«Έκανα αυτό που έπρεπε, ακόμη κι εάν ήταν αργά», δηλώνει στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων, η Σόφια Μπεκατώρου.

Μερικές εβδομάδες μετά την αποκάλυψη της, ότι έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από παράγοντα της ελληνικής Ιστιοπλποΐας, η Ελληνίδα Ολυμπιονίκης, που έγινε το σύμβολο του κινήματος «#MeToo» στην Ελλάδα, μίλησε στο AFP:

«Πρέπει να καταλάβετε ότι ο αθλητισμός είναι προέκταση της κοινωνίας. Και στην Ελλάδα οι συνθήκες είναι πιο περίπλοκες για τις γυναίκες. Είμαι χαρούμενη γιατί πολλοί άνθρωποι μιλούν δημόσια, μιλούν για τις επιθέσεις που υπέστησαν και απευθύνονται στις Αρχές. Όταν κατέκτησα το χρυσό μετάλλιο, ήταν υπέροχο, αλλά δεν κράτησε πολύ. Ενώ αυτή η αλλαγή, ελπίζω, ότι θα διαρκέσει και θα προστατεύσει επίσης τις μελλοντικές γενιές. Δυστυχώς στην Ελλάδα, δεν είμαστε πρωτοπόροι σε θέματα φεμινισμού ή ισότητας των φύλων. Έχουμε πολλή πρόοδο που πρέπει να κάνουμε ώστε οι γυναίκες να αναλάβουν σημαντικές θέσεις και να δείξουν τον δρόμο».

«Οι νόμοι μας πρέπει να αλλάξουν και η κοινωνία μας πρέπει να αλλάξει, για να προστατεύσει τα θύματα και όχι τους βιαστές» λέει χαρακτηριστικά και σημειώνει πως το άτομο που την κακοποίησε «θα μπορούσε να επιτεθεί και σε άλλα παιδιά»…

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook