Στο επίκεντρο της έρευνας το πώς ένας πολίτης συμμετέχει και καταγράφει επιχείρηση της αστυνομίας.

Εξελίξεις στην υπόθεση μετά τη δημοσιοποίηση από τον γνωστό YouTuber Αλέξανδρο Κοψιάλη βίντεο στο οποίο φαίνεται πώς στήθηκε η επιχείρηση παγίδευσης προκειμένου να συλληφθεί ο 43χρονος από την Πάτρα που πήγε στον Πειραιά για να συνευρεθεί με 13χρονη.

Συγκεκριμένα διατάχθηκε Προκαταρκτική Διοικητική Εξέταση για το περιστατικό της βιντεοσκόπησης στο οποίο αποτυπώνεται όλη η αστυνομική επιχείρηση και η σύλληψη του ποαιδόφιλου ο οποίος παρακαλεί μάλιστα να τον αφήσουν να φύγει, μόλις αντιλαμβάνεται ότι του έστησαν παγίδα.

Για το συγκεκριμένο υλικό, η Ελληνική Αστυνομία εξέδωσε ανακοίνωση, αναφέροντας πως ξεκινά Προκαταρκτική Διοικητική Εξέταση αναφέροντας:

«Από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής ανακοινώνεται ότι, σχετικά με βιντεοληπτικό υλικό που αναπαράγεται στο διαδίκτυο καθώς και Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, στο οποίο εμφαίνεται η σύλληψη ατόμου που εμπλέκεται σε υπόθεση προσέλκυσης ανήλικης για γενετήσιους λόγους, έχει διαταχθεί η διενέργεια Προκαταρκτικής Διοικητικής Εξέτασης», αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Το χρονικό της σύλληψης του παιδόφιλου και το επίμαχο βίντεο 

Ο γνωστός Youtuber περιγράφει βήμα βήμα τον τρόπο με τον οποίο στήθηκε όλη η επιχείρηση μέχρι τη σύλληψη του 43χρονου παιδόφιλου που ταξίδεψε από τα χαράματα από την Πάτρα για να συναντήσει την ανήλικη.

«Όταν ενημερώθηκα από τον Ηλία (πατέρας 13χρονης) ότι ένα γυναικείο προφίλ επιμένει να στέλνει στην κόρη του άσεμνα μηνύματα, με αντρικά μόρια, όπως και εκείνος, έτσι κι εγώ θορυβήθηκα και ξαφνιάστηκα. Η πρώτη σκέψη, του γονιού, ήταν ό,τι θα σκεφτόταν ο οποιοσδήποτε άνθρωπος, ξύλο κτλ,,, Προσπάθησα να συγκροτήσω τη σκέψη μου, όπως και του Ηλία και να δω αν από αυτό το πράγμα μπορούμε να τον πιάσουμε…» αναφέρει στην αρχή του βίντεο ο Αλέξανδρος Κοψιάλης.

«Σίγουρα δεν πιστεύαμε ότι ένας άνθρωπος μπορεί να ξεκινήσει από την επαρχία με ΚΤΕΛ στις 6 το πρωί και να επιδιώξει συνάντηση με ένα παιδάκι, που του έχει γράψει επανειλημμένως ότι είναι 13, ότι δεν είχε σεξουαλική εμπειρία και δεν ξέρει τα βασικά, η απάντησή του ήταν ότι αυτό τον εξιτάρει και του αρέσει. Προσπαθούσε να διασφαλίσει και από το γυναικείο και το αντρικό προφίλ, ότι δε θα τους βρει κάποιος γιατί αν τους βρει, θα πάει φυλακή.

Άρα, σε γνώση του έκανε κάτι παράνομο και συνομιλούσε με ένα κοριτσάκι και ήξερε ότι αν τον πιάσουν θα καταλήξει εκεί που είναι τώρα. Όταν το πράγμα άρχισε να σοβαρεύει, ζητήσαμε τη βοήθεια του… που ασχολείται με τέτοια θέματα και είναι ο πιο κοντινός που έχω σε αστυνομικό. Μας συμβούλεψε να επικοινωνήσουμε με την αστυνομία για να στηθεί η επιχείρηση…

Τι απαντά μέσω ανάρτησης του ο αστυνομικός στον οποίο απευθύνθηκε ο Αλέξανδρος Κοψιάλης

«Πρέπει πρώτα μάλλον να συμβεί στα δικά σας παιδιά και μετά θα πείτε “αχ τι κάνουμε”. Δεν θα μοιράσω μηνύσεις σε κάποιους άχρηστους δημοσιογράφους, δεν είμαι τέτοιος, αλλά να ξανά αναφέρω πως ήμουν σε υπηρεσία και πως ενημερώθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες και θεωρώ τραγικό να κάθομαι να απολογούμαι γιατί συνελήφθη ένα απόβρασμα της κοινωνίας καθώς δεν υπήρξε ο χρόνος έτσι ώστε τα παιδιά της ασφαλείας να στήσουν επιχείρηση και απλά δέχτηκα μια κλήση και κάπως έπρεπε να ενεργήσω για να αποφευχθούν τα χειρότερα. Ο Άλεξ (Κοψιάλης) το σεβάστηκε μάς έκρυψε πρόσωπα, απορώ που είναι το κακό», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook