Καταγράφηκαν 103 θάνατοι με διάμεση ηλικία τα 84 έτη. Ο αριθμός των θανάτων παρουσίασε αύξηση σε σχέση με τον μέσο εβδομαδιαίο αριθμό θανάτων τις προηγούμενες 4 εβδομάδες και ήταν χαμηλότερος από τον αριθμό των θανάτων την αντίστοιχη εβδομάδα του 2023

Στη δημοσιότητα έδωσε ο ΕΟΔΥ την Πέμπτη (18/1) τη νέα εβδομαδιαία έκθεση επιτήρησης των κρουσμάτων κορονοϊού, της γρίπης και των λοιπών ιογενών λοιμώξεων του αναπνευστικού που είναι σε έξαρση στη χώρα μας.

Όπως προκύπτει από την έκθεση καταγράφηκαν 8 νέα σοβαρά κρούσματα με νοσηλεία σε ΜΕΘ, ενώ καταγράφηκαν 4 νέοι θάνατοι από εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη. Δηλώθηκαν αναδρομικά 7 σοβαρά κρούσματα εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης με νοσηλεία σε ΜΕΘ, με ημερομηνία εισαγωγής εντός των εβδομάδων 49/2023 έως 01/2024, καθώς και 2 θάνατοι, ένας με ημερομηνία θανάτου εντός της εβδομάδας 52/2023 και ένας με ημερομηνία θανάτου εντός της εβδομάδας 01/2024.

Ως προς τον κορωνοϊό προκύπτει ότι η θετικότητα στο σύνολο των ελεγχθέντων δειγμάτων παρουσίασε σημαντική μείωση σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Επίσης, ο αριθμός των εισαγωγών παρουσίασε μείωση 27% σε σχέση με τον μέσο εβδομαδιαίο αριθμό εισαγωγών τις προηγούμενες 4 εβδομάδες και ήταν χαμηλότερος από τον αριθμό των εισαγωγών την αντίστοιχη εβδομάδα του 2023 .

Ακόμα, ο αριθμός των νέων διασωληνώσεων παρουσίασε μείωση σε σχέση με τον μέσο εβδομαδιαίο αριθμό νέων διασωληνώσεων κατά τις προηγούμενες 4 εβδομάδες και ήταν χαμηλότερος από τον αριθμό των διασωληνώσεων την αντίστοιχη εβδομάδα του 2023.

Τέλος, καταγράφηκαν 103 θάνατοι με διάμεση ηλικία τα 84 έτη. Ο αριθμός των θανάτων παρουσίασε αύξηση σε σχέση με τον μέσο εβδομαδιαίο αριθμό θανάτων τις προηγούμενες 4 εβδομάδες και ήταν χαμηλότερος από τον αριθμό των θανάτων την αντίστοιχη εβδομάδα του 2023 (n=206).

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook