Άγνωστοι φέρεται να βγήκαν από την Πανεπιστημιούπολη και πυρπόλησαν 5 σχολικά λεωφορεία , αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες

Εμπρηστική επίθεση σημειώθηκε τα ξημερώματα στου Ζωγράφου. Στις φλόγες τυλίχθηκαν σχολικά λεωφορεία, ΙΧ αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες, όταν άγνωστοι τα περιέλουσαν με εύφλεκτο υλικό.

Το ενδεχόμενο οι δράστες να βγήκαν από την Πανεπιστημιούπολη εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ. που διενεργεί έρευνες.

Τα σχολικά λεωφορεία ήταν σταθμευμένα επί της οδού Ταξίλου έξω από τις φλόγες υπέστησαν ζημιές και άλλα έξι οχήματα

Από την εμπρηστική επίθεση προκλήθηκε μια κόλαση φωτιάς με τις φλόγες να φτάνουν σε ύψος 12 μέτρων, ενώ κάηκαν ολοσχερώς 5 σχολικά λεωφορεία , 3 ΙΧ αυτοκίνητα και τρείς μοτοσικλέτες .

Οι καταστροφές που προκλήθηκαν από τους εμπρησμούς είναι ακόμα ανυπολόγιστες, ενώ οι κάτοικοι ξύπνησαν έντρομοι μέσα στη νύχτα προσπαθώντας να σώσουν τις περιουσίες τους.

Η ιδιοκτήτρια του ιδιωτικού σχολείου στο οποίο ανήκαν τα πέντε σχολικά λεωφορεία που έγιναν παρανάλωμα του πυρός, είπε ότι «από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα. Θα μπορούσαμε να έχουμε θύματα».

Ένας από τους κατοίκους , ο οποίος είχε δύο μοτοσικλετες και κάηκαν από την εμπρηστική επίθεση, περιγράφει τι έγινε και την κόλαση φωτιάς, από την οποία , όπως είπε, κινδύνευσαν και τα σπίτια.

Στην περιοχή έσπευσαν 12 πυροσβέστες με 4 οχήματα της Πυροσβεστικής που κατέβαλαν προσπάθειες προκειμένου οι φλόγες να μην επεκταθούν. Συνολικά άλλα έξι οχήματα υπέστησαν ζημιές από τη φωτιά.

Πώς έδρασαν οι εμπρηστές
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις ομάδα ατόμων που βρισκόταν εντός της Πανεπιστημιούπολης, πραγματοποίησε επίθεση κατά των οχημάτων βγαίνοντας από την οδό Ταξίλου στις 03:00.

Περιέλουσαν με εύφλεκτο υλικό τα οχήματα και εκτόξευσαν δεκάδες βόμβες μολότοφ, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει φωτιά από την οποία λόγω του μεγέθους της κινδύνευσε μια ολόκληρη γειτονιά ενώ κάηκαν τα οχήματα, μέχρι να μπορέσει η Πυροσβεστική να θέσει υπό έλεγχο την φωτιά .

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook