Σε κλίμα συγκίνησης το ετήσιο μνημόσυνο για τους 57 νεκρούς . στο σημείο της σύγκρουσης των δύο τρένων στα Τέμπη.

Σπαρακτικές σκηνές και οδύνη από τους γονείς και τους συγγενείς των 57 νεκρών από τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη που ο πόνος για το χαμό των αγαπημένων τους παραμένει αμείωτος.

Ο ιερέας που διάβασε τα ονόματα των θυμάτων κατά τη διάρκεια του τρισάγιου, ξέσπασε σε κλάματα και έσπασε η φωνή του.


Όλοι οι παρευρισκόμενοι φορούσαν στο στήθος ένα ασπρόμαυρο αυτοκόλλητο με μια μαύρη κορδέλα και την ημερομηνία 28.02.2023 που σημειώθηκε το δυστύχημα.

Στο τέλος όλοι οι συγγενείς φώναξαν «Αθάνατοι» και ξέσπασαν σε χειροκρότηματα. Αμέσως μετά μίλησαν γονείς αδικοχαμένων παιδιών.


«Το σπίτι μας έγινε δεύτερο νεκροταφείο. Σου ζητώ ένα μεγάλο συγγνώμη που σε έφερα σε αυτόν τον απάνθρωπο κόσμο και δεν κατάφερα να σε σώσω. Είχες τη δίψα για ζωή και όλοι αυτοί δε σ’ άφησαν. Πριγκίπισσά μου θα τραγουδάς στους ουρανούς με τους αγγέλους.», είπε κλαίγοντας η μητέρα που έχασε την κόρη της και ράγισαν και οι πέτρες από την συγκίνηση.

Μεγάλη ήταν και η συγκίνηση στην πλατεία της Λάρισας όπου κατέληξε η μεγάλη πορεία για την μαύρη επέτειο με τη συμμετοχή εκατοντάδων πολιτών.


Στην πλατεία της Λάρισας πραγματοποιήθηκαν και τα αποκαλυπτήρια του μνημείου, όπως είχε ανακοινώσει το Εργατικό Κέντρο Λάρισας. Μια πλακέτα αφιερωμένη στα 57 θύματα, στην πλειοψηφία τους νέα, που χάθηκαν άδικα την μοιραία νύχτα με την επιγραφή «Υπερασπίσου το παιδί, γιατί αν γλιτώσει το παιδί υπάρχει ελπίδα».


Ιδιαίτερη συγκίνηση επικράτησε κατά την διάρκεια του τραγουδιού «Γυρίζω τις πλάτες μου στο μέλλον», ενώ υψώθηκε πανό με τα ονόματα των αδικοχαμένων.

Οι στίχοι που τραγούδησε ο Παύλος Σιδηρόπουλος «Υπερασπίσου το παιδί γιατί αν γλιτώσει το παιδί υπάρχει ελπίδα» αναγράφονται στην πλάκα του μνημείου, ενώ μετά τα αποκαλυπτήρια ακολούθησε ενός λεπτού σιγή και μουσικό δρώμενο.


Πηγή: onlarissa.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook