Καταιγιστική ροή πληροφοριών για τη δραστηριότητα του ιδρυτή της κοινωνικής κουζίνας « ο άλλος άνθρωπος» και τους λογαρισμούς που κατέληγαν τα χρήματα των δωρεών.

Νέες αποκαλύψεις για τους τραπεζικούς λογαριασμούς που γίνονταν οι δωρεές για την κοινωνική κουζίνα Άλλος Άνθρωπος», του ιδρυτή της Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου, βλέπουν το φώς της δημοσιότητας από την εκπομπή του MEGA LiveNews.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο Κώστας Πολυχρονόπουλος φαίνεται να είχε αναπτύξει πολλά δίκτυα. Έτσι αποκαλύπτει το Live News ότι φαίνεται να είναι συνδεδεμένος ο λογαριασμός Paypal για τις δωρεές στον «Άλλο Άνθρωπο» με λογαριασμούς αμερικάνικων τραπεζών.

Η συγκεκριμένη εικόνα μάλιστα, αποτελεί δημοσίευση του ίδιου του Κώστα Πολυχρονόπουλου. Στην μία εικόνα ο λογαριασμός που έχει δοθεί για δωρεά ανήκει σε ελληνική τράπεζα, ενώ στην άλλη εικόνα αναγνωρίζεται μία αμερικανική τράπεζα σε συνδυασμό με ελληνική κι αυτοί οι λογαριασμοί να είναι συνδεδεμένοι μεταξύ τους.

Συνολικά, μέχρι στιγμής ο κ. Πολυχρονόπουλος φαίνεται να λαμβάνει χρήματα με τους εξής τρόπους: μετρητά, μέσω τραπεζικών λογαριασμών, μέσω paypal και με ταχυδρομική επιταγή μέσω EΛΤΑ. Όλοι αυτοί οι τρόποι εισροής δωρεών έχουν τεθεί στο επίκεντρο της έρευνας προκειμένου να ελεγχθεί για το άν έχει διαπραχθεί ή όχι απάτη και ξέπλυμα ύψους 600.000 ευρώ

Η συγκεκριμένη απόδειξη δείχνει το ποσό των 4.355 ευρώ. Τα χρήματα αυτά έχουν αποσταλεί από έναν πολίτη προς τον κ. Πολυχρονόπουλο στις 15 Σεπτεμβρίου 2023.

Η εταιρεία της Συγγρού με πρόεδρο την μητέρα του που στο «μικροσκόπιο» των Αρχών
Παράλληλη έρευνα γίνεται από τις αρχές και για την εταιρεία, στην οποία εμφανίζεται πρόεδρος η μητέρα του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου.

Στη λεωφόρο Συγγρού είναι η έδρα της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας «Φίλοι του Άλλου Ανθρώπου» που ξεκίνησε τη διαδρομή της με τον διακριτικό τίτλο «Ανθρώπινες εκφράσεις» και σχετίζεται με τον «Άλλο Άνθρωπο» αφού στη διοίκηση της μετέχουν πρόσωπα συγγενικά του Πολυχρονόπουλου.

Σκοποί της είναι η διάσωση και η διάδοση της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου, η προστασία του περιβάλλοντος, η ανάπτυξη και η διάδοση των γραμμάτων και των τεχνών, η δημιουργία, εφαρμογή και υλοποίηση προγραμμάτων ανθρωπιστικής δράσης, η ανάπτυξη πνεύματος αλληλεγγύης και εν γένει δράσης που διέπεται από φιλανθρωπικά συναισθήματα, όπως και την προώθηση της αλληλέγγυας και ανταλλακτικής οικονομίας και της οικολογίας.

Σε αυτή τη μη κερδοσκοπική εταιρεία ενεργό ρόλο φέρονται να έχουν η μητέρα και η αδερφή του Πολυχρονόπουλου καθώς και ο Παύλος Τζίτζης, ο οποίος είναι ο άντρας της αδερφής του Πολυχρονόπουλου και, όπως λέει, δεν έχει ιδέα για το πώς έχει αναμειχθεί.

Αίσθηση στο καταστατικό προκαλεί η αναφορά στις σχέσεις που μπορεί να αναπτύξει η πρωτοβουλία με φορείς ακόμα και χωρίς νομική μορφή.

Συγκεκριμένα αναφέρει πως μπορεί να συμβάλλει με οποιονδήποτε τρόπο στην εξάλειψη της πείνας και της φτώχειας. Ενδεικτικά, να διαμεσολαβεί για την παροχή τροφίμων μεταξύ οποιουδήποτε φορέα (με ή χωρίς νομική προσωπικότητα) ή/και φυσικού προσώπου που παράγει, διανέμει, πωλεί ή/και διαθέτει εν γένει τρόφιμα, και οποιωνδήποτε φιλανθρωπικών οργανώσεων (με ή χωρίς νομική προσωπικότητα) ή/και ιδρυμάτων ή/και αυτοτελώς αστέγων και απόρων ή/και άλλων προσώπων που πεινούν, υποσιτίζονται ή που έχουν ανάγκη.

«Δεν το ήξερα πως είχε δηγμιοουρήσει ΑΜΚΕ. Το είχαμε συζητήσει», δήλωσε στο LIVE NEWS εθελόντρια της εταιρίας.

Η μη κερδοσκοπική εταιρεία έχει προβλέψει και πως μπορεί να έχει συμμέτοχή σε real estate αλλά και πως μπορεί να χρηματοδοτείται από δημόσιους εθνικούς ή μη φορείς.

Συγκεκριμένα, μπορεί να δανείζει, δανείζεται, χρησιδανείζει, χρησιδανείζεται, αποκτά κατά κυριότητα, μισθώνει ή εκμισθώνει από/σε τρίτους ή εταίρους ή μέλη της, μηχανήματα, ακίνητα, αντικείμενα ή εξοπλισμό σχετικό με τους σκοπούς και τις δραστηριότητές της. Να απασχολείται στην εκπόνηση, προετοιμασία, υποβολή προτάσεων και σχεδίων για χρηματοδότηση από ιδιωτικούς ή δημόσιους, εθνικούς ή διεθνείς φορείς καθώς επίσης και να υποστηρίζει, εκτελεί και διεκπεραιώνει και υλοποιεί τούτες.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook