Καιρός δύο ταχυτήτων την εβδομάδα αυτή με υψηλές θερμοκρασίες για την εποχή και το Σαββατοκύριακο ψύχος.

«H εβδομάδα ξεκινά με θερμή εισβολή από την Αλγερία και τελειώνει με Σκανδιναβικό ψύχος», γράφει χαρακτηριστικά ο μετεωρολόγοςΓιώργος Τσατραφύλλιας για τον καιρό που όπως φαίνεται «τρελάθηκε».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ, Σάκης Αρναούτογλου. ΌΠωςς έγραψε στην ανάρτηση του η εβδομάδα που θα διανύσουμε «θα είναι στο μεταίχμιο δύο εποχών».

Αναλυτικά η ανάρτηση Τσατραφύλλια

«H εβδομάδα ξεκινά με θερμή εισβολή από την Αλγερία και τελειώνει με Σκανδιναβικό ψύχος! Καλημέρα και καλή εβδομάδα! Μετά τα κρύα και τα χιόνια βρίσκεται σε εξέλιξη θερμή μεταφορά αερίων μαζών από τις ακτές της Αλγερίας προς τη χώρα μας , η οποία θα κορυφωθεί το διήμερο Πέμπτη-Παρασκευή και θα εκτοξεύσει τον υδράργυρο 8-10 βαθμούς πάνω από τα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα. Επίσης οι ισχυροί νοτιάδες θα κουβαλήσουν αφρικανική σκόνη και υγρασία. Οι πιο πολλές βροχές θα σημειωθούν τη Δευτέρα 15/1 και την Τρίτη 16/1 κυρίως στα δυτικά, στην Πελοπόννησο και στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα, ενώ τα λίγα χιόνια θα περιοριστούν στα βουνά. Το βίντεο παρουσιάζει μια πρώτη εκτίμηση της ανόδου της θερμοκρασίας σε 5 περιοχές.

Επίσης τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία συγκλίνουν όλο και περισσότερο ότι το Σάββατο , την Κυριακή και τη Δευτέρα ( 20-22/1) έρχεται νέος χιονιάς ,με θυελλώδεις βοριάδες ,πτώση της θερμοκρασίας, παγετό ,κρύο και χιόνια. Οι περιοχές που θα επηρεαστούν περισσότερο με χιονοπτώσεις και σε χαμηλά υψόμετρα φαίνεται να είναι η Θράκη ,τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και οι περιοχές από το Πήλιο και νοτιότερα όπως η Εύβοια,η Βοιωτία, η Αττική ,η Φθιώτιδα ,η Κορινθία , η Αργολίδα και η Αρκαδία. Τα επόμενα 24ωρα θα δοθούν περισσότερα στοιχεία για την εξέλιξη αυτής της ψυχρής εισβολής».

«Στο μεταίχμιο δύο εποχών» η εβδομάδα που έρχεται λέει ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ, Σάκης Αρναούτογλου
Για νέα επιδείνωση του καιρού μετά τις. ανοιξιάτικες θερμοκρασίες που αναμένονται στα μέσα της εβδομάδας, προειδοποιεί με ανάρτησή του ο Σάκης Αρναούτογλου.

Μάλιστα, τονίζει οτι η εβδομάδα που θα διανύσουμε «θα είναι στο μεταίχμιο δύο εποχών».
Ειδικότερα, όπως υπογραμμίζει, «ενισχύεται, σύμφωνα και με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία το σενάριο επιδείνωσης του καιρού το ερχόμενο Σαββακύριακο (20-21 Ιανουαρίου), με αρκετά… χειμωνιάτικες αποχρώσεις σε συνδυασμό και με θυελλώδεις ανέμους αλλά και αισθητότατη πτώση της θερμοκρασίας, από μία ατμοσφαιρική διαταραχή, η ακριβής τροχιά της οποίας θα αρχίζει να ξεκαθαρίζει τα επόμενα 24ωρα».
Παράλληλα, αναφέρει πως «όσοι πρόκειται να ταξιδέψουν, καλό θα είναι να παρακολουθούν τις καιρικές εξελίξεις μέσα από τα δελτία καιρού τα επόμενα 24ωρα».

Δείτε την ανάρτηση του Σάκη Αρναούτογλου

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook