Τραγωδία στα Τέμπη: Ο Νίκος Κόντης θα τρέξει 400 χιλιόμετρα στη μνήμη των 57 νεκρών
Ο Υπερμαραθωνοδρόμος Νίκος Κόντης στην μνήμη των 57 ψυχών που χάθηκαν στα Τέμπη θα τρέξει 400χλμ. από την Αθήνα έως το σημείο μηδέν...
Τη μνήμη των 57 νεκρών του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών, θέλει να τιμήσει ο υπερμαραθωνοδρόμος με καταγωγή από την Λάρισα, Νίκος Κόντης,
Ο υπερμαραθωνοδρόμος Νίκος Κόντης θα ξεκινήσει σήμερα από το Σταθμό Λαρίσης για να φτάσει στο σημείο μηδέν, στο σημείο της τραγωδίας την ώρα που έγινε το κακό, πριν από ένα χρόνο.
Το δικό του μήνυμα θέλησε να στείλει ο Νίκος Κόντης στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης για τη συμπλήρωση – στις 28 Φεβρουαρίου – ενός χρόνου από την πολύνεκρη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη.
Επί 4 μέρες ο υπερμαραθωνοδρόμος θα καταβάλλει αυτή την προσπάθεια και μιλώντας στους δημοσιογράφους σχολίασε ότι ο ίδιος θα είναι ασφαλής, ενώ τα θύματα έχασαν την ζωή τους σε ένα επισφαλές ταξίδι, όπου και τελικά τους κόστισε την ζωή τους.
Όπως αναφέρει το sportofrunning.eu βασικό του μήνυμα είναι να μην ξεχαστεί ποτέ αυτή η τραγωδία, ενώ όποιος αθλητής και όχι μόνο θελήσει να ανάψει το δικό του κερί και να «συναισθανθεί» μπορεί να το κάνει με την βοήθειά του και την παρουσία του σε όλη την διαδρομή και να βρίσκεται δίπλα στον αθλητή Νίκο Κόντη όποιος και αν είναι, από όπου και αν προέρχεται, ότι και αν πρεσβεύει.
Η διαδρομή που θα ακολουθήσει ο Νίκος Κόντης
Η διαδρομή που θα ακολουθήσει, στην οποία φυσικά θα υπάρχει μια απόκλιση στους εκτιμώμενους χρόνους, λόγω αστάθμητων παραγόντων, έχει ως εξής:

Εκκίνηση από τον Σταθμό Λαρίσης στην Αθήνα στις 08:00 του Σαββάτου 24 Φεβρουαρίου και θα κατευθυνθεί στο εργοστάσιο της ΕΛΠΛΑΣΤ όπου θα φτάσει μετά από περίπου 5 ώρες στο 33χλμ. δηλαδή στη 13:00 περίπου, στη συνέχεια συνεχίζει για Σχηματάρι φτάνοντας περίπου μετά από 10 ώρες στο 60χλμ. στις 18:00, στα 90χλμ συνολικά θα είναι στον Σ.Σ. Θηβών και μετά από 15ώρες δηλαδή στις 23:00.
Ξεκινώντας την δεύτερη ημέρα στα 120χλμ. και ώρα 04:00 ξημερώματα θα περάσει από την Λιβαδιά, στα 170χλμ. θα είναι στην Αμφίκλεια στις 11:00 με 13:00, συνεχίζει Μπράλλο στα 190χλμ. περίπου στις 16:00 έως 18:00, μετά στα διόδια Θερμοπυλών 18:00 με 19:00 στα 205χλμ. μετά Λαμία στα 220χλμ. έπειτα Κέντρο Υγείας Δομοκού στα 240χλμ. και ώρα 22:00 με 00:00.
Την τρίτη ημέρα και ώρα 04:00 με 06:00 φτάνει στο Νέο Μοναστήρι στα 260χλμ. στα Παλιοφάρσαλα 08:00 με 10:00 και 280χλμ. , Εβρίδιο 290χλμ., Χαλκιάδες-Χαρά -Ζάππειο 310χλμ. στις 13:00 με 15:00 έπειτα θα κατευθυνθεί στις Καρυές και στην συνέχεια θα φτάσει στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Λάρισας στις 17:00 περίπου και μετά από 380χλ.
Τέλος περίπου στις 00:00 την 27 προς 28 Φεβρουαρίου και μετά από 420χλμ. ο Νίκος Κόντης θα αποθέσει φόρο τιμής στις 57 ψυχές που χάθηκαν τόσο άδικα.
Ολες οι Ειδήσεις
- Xάος στην Θέουτα: 60.000 μετανάστες μπήκαν στην ισπανική πόλη της Αφρικής – Στους 34 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών (βίντεο)
- «Στον ψυχολόγο»: Επέστρεψε με εκρηκτικό single η Ειρήνη Ντίσιου!
- Η Έλλη Κασόλη εντάσσεται στη δημοσιογραφική ομάδα του ΕΡΤnews
- Φωτιά στη Βοιωτία: Πύρινος εφιάλτης στον Άγιο Βασίλειο – Απεγκλωβίστηκαν δια θαλάσσης 300 άτομα – Μάχη με τις φλόγες σε Αργολίδα και Αχαία, κάηκαν σπίτια – Μπαράζ 112 για εκκενώσεις οικισμών (βίντεο)
- Η Πολύζου με αγωγή κατά της Κωνσταντοπούλου, της ζητάει 500.000 ευρώ για επεισόδιο στο περιστύλιο της Βουλής
- Πύρινος εφιάλτης στον Άγιο Βασίλειο Βοιωτίας – Δραματικές επιχειρήσεις διάσωσης από θαλάσσης – «Θα καούμε ζωντανοί», οι εκκλήσεις βοήθειας των κατοίκων
- Αντώνης Κρόμπας και Λευτέρης Ελευθερίου σε μία ξεχωριστή παράσταση στο Allwyn Game Time
- Δημήτρης Αλεξάνδρου: Ο μικρός Πάρης χάζευε αποσβολωμένος τη Ρία Ελληνίδου να τραγουδά πάνω στη σκηνή (βίντεο)
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook