Κιβωτός του Κόσμου: Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για υπεξαίρεση, απιστία και ξέπλυμα στον πατέρα Αντώνιο και την πρεσβυτέρα

Ολοκληρώθηκε η έρευνα της Εισαγγελίας Πρωτοδικών για τη διαχείριση των οικονομικών της Κιβωτού του Κόσμου. Ακήθηκαν διώξεις με βαριές κατηγορίες
Η δίωξη που άσκησε η εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας στον πατέρα Αντώνιο και την πρεσβυτέρα Σταματία Γεωργαντή μετά την έρευνα για την οικονομική διαχείριση στην Κιβωτό του Κόσμου είναι σε βαθμό κακοουργήματος και αφορά τα αδικήματα της απιστίας, της υπεξαίρεσης και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος. Συγκατηγορούμενοι είναι άλλα δύο άτομα αλλά σε βαθμό πλημμελήματος.
Η υπεξαίρεση αφορά τα χρήματα και τιμαλφή ύψους περίπου 470.000 ευρώ που βρέθηκαν στο διαμέρισμα της οργάνωσης που χρησιμοποιούσε ο πατέρας Αντώνιος
Συγκεκριμένα, η πρεσβυτέρα φέρεται να έχει τελέσει τα αδικήματα της απιστίας και της υπεξαίρεσης ως φυσικός αυτουργός ενώ στον πατέρα Αντώνιο αποδίδεται ηθική αυτουργία στις παραπάνω πράξεις. Και οι δύο επίσης βαρύνονται με το αδίκημα του ξεπλύματος μαύρου χρήματος.
Οι άλλοι δύο κατηγορούμενοι στην υπόθεση κατηγορούνται σε βαθμό πλημμελήματος για συνέργεια σε πλημμεληματική υπεξαίρεση αφού αφενός ένα μέρος του μισθού του, του ενός, πρώην υπαλλήλου (30.000 ευρώ) στην Κιβωτό, φαίνεται να γύριζε στην οργάνωση ενώ στη θυρίδα του συγγενικού προσώπου του πατέρα Αντωνίου και της πρεσβυτέρας, σε νησί του Αιγαίου εντοπίστηκαν 57.000 ευρώ.
Το αδίκημα της απιστίας συνίσταται-σύμφωνα με πληροφορίες- σε αναιτιολόγητες δαπάνες άνω των 190.000 ευρώ ποσό που σχετίζονται με την αγορά από το ζεύγος ακινήτου στην Πωγωνιανή και τις επισκευές που έγιναν σε αυτό. Επίσης, αφορά σε εκταμιεύσεις 2.000.000 ευρώ από τα ταμεία της Κιβωτού για τα οποία δεν υπάρχουν παραστατικά.
Η υπεξαίρεση, επίσης, σε βαθμό κακουργήματος, αφορά τα χρήματα και τιμαλφή ύψους περίπου 470.000 ευρώ που βρέθηκαν στο διαμέρισμα της οργάνωσης που χρησιμοποιούσε ο πατέρας Αντώνιος, καθώς και τα χρήματα, τα κοσμήματα και τις χρυσές λίρες που εντοπίστηκαν σε θυρίδες αλλά και 300.000 ευρώ που λείπουν από τα διαθέσιμα της οργάνωσης.
Στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα είχαν κληθεί σε ανωμοτί εξηγήσεις. Και οι δυο φέρονται να είχαν αρνηθεί την εμπλοκή τους σε οποιαδήποτε έκνομη πράξη σχετικά με τα οικονομικά της ΜΚΟ.
Ολες οι Ειδήσεις
- Κωνσταντίνα Σπυροπούλου: Η φωτογραφία με τους γονείς της
- Grande League: Κάθε Κυριακή στις 22:30 η αθλητική ενημέρωση στο OPEN γίνεται…GRANDE!
- Κορυφαία ματς της SuperLeague 2 σε ACTION 24 και Athletiko.gr!
- ΕΡΤ1 – «Ό,τι αξίζει»: Πρεμιέρα Κυριακή 21.09.2025 – Ένα ξεχωριστό οδοιπορικό σε κάθε γωνιά της Ελλάδας
- Συγκλονιστική σκηνή: Ο τεχνικός της Εθνικής Βραζιλίας στο βόλεϊ ενημερώνεται μέσα στο γήπεδο ότι η μητέρα του πέθανε – Βίντεο
- Δύο νέες δημοσκοπήσεις: Πρώτη με διαφορά η ΝΔ, τι λένε οι πολίτες για το πιθανό κόμμα Τσίπρα, πώς αξιολογούν τους πολιτικούς αρχηγούς
- Χρήστος Κούγιας: Το νέο εγχείρημα προς τιμήν του πατέρα του, Αλέξη Κούγια
- Νίκος Μακρόπουλος – Γιώργος Σαμπάνης: Μαζί στο στούντιο πριν τη συνύπαρξή τους σε γνωστό νυχτερινό κέντρο – Φωτογραφίες
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook