«Τα παιδιά μας δεν πηγαίνουν σχολείο» λένε οι αυτοαποκαλούμενοι Παλαιοχριστιανοί, οι οποίοι ζούν μέσα σε μια σπηλιά και προτιμούν τα βότανα από τα φάρμακα

Σε συνθήκες πρωτόγονες, μέσα σε μια καλύβα που κρύβει στο εσωτερικό της ένα λαγούμι μήκους 30 μέτρων ο πατέρας της 7μελούς οικογένειας που ζει μέσα σε αυτό βάζει τον Κυριάκο Μαντούβαλο και την κάμερα του Live News στα ενδότερα.

Δείχνει πως κατάφεραν να διαμορφώσουν το σημείο μετά από σκάψιμο και περιγράφει τα επεισόδια των περασμένων ημερών που έφεραν τον ίδιο και την οικογένειά του, στο επίκεντρο.

Με αυτοσχέδια όπλα, τόξα και βέλη στην ορεινή Κορινθία, αποκομμένοι από τον έξω κόσμο. Σε μια δική τους κλειστή κοινωνία, που δεν σκοπεύουν να τροποποιήσουν, σαν άνθρωποι των σπηλαίων, στην Ελλάδα του 2024.

Με αυτό λαγούμι, 6 μέτρα κάτω από τη γη να καταλήγει σε ρεματιά και τους ίδιους, όπως διαπίστωσαν αστυνομικοί, να αλλάζουν κατευθύνσεις με γρήγορα βήματα και να κρύβουν όπλα που μπορούν να σκοτώσουν.

Στόχος τους, όταν ξεκίνησαν το σκάψιμο, ήταν να φτιάξουν μια εκκλησία ρωσικού τύπου, όπως λένε στο Live News, στην οποία είχαν σκεφτεί το σημείο για το Ιερό.

Η 7μελης οικογένεια φιλοξενεί αυτό το διάστημα ακόμα ένα άτομο από την Άρτα. Είναι όλοι τους, όπως μας λένε, παλαιοημερολογίτες, και η επικοινωνία όσων έτυχε να τους συναντήσουν το τελευταίο διάστημα, ήταν κάτι παραπάνω από δύσκολη.

Όλα ξεκίνησαν το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, όταν κυνηγός πήγε σε αστυνομικό τμήμα και κατήγγειλε πως μέλη της συγκεκριμένης οικογένειας, έβαλαν φωτιά στο αυτοκίνητό του.

«Kάποια στιγμή είχε βρει το σκυλί ένα γουρούνι χαμηλά προς το ποτάμι, μαζευτήκαμε εκεί 2 – 3 άτομα κι όταν κατεβήκαμε από το αυτοκίνητο για να πάμε για το γουρούνι ακούσαμε μια φωνή από πάνω ”ένα αυτοκίνητο να καίγεται”. Έτρεξα πάνω την έσβησα με χίλια βάσανα, κάηκε και το χέρι μου. Κάποια στιγμή του φωνάξαμε: ”τι κάνεις; τρελός είσαι;”, μας τουφέκισε».

Το επόμενο πρωί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις παρουσία εισαγγελέα πήγαν στο σημείο, στην καλύβα της οικογένειας. Τέσσερα από τα μέλη της όμως, όχι μόνο αρνήθηκαν τον έλεγχο, αλλά επιτέθηκαν και τραυμάτισαν έναν αστυνομικό με ξύλο στο κεφάλι. Τους ανάγκασαν μάλιστα, να φύγουν λίγο αργότερα, καθώς κάποια στιγμή μπήκαν σε αυτό το λαγούμι και με τα αυτοσχέδια όπλα τους, άρχισαν να πυροβολούν.

Ένα 24ωρο αργότερα οργανώθηκε ακόμα μεγαλύτερη αστυνομική επιχείρηση με άντρες της ΕΜΑΚ και της ΟΠΚΕ που έσπευσαν από την Αθήνα.

Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε 4 συλλήψεις μελών της οικογένειας και μετά από ελέγχους βρήκαν και κατέσχεσαν: ένα αυτοσχέδιο τυφέκιο, ένα αεροβόλο όπλο, 102 κυνηγετικά φυσίγγια, 81 σφαίρες πολεμικού όπλου, 7 αυτοσχέδια τόξα, 20 βέλη, 4 μαχαίρια και 1 τσεκούρι.

Οι συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι μέχρι να δικαστούν και επέστρεψαν στη βάση τους. Όπως μας λένε, δεν σκοπεύουν να φύγουν και δεν έχουν σκοπό να πειράξουν κανέναν, αρκεί κανείς να μην κινηθεί απειλητικά εναντίον τους.

Τα πλάνα από το σημείο εκπλήσσουν, την ώρα που τόσο ο κυνηγός που τους κατήγγειλε όσο και ο αστυνομικός που τραυματίστηκε από την επίθεση προσπαθούν να συνέλθουν από το ισχυρό σοκ που υπέστησαν.


«Είμαστε μία κοινότητα 10 ατόμων»
Στο Live News μίλησε το ζευγάρι και μία φιλοξενούμενη γυναίκα από την Άρτα, όπου διαμένει στον υπόγειο χώρο της Ορεινής Κορινθίας.

H Σεβαστή Καλαϊτζιδάκη, μητέρα της οικογένειας, είπε στον δημοσιογράφο Κυριάκο Μαντούβαλο: «Εγώ είμαι έγκυος τώρα στο 5ο παιδί. Όλα μαζί τα παιδάκια της οικογένειας είναι 6 – 7. Δεν είναι όλα δικά μου, είναι κι από άλλες οικογένειες και τα μεγαλώνουμε με τους μαμάδες τους».

Περιγράφοντας τους χώρους του σπιτιού η κα Καλαϊτζιδάκη ανέφερε ότι υπάρχει ένα αυτοσχέδιο τζάκι – που είναι φτιαγμένο από λάσπη και ξερά χόρτα – ένα πατάρι κι ένα σαλόνι, όπου εκεί περνούν τα μέλη του κοινόβιου τις περισσότερες τους ώρες.

Όπως ξεκαθάρισε η ίδια: «Δεν μένω σε σπηλιά, μένω σε δεντρόσπιτο, καθώς είναι φτιαγμένο από κορμούς, λάσπη και χόρτα».

Ερωτηθείσα πώς οδηγήθηκε να μένει εκεί εξήγησε: «Ψάχναμε χρόνια να μείνουμε μακριά από την φασαρία της πόλης. Ο χώρος είναι ιδιωτικός και περιφραγμένος. Μαζί μας μένουν κι άλλες οικογένειες, είμαστε κοινότητα. Στο σύνολο είμαστε περίπου 10 άτομα».

Στην συνέχεια μίλησε στην εκπομπή ο Μάνος Καλαϊτζιδάκης, σύζυγός της Σεβαστής, όπου ανέφερε ότι  τα παιδιά της οικογένειας δεν πηγαίνουν στο σχολείο καθώς δεν υπάρχει μέσο να καλύψει την χιλιομετρική απόσταση από εκεί που μένουν.

Φιλοξενούμενη της οικογένειας είναι και μία γυναίκα από την Άρτα η οποία μίλησε στην κάμερα: «Φύγαμε από την αστική κοινωνία και πήγαμε να κάνουμε ένα δικό μας τρόπο ζωής. Εγώ προσωπικά είμαι έγκυος 5 μηνών και ήρθα εδώ για να βοηθήσω την κατάσταση που ήταν πολύ άσχημη λόγω των αστυνομικών που ήρθαν. Στις κοινότητες τέτοιου τύπου υπάρχει συνεργασία, βοηθάμε η μία την άλλη».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook