Πώς έγινε η αρπαγή του 29χρονου άνδρα από την Ανάβυσσο. Τον λήστεψαν, τον έδεσαν και ετοιμάζονταν να διαρρήξουν και το σπίτι του αλλά κατάφερε και ειδοποίησε την αστυνομία. Συνελήφθη ο ένας από τους δύο δράστες.

Όλα έγιναν το απόγευμα της Πέμπτης 3 – 1-2024 στην περιοχή της Αναβύσσου, όταν δύο άτομα κινούμενοι με αυτοκίνητο προσέγγισαν τον 29χρονο στα Καλύβια Θορικού, τον ακινητοποίησαν και τον έδεσαν με χειροπέδες.

Έπειτα, επιβίβασαν το θύμα στο αυτοκίνητο του και κινήθηκαν με τα δύο αυτοκίνητα σε δασώδη περιοχή, όπου με χρήση σωματικής βίας του απέσπασαν δύο κινητά τηλέφωνα, πορτοφόλι, κλειδιά και κάρτες τραπέζης.

Επιπλέον, εξαναγκάζοντάς τον, απέκτησαν πρόσβαση στο ηλεκτρονικό πορτοφόλι του κινητού του και πραγματοποίησαν μεταφορές κρυπτονομισμάτων, ύψους 3.000 ευρώ.

Στη συνέχεια, εγκατέλειψαν τον 29χρονο δεμένο με χειροπέδες στο τιμόνι του αυτοκινήτου του σε απομονωμένη περιοχή, αφού πρώτα ψέκασαν με χλωρίνη τα ρούχα του και το εσωτερικό του ΙΧ  και διέφυγαν.

Ο 29χρονος κατάφερε να λυθεί ειδοποίησε την μητέρα του, η οποία με τη σειρά της ενημέρωσε το Κέντρο της Άμεσης Δράσης για επικειμένη διάρρηξη στο σπίτι –γραφείο του γιού της στους Αμπελόκηπους, που θα πραγματοποιούσαν οι δράστες στο χώρο του γραφείου του στην περιοχή των Αμπελοκήπων.

Έπειτα από συντονισμένες ενέργειες του Κέντρου της Άμεσης Δράσης, αστυνομικοί της Ομάδας Ζ μετέβησαν στο ανωτέρω σημείο και εντόπισαν τον 25χρονο δράστη να εξέρχεται από την πολυκατοικία, όπου βρίσκονταν το γραφείο.

Ο δράστης, αλλοδαπός, 25 χρόνων, επιχείρησε να διαφύγει πεζός, ωστόσο οι αστυνομικοί κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν, παρά την σθεναρή αντίσταση που προέβαλε.

Επιπλέον, πλησίον του σημείου εντοπίστηκε αυτοκίνητο, ο οδηγός του οποίου κλήθηκε σε έλεγχο, ωστόσο στη θέα του αστυνομικού εκκίνησε το όχημα, κινούμενος προς το μέρος του, με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό του αστυνομικού κατόπιν πτώσης του στο έδαφος.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος, οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα, με τις κατηγορίες της αρπαγής, εκβίασης και ληστείας σε βάρος 29χρονου

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook