Σε αγρυπνία καλεί τους πιστούς η Ιερά Μητρόπολη Λάρισας, ενόψει της συζήτησης και της ψήφισης στη Βουλή του νομοσχεδίου για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Σε «πανστρατιά προσευχής, προκειμένου να φωτιστούν όσοι νομοθετούν, να αποφασίσουν σωστά, σε σχέση με το προς ψήφιση νομοσχέδιο για την επέκταση του πολιτικού «γάμου» στα ομοφυλόφιλα ζευγάρια» καλεί απόψε στις 9 το βράδυ η Μητρόπολη Λάρισας, σε Ιερά Αγρυπνία που θα τελεστεί στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Αχιλλίου, από τον Μητρολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμο, σύμφωνα με το onlarissa.gr.

Την ίδια ώρα, τοπικά χριστιανικά σωματεία κορυφώνουν τις αντιδράσεις τους και ζητούν από τους τοπικούς βουλευτές να καταψηφίσουν αλλά και να μην… απέχουν από την ψηφοφορία και «να συναισθανθούν το ιστορικό τους βάρος και να αρνηθούν να συμπράξουν στο επιχειρούμενο εθνικό και κοινωνικό έγκλημα».

Την ανακοίνωση συνυπογράφουν η Ένωση Θεολόγων Λάρισας, η Ενωμένη Ρωμηοσύνη, η Ένωσις Γονέων «Η Χριστιανική Αγωγή» (ΓΕΧΑ) Λάρισας, ο Ορθόδοξος Ιεραποστολικός Σύλλογος “Άγιος Δαμιανός ο Οσιομάρτυς”, ο Ορθόδοξος Ιεραποστολικός Σύλλογος «Πορεία Αγάπης», ο Ορθόδοξος Χριστιανικός Σύλλογος “Ο Σάπφειρος”, ο Σύλλογος Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής «Ο Απόστολος Βαρνάβας», ο Σύλλογος Ορθοδόξου Ιεραποστολικής Δράσεως «Ο Μέγας Βασίλειος» Λάρισας, το Φιλανθρωπικό Σωματείο «Ιωάννης ο Χρυσόστομος» και η Χριστιανική Εστία Λάρισας «Ο Απόστολος Παύλος».

Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που αναλάβαμε τα Ορθόδοξα Χριστιανικά Σωματεία της πόλης μας σχετικά με όσα ισοπεδωτικά για την οικογένεια και την κοινωνία θα επιφέρει το προς ψήφιση νομοσχέδιο για την ισότητα στο γάμο πραγματοποιήσαμε σειρά επισκέψεων σε όσους από τους τοπικούς βουλευτές αποδέχθηκαν τη σχετική πρόσκληση μας.

Επαναλάβαμε την πλήρη αντίθεσή μας σε όσα πρόκειται να νομοθετηθούν καθώς και την προτροπή μας, όπως διατυπώθηκε και στο από 21.01.2024 δελτίο τύπου μας, να πράξουν το αυτονόητο χρέος τους και να καταψηφίσουν το νομοσχέδιο.

Θα θέλαμε να συγχαρούμε όσους εξ αυτών δήλωσαν την πλήρη αντίθεσή τους με το νομοσχέδιο και μας διαβεβαιώσαν ότι πρόκειται να το καταψηφίσουν.

Καλούμε και εκείνους που είτε με την αποχή τους από την ψηφοφορία στη Βουλή -και επομένως την ανοχή τους- είτε με την υπερψήφιση, συμβάλλουν τελικώς στη ψήφιση αυτού του καταστροφικού για την πατρίδα μας νομοθετήματος, να συναισθανθούν το ιστορικό τους βάρος και να αρνηθούν να συμπράξουν στο επιχειρούμενο εθνικό και κοινωνικό έγκλημα. Η επιλογή της εκούσιας φίμωσης της συνείδησής τους δεν αρμόζει στο υψηλό λειτούργημα που ο λαός τους ανέθεσε. Άλλωστε η επιδίωξη οποιουδήποτε μικροκομματικού συμφέροντος είναι εφήμερη και αβέβαιη, ενώ η κατά το λόγο του Ευαγγελίου και τη συνείδηση ομολογία της αλήθειας και του δικαίου περιποιεί τιμή στον άνθρωπο που την καταθέτει.

Κλείνοντας, τονίζουμε την ανάγκη συμμετοχής στην αγρυπνία που έχει ορίσει για το ζήτημα αυτό η Ιερά μας Μητρόπολη, την Τετάρτη 14/2/2024, στο Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλίου της πόλης μας».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook