Σε εξέλιξη η Πανελλαδική σύσκεψη των αγροτών στη Νίκαια, η οποία γίνεται κεκλεισμένων των θυρών.

Ξεκίνησε πριν λίγη ώρα, το μεσημέρι της Πέμπτης στη Νίκαια Λάρισας η Πανελλαδική σύσκεψη των εκπροσώπων των μπλόκων των αγροτών, όπου θα ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις τους για το μέλλον των κινητοποιήσεών τους και τον τρόπο με αυτές θα κλιμακωθούν.

Ύστερα από τη συνάντηση που είχαν με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου και τα νέα μέτρα στήριξης που τους ανακοίνωσε, από την κυβέρνηση διαμηνύουν πως δεν υπάρχουν άλλα δημοσιονομικά περιθώρια, ενώ επαναλαμβάνουν πως ανοιχτός διάλογος γίνεται μόνο με ανοιχτούς δρόμους. Οι αγρότες από την πλευρά τους δεν έμειναν ικανοποιημένοι και σήμερα θα πάρουν καθοριστικές αποφάσεις, ενώ από χθες συνεχίζουν τους συμβολικούς αποκλεισμούς των δρόμων.

Πάντως μετά τα νέα μέτρα στήριξης που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός έχουν διαμορφωθεί δύο μέτωπα στα αγροτικά μπλόκα. Το ένα κάνει λόγο για πιο ήπιες κινητοποιήσεις με σταδιακή αποκλιμάκωση και το δεύτερο προτείνει πιο δυναμικές κινητοποιήσεις και κάθοδο στην Αθήνα με τρακτέρ.

Εξάλλου, οι αγρότες στο μπλόκο του Πλατυκάμπου αποφάσισαν στη χθεσινή τους συνέλευση την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων μετά τις προτάσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, που φαίνεται ότι δεν ικανοποίησαν τα αιτήματά τους. Την πρόταση αυτή καταθέτουν στη σημερινή πανελλαδική συνεδρίαση των εκπροσώπων των μπλόκων στη Νίκαια της Λάρισας. Η δεύτερη πρόταση έχει να κάνει με το συλλαλητήριο στην Αθήνα, για το οποίο θα καταθέσουν πρόταση και οι αγρότες από το μπλόκο της Καρδίτσας, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του onlarissa.gr .

Η Πανελλαδική σύσκεψη των αγροτών στη Νίκαια της Λάρισας γίνεται κεκλεισμένων των θυρών.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook