«Ήρθαν κάτι Ούνοι εδώ πέρα λες και είμαστε πρωτοιστορική εποχή δεν ξέρω», είπε η μεγαλύτερη κόρη της οικογένειας για τους αστυνομικούς που πήγαν για έρευνα στην σπηλιά Αποκομμένα από τον πολιτισμό και την εκπαίδευση, υιοθετούν πλήρως όλα όσα τους μαθαίνει ο πατέρας τους. Ακόμα κι αν τη σπηλιά τη βαφτίζει εκκλησία. Αυτή είναι, μεταξύ άλλων, […]

«Ήρθαν κάτι Ούνοι εδώ πέρα λες και είμαστε πρωτοιστορική εποχή δεν ξέρω», είπε η μεγαλύτερη κόρη της οικογένειας για τους αστυνομικούς που πήγαν για έρευνα στην σπηλιά

Αποκομμένα από τον πολιτισμό και την εκπαίδευση, υιοθετούν πλήρως όλα όσα τους μαθαίνει ο πατέρας τους. Ακόμα κι αν τη σπηλιά τη βαφτίζει εκκλησία. Αυτή είναι, μεταξύ άλλων, η πραγματικότητα των παιδιών της οικογένειας των παλαιοχριστιανών που ανακαλύφθηκαν στην ορεινή Κορινθία.

«Ποτέ δεν μου άρεσε το σχολείο. Ήμουν άσχετος. Για κάποιον λόγο με συμπαθούσαν οι δάσκαλοι και μου έβαζαν καλούς βαθμούς» λέει στο Μega, ο 15χρονος Νικόλας ένα από τα συνολικά 6 παιδιά του 46χρονου που συνελήφθη. Εδώ και τέσσερα χρόνια ζει με την οικογένειά του χωρίς ρεύμα, θέρμανση και νερό μέσα σε ένα λαγούμι έξι μέτρα κάτω από τη γη.

Αντί να πηγαίνει σχολείο ο 15χρονος σύμφωνα με τις οδήγές του πατέρα του βοσκάει τα ζώα που έχουν: «Εγώ ήμουν στη βοσκή γιατί τα ζωντανά τα βοσκάω εγώ κυρίως», όπως έχει πει το ίδιο το παιδί.

Στην ερώτηση για το αν έχει φίλους ο Νικόλας λέει: «Από τότε που ήρθαμε εδώ, δεν βλέπουμε πολλούς. Δεν περνάνε άνθρωποι. Κάποιοι λαθροκυνηγοί κιόλας. Κάποιοι έχουν παιδιά, αλλά γενικά όχι κάνω παρέα με τα παιδιά της κοινότητας».

Η Παρασκευή, μητέρα ενός βρέφους, είναι το μεγαλύτερο παιδί της οικογένειας. Περιγράφει στην κάμερα του Live News πώς επιτέθηκε στους αστυνομικούς με ξύλα όταν τους είδε να περνούν χειροπέδες στον 45χρονο πατέρα της.
«Κι εκεί πήρα ένα ξύλο σάπιο και επιτέθηκα στον αστυνομικό και θεώρησα ότι έπρεπε να αμυνθώ. Τώρα γιατί ήρθαν κάτι Ούνοι εδώ πέρα λες και είμαστε πρωτοιστορική εποχή δεν ξέρω;».

Τα παιδιά αυτά αποκομμένα από τον πολιτισμό και τα σχολικά πρότυπα, υιοθετούν πλήρως όλα όσα τους μαθαίνει ο πατέρας τους. Ακόμα κι αν τη σπηλιά τη βαφτίζει εκκλησία.

«Εδώ δεν είναι λαγούμι, είναι εκκλησία. Εδώ είναι το ιερό», είχε πει ο ίδιος στο Live News.
«Εγώ την γυναίκα μου τη λέω αδελφή Σεβαστιανή. Οι πρώτοι Χριστιανοί είναι αδέλφια», είχε πεί στις πρώτες δηλώσεις του πριν τη σύλληψη ο 47χρονος πατέρας της οικογένειας

Στο «Παίδων» ο 15χρονος
Κατά την έφοδο της αστυνομίας εντοπίστηκε ο 15χρονος γιος του 45χρονου. Ο ανήλικος μεταφέρθηκε μετά από εισαγγελική εντολή στο νοσοκομείο «Παίδων» στην Αθήνα, όπου και θα παραμείνει τις επόμενες ημέρες μέχρι να αποφασιστεί που θα μεταφερθεί.

Ο 15χρονος παραμένει στο νοσοκομείο «Παίδων» ενώ τα υπόλοιπα ανήλικα παιδιά της οικογένειας και συγκεκριμένα ο 11χρονος Χριστόφορος, η 6χρονη Ξένη και το βρέφος της Παρασκευής βρίσκονται σε άγνωστη τοποθεσία με τη μητέρα τους Σεβαστή.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook