O πρύτανης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης ζήτησε την επέμβαση της αστυνομίας για την εκκένωση της κατάληψης στο ίδρυμα ενώ 18 άτομα έχουν ήδη προσαχθεί. Ένταση εξω από την Αστυνομική Διεύθυνση

Επέμβαση από αστυνομικές δυνάμεις στην Νομική Κομοτηνής – στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης – η οποία από το πρωί τελούσε υπό κατάληψη πραγματοποιήθηκε από αστυνομικές δυνάμεις το απόγευμα της Δευτέρας, λίγο μετά τις 4.

Σύμφωνα με τον «Παρατηρητή», τρεις τουλάχιστον κλούβες των ΜΑΤ βρέθηκαν στον χώρο, μπαίνοντας στην Νομική και απομακρύνοντας άτομα που βρισκόταν μέσα στο κτίριο, έχοντας προηγουμένως εμποδίζει υπαλλήλους να προσέλθουν στις εργασίες τους και φοιτητές να δώσουν γραπτές εξετάσεις.

Φοιτητές καταγγέλλουν προσαγωγές και βιαιοπραγίες από τις αστυνομικές δυνάμεις, όπως τόνισε ο εκλεγμένος εκπρόσωπος της Πανσπουδαστικής κ. Μπαλαντίνος Γεώργιος.

Ακολούθησε κινητοποίηση φοιτητών έξω από το Αστυνομικό Μέγαρο Κομοτηνής, όπου ζητούσαν να αφεθούν ελεύθεροι οι φοιτητές που προσήχθησαν νωρίτερα στην κατάληψη της Νομικής Σχολής.

Σε κατάληψη παραμένουν περισσότερα από 100 πανεπιστημιακά τμήματα με τις διαδικτυακές εξετάσεις να προγραμματίζονται αυτή την εβδομάδα, ωστόσο αρκετοί είναι οι καθηγητές που έχουν εκφράσει τη διαφωνία τους.

Η κυβέρνηση καλεί τους πρυτάνεις να ζητούν την παρέμβαση της αστυνομίας όταν αυτό απαιτείται, ενώ σε μια είδηση της τελευταίας στιγμής ο πρύτανης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης ζήτησε την επέμβαση της αστυνομίας για την εκκένωση της κατάληψης στο ίδρυμα ενώ πολλοί από τους καταληψίες έχουν ήδη προσαχθεί.

Νωρίτερα, με επείγουσα ανακοίνωσή του, ο κοσμήτορας της Νομικής Σχολής καθηγητής Μιχάλης Χρυσομάλλης έκανε γνωστό πως η εξεταστική περίοδος Φεβρουαρίου αναστέλλεται για το υπόλοιπό της λόγω της κατάληψης. Από εδώ και στο εξής «θα κινηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες για τη μετάβαση σε καθεστώς εξετάσεων εξ αποστάσεως για τα υπολοιπόμενα μαθήματα προς εξέταση».

Η ενημέρωση της Αστυνομίας για την επέμβαση

«Μεσημβρινές ώρες σήμερα, Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2024, πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, για την απομάκρυνση ομάδας ατόμων που εισέβαλε σε αυτό τις πρωινές ώρες σήμερα

Ειδικότερα, ομάδα νεαρών ατόμων επιχείρησε να καταλάβει το κτήριο της Νομικής Σχολής παρεμποδίζοντας τους υπαλλήλους να προσέλθουν στην εργασία τους και περίπου 400 φοιτητές να προσέλθουν για γραπτή εξέταση, με αποτέλεσμα οι πρυτανικές Αρχές να ζητήσουν τη συνδρομή της Αστυνομίας.

Με άμεση και συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών από Υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ολοκληρώθηκε με επιτυχία η απομάκρυνση των ατόμων. Στη διάρκεια της επιχείρησης πραγματοποιήθηκαν 18 προσαγωγές και ο χώρος αποδόθηκε στις Πρυτανικές Αρχές.

Προανάκριση διενεργεί το Τ.Α Κομοτηνής».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook