Τα ονόματα των θυμάτων των Τεμπών είχαν γραφτεί χτες αλλά το βράδυ σβήστηκαν από τα συνεργεία του δήμου Αθηναίων, προκαλώντας την οργή των πολιτών

Σήμερα στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε σε ένδειξη διαμαρτυρίας φοιτητές ξανάγραψαν με κόκκιν η μπογιά τα ονόματα των 57 νεκρών από τη φονική σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη.

Με κόκκινη μπογιά, οι φοιτητές μπροστά από τον Άγνωστο Στρατιώτη έγραψαν ξανά, ένα – ένα, τα ονόματα 57 νεκρών.


Ασαφές για το ποιος  έχει την ευθύνη που έσβησε τα ονόματα των θυμάτων
Αντιδράσεις προκάλεσε το σβήσιμο των ονομάτων των θυμάτων της τραγωδίας στα Τέμπη μπροστά από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Νωρίτερα η Αντιδήμαρχος του Δήμου Αθηναίων Ρωξάνη Μπέη, με ανακοίνωσή της, αποκάλυψε ότι ο Φρούραρχος της Βουλής έδωσε εντολή να σβηστούν τα ονόματα από το σημείο.

«Συνεργείο της καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων έσβησε χθες βράδυ τα ονόματα των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών, που είχαν γραφτεί στην πλατεία Συντάγματος, μετά από πρόσκληση του φρουράρχου της βουλής.» είπε χαρακτηριστικά η κ. Μπέη.

Απάντηση από τον Φρούραρχο
Άμεση ήταν η απάντηση της Βουλής στο σάλο που ξέσπασε από το πρωί για το σβήσιμο των ονομάτων των 57 θυμάτων.

Όπως αναφέρουν πηγές του φρουραρχείου: «Ο αξιωματικός υπηρεσίας ενημέρωσε το συνεργείο καθαρισμού του Δήμου πως υπάρχουν συνθήματα γραμμένα μπροστά από το Μνημείο και σε άλλα σημεία και κατ’ εντολή του φρούραρχου ζήτησαν να σβηστούν όλα όπως συνηθίζεται, χωρίς να έχουν εικόνα ακριβώς τι ανέγραφαν τα συνθήματα. Η τελική απόφαση για τους χώρους εκτός Βουλής δεν είναι ευθύνη του φρουραρχείου».
Νωρίτερα, περαστικοί είχαν αφήσει λίγα μωβ και λευκά λουλούδια στον ίδιο χώρο.

Επικρίσεις για τον δήμαρχο Αθηναίων
Επίθεση από αρκετούς χρήστες του Χ, ανάμεσά τους και γνωστά τρολ, δέχθηκε ο Χάρης Δούκας μετά το βίντεο που ήρθε στη δημοσιότητα και δείχνει συνεργεία του δήμου Αθηναίων να σβήνουν από το πεζοδρόμιο μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη τα ονόματα των 57 θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών που είχαν γράψει με κόκκινη μπογιά διαδηλωτές κατά την χθεσινή πορεία, έναν χρόνο μετά τη φονική σύγκρουση των τρένων.

Δείτε ορισμένα tweets για το σβήσιμο των ονομάτων

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook