Καρέ- καρέ περιγράφουν οι μάρτυρες τη στιγμή που ο 29χρονος έχει μόλις διαφύγει από τους απαγωγείς του και με εμφανή τα σημάδια της αιχμαλωσίας του ζητά βοήθεια σε βενζινάδικο.

Σύμφωνα με το Mega, 29χρονος άνδρας είδε για πρώτη φορά τους ανθρώπους που τον άρπαξαν έξω από σπίτι φίλου του στην Ανάβυσσο, και στη συνέχεια τον αιχμαλώτισαν και τον λήστεψαν .

Έχουν περάσει λίγα λεπτά από τη στιγμή που ο 29χρονος προγραμματιστής κατάφερε να απελευθερωθεί και με το κινητό του τηλέφωνο στα χέρια, περιγράφει τις στιγμές που έζησε στα χέρια των απαγωγέων.


Στα χέρια και στο λαιμό του κομμάτια από τη μονωτική ταινία που χρησιμοποίησαν για να τον δέσουν, με τα σημάδια στη φόρμα του να προδίδουν την ταλαιπωρία που πέρασε και τον ίδιο να παραμένει σε κατάσταση σοκ.
Tα νέα στοιχεία για την απαγωγή και τη ληστεία του νεαρού από δύο άτομα που, όπως είπε, έβλεπε για πρώτη φορά, οι μεταφορές κρυπτονομισμάτων από λογαριασμό του, με τη βία η επεισοδιακή σύλληψη ενός εκ των δραστών και οι μαρτυρίες για τα δραματικά γεγονότα, συνθέτουν την υπόθεση που έχει λάβει διαστάσεις θρίλερ.

Ο εφιάλτης του νεαρού ξεκίνησε προχθές το απόγευμα. Οι δύο δράστες ακινητοποίησαν τον νεαρό με το πρόσχημα πως είναι αστυνομικοί, τον έδεσαν με χειροπέδες και τον μετέφεραν με το δικό του αυτοκίνητο, σε δασώδη περιοχή της Αναβύσσου.

Εκεί τον έβγαλαν από το δικό του αυτοκίνητο και τον έβαλαν στο πορτ μπαγκάζ του δικού τους οχήματος. Κινήθηκαν για μικρή απόσταση και όταν σταμάτησαν τον λήστεψαν.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δράστες βούτηξαν από τον 29χρονο: 2 κινητά τηλέφωνα, το πορτοφόλι, τα κλειδιά του σπιτιού και του γραφείου του και τραπεζικές κάρτες με τον ίδιο να αναγκάζεται να αποκαλύψει τα pin.
Στη συνέχεια οι απαγωγείς τον ανάγκασαν να χρησιμοποιήσει το δακτυλικό του αποτύπωμα για να αποκτήσουν πρόσβαση σε εφαρμογή διαχείρισης κρυπτονομισμάτων που είχε στο κινητό του τηλέφωνο. Ταχύτατα κατάφεραν να κάνουν δύο μεταφορές κρυπτονομισμάτων, συνολικής αξίας 3.000 ευρώ.

Μετά τη ληστεία, οι δύο δράστες τον δένουν στο τιμόνι του αυτοκινήτου του, ψεκάζουν με χλωρίνη και απομακρύνονται, με τον 29χρονο να καταφέρνει κάποια στιγμή να λυθεί και να ζητάει βοήθεια από τον ιδιοκτήτη βενζινάδικου, επί της Λεωφόρου Αναβύσσου.

Πρατηριούχος: «Από την διαδικασία αυτή φαινόταν ότι κάτι περίεργο υπάρχει»
Στην εκπομπή του Live News μίλησε ο διαχειριστής του πρατηρίου καυσίμων και περιέγραψε τα πρώτα λεπτά που ο προγραμματιστής έφθασε στο σημείο.

«Στις δέκα παρά το βράδυ, όταν κλείναμε το πρατήριο εμφανίστηκε ένας άνθρωπος σε κατάσταση αλλοφροσύνης. Μας ζήτησε βοήθεια να πάρει τηλέφωνο την μητέρα του. Κάναμε τρία τηλέφωνα: ένα στην αστυνομία να επιληφθεί του θέματος, το δεύτερο στη μητέρα του κι ένα στην κοπελιά του. Από την μητέρα του ουσιαστικά ζήτησε να καλέσει την αστυνομία. Από την διαδικασία αυτή φαινόταν ότι κάτι περίεργο υπάρχει στην περίπτωση αυτή».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook