Άμεση ενίσχυση του ΕΣΥ ζητούν οι νοσοκομειακοί γιατροί (video)
Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησε ο Νευροχειρουργός στο νοσοκομείο της «Νίκαιας» και γραμματέας της ΟΕΝΓΕ, Παναγιώτης Παπανικολάου για την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία της Αττικής και τις ελλείψεις στο σύστημα υγείας.
Σύμφωνα με τον κ. Παπανικολάου, στα νοσοκομεία της Αττικής τα πράγματα δεν είναι καλά από την περασμένη Δευτέρα, καθώς υπάρχει ένα εκρηκτικό μείγμα με ταυτόχρονη αύξηση της προσέλευσης των ασθενών προς νοσηλεία τόσο για κορωνοϊό όσο και για λοιπή νοσηρότητα.
«Έστω και τώρα πρέπει να ενισχυθεί το δημόσιο σύστημα περίθαλψης με προσωπικό και με υποδομές», υπογράμμισε και εξήγησε πως υπάρχουν κτιριακές νοσοκομειακές δομές στο δημόσιο, οι οποίες παραμένουν αναξιοποίητες, καθώς και ικανός τεχνικός τομέας που θα μπορούσε να αναλάβει την ανακαίνιση και τον εξοπλισμό για να μπορέσουν να λειτουργήσουν.
Αυτή τη στιγμή στην ΜΕΘ του νοσοκομείου «Νίκαιας» υπάρχουν 24 κλίνες που έχουν αναπτυχθεί με υποστελέχωση και πολύ κάτω από τα διεθνή στάνταρντ. Συνολικά στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας, οι διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ είναι 1092, σύμφωνα με τον κ. Παυλάκη και μόνο στο λεκανοπέδιο της Αττικής, το 95% των κλινών είναι κατειλημμένες.
Τέλος μίλησε για το νέο μέτρο που εξήγγειλε η κυβέρνηση το οποίο αφορά στην έκδοση εξιτηρίων και τα Σαββατοκύριακο. Για αυτό είπε πως «δεν μπορούμε να εξαντλούμαστε σε αστεία καθαρά επικοινωνιακά μέτρα, καθώς κάτι τέτοιο γίνεται τα τελευταία 40 χρόνια.
Ολες οι Ειδήσεις
- Ανδρέας Μικρούτσικος για το πρόβλημα υγείας του: «Έχω περάσει δύσκολα, αλλά έχω έναν διάολο μέσα μου και ενεργοποιούμαι» (βίντεο)
- Όταν η Δέσποινα Μοιραράκη ερωτεύτηκε έναν Πέρση: Φορούσα τσαντόρ και συναντήθηκαν τα μάτια μας
- Κωνσταντίνα Σπυροπούλου : Η ανάρτηση της από την χαλαρή έξοδο της
- Γιώργος Λιάγκας: Η on air συνάντηση με τον Γρηγόρη Αρναούτογλου και η εξομολόγηση για τα δύσκολα παιδικά χρόνια και τη Μαρία Αντωνά (βίντεο)
- «Άν τυχόν είναι αυτό που υποψιάζομαι, εγώ θα τον βάλω στο χώμα», λέει η γιαγιά για τον πατέρα του βρέφους που πέθανε στο κρεβάτι των γονιών του (βίντεο)
- Ο πιο αδύναμος κρίκος: Το τηλεπαιχνίδι επιστρέφει με παρουσιάστρια τη Μαρία Μπακοδήμου – Η επίσημη ανακοίνωση του Open
- Οι κοινές δηλώσεις Μητσοτάκη – Νετανιάχου – Χριστοδουλίδη – « Όσοι φαντασιώνονται ότι θα επαναφέρουν την αυτοκρατορία τους, να το ξεχάσουν» το μήνυμα Νετανιάχου στην Τουρκία
- Πανσερραϊκός – Λεβαδειακός 0-2: Ασταμάτητος και… μόνιμα τετράδα!
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook