον σκοτώσω. Πιστέψτε. Σας ικετεύω. Είμαι ράκος ψυχικά, όντως ισχύουν οι συχνοί καυγάδες που άκουγε η γειτονιά, μέχρι όμως ένα σημείο, εκείνη την ημέρα όμως έγινε κάτι το οποίο δεν είχα καμία ανθρωποκτόνο πρόθεση εναντίον του αδελφού μου.

Ζητώ από τον Θεό πρώτα συγγνώμη και μετά από εσάς. Δεν είμαι ούτε στυγνός δολοφόνος, ούτε έχω προκαλέσει ποτέ κακό σε κανέναν πολλώ δε μάλλον δεν ήθελα στον δικό μου άνθρωπο να κάνω».

Και συνεχίζει:

«Ο τσακωμός μας εκείνη την ημέρα μου προκάλεσε μεγάλο πόνο, ήταν ένα δυνατό παιδί και παρά τις παρακλήσεις μου να σταματήσει αυτός συνέχιζε και μου προκαλούσε οργή, ενώ εγώ δεν μπορούσα να αντιδράσω διότι είχα σπασμένο το αριστερό μου χέρι, (έχω υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση και είναι σε γύψο), ενώ μετά την πράξη μου, στην οποία και πάλι σας δηλώνω αληθώς ενώπιον σας κυρία Πρόεδρε πως αμέσως προσέτρεξα να του παράσχω τις πρώτες βοήθειες, καθώς δεν είχα προμηθευθεί από πουθενά αυτό το ψαλίδι που τελικά κόστισε την ζωή του αδελφού μου, απλά το βρήκα τυχαία πάνω στο κρεβάτι και θέλοντας να τον πονέσω και εγώ όπως έκανε και εκείνος αμύνθηκα στην επίθεσή του, όμως ακόμη δεν πιστεύω πως ένα χαρτοκοπτικό ψαλίδι στέρησε την ζωή στον αδελφό μου».

Κατέθεσαν η μητέρα και η γιαγιά του
Επί δύο ώρες βρέθηκε στο ανακριτικό γραφείο η μητέρα του κατηγορούμενου, η οποία αφού ολοκλήρωσε την κατάθεσή της, απομακρύνθηκε με τη βοήθεια συγγενών της, εμφανώς σε κακή ψυχολογική κατάσταση.

Η μητέρα του κατηγορούμενου από την πρώτη στιγμή παρά τον πόνο της για το χαμό του ενός παιδιού της έχει δηλώσει ότι ο 18χρονος δεν ήθελε να σκοτώσει τον αδελφό του, επιβεβαιώνοντας το γεγονός ότι ο τσακωμός ξεκίνησε για μια μπλούζα.

Στην ανακρίτρια κατέθεσε και η γιαγιά των δύο αδερφών, ενώ στο πλευρό του κατηγορούμενου βρέθηκε από νωρίς και η σύντροφός του, που είναι η τρίτη μάρτυρας κατά σειρά, η οποία κατέθεσε υπέρ του.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook