Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση των αυτοαποκαλούμενων ως παλαιοχριστιανών που ζουν σε λαγούμι – σπηλιά π δεκάδες μέτρα κάτω από την γη στην Κορινθία.

Το πρωί παρουσία εισαγγελέα και κοινωνικού λειτουργού αστυνομικές δυνάμεις επιχείρησαν στο σημείο που βρίσκεται η σπηλιά , στην ορεινή Κορινθία, προκειμένου να διαπιστώσουν τις συνθήκες διαβίωσης των ανήλικων παιδιών της οικογένειας, τα οποία δεν πηγαίνουν σχολείο.

Ωστόσο εκεί βρισκόταν μόνο ο 47χρονος πατέρας της οικογένειας με τον 15χρονο γιό του. Τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας , ένα κοριτσάκι 6 ετών , ένα 13χρονο αγόρι, ένα βρέφος και δύο έγκυες γυναίκες είχαν προφανώς φυγαδευτεί και παραμένουν άφαντα.

Σύμφωνα με το MEGA, σε ερώτηση για το πού βρίσκονται τα παιδιά, ο πατέρας απάντησε κάποια στιγμή ότι βρίσκονται με την μητέρα τους στην γιαγιά τους…΄

Συνελήφθη ο πατέρας και θα οδηγηθεί αύριο στον εισαγγελέα
Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης στο λαγούμι – σπηλιά όπου διαμένει η οικογένεια στην περιοχή, ο 47χρονος πατέρας φέρεται ότι προέβαλε αντίσταση.

Η προσαγωγή μετατράπηκε σε σύλληψη, με την κατηγορία για απείθεια και τον Νόμο για την υποχρεωτικότητα φοίτησης των παιδιών σε σχολείο.

Μαζί του βρισκόταν ο 15χρονος γιος του, ο οποίος λίγο μετά τις 18:00 έφυγε από την Αστυνομική Διεύθυνση Κορίνθου, με συμβατικό όχημα της αστυνομίας, συνοδευόμενος από την 19χρονη αδερφή του. Ο νεαρός οδηγείται για εξετάσεις στο νοσοκομείο Παίδων, σύμφωνα με την ΕΡΤ. Σε ότι αφορά στα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς του, είναι άγνωστο το πού βρίσκονται.

Η επιχείρηση στο κοινόβιο έγινε παρουσία εισαγγελέα, ενώ στο σημείο ήταν κοινωνικοί λειτουργοί από τις υπηρεσίες του δήμου Ξυλοκάστρου, οι οποίοι θα συντάξουν σχετική έκθεση για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες διαβίωναν τα παιδιά.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook