Έντονες αντιδράσεις συνεχίζει να προκαλεί η απαλλακτική εισαγγελική πρόταση για τον βασικό κατηγορούμενο της υπόθεσης της 12χρονης από τον Κολωνό.

Η εισαγγελέας πρότεινε την απαλλαγή του Ηλία Μίχου από τις κατηγορίες του βιασμού και της μαστροπείας σε βάρος της 12χρονης από τον Κολωνό και την καταδίκη για 4 άλλα ελαφρύτερα αδικήματα όπως: Της διακεκριμένης κατάχρησης ανηλίκου, της κατοχής πορνογραφικού υλικού (με ανήλικο κάτω 12 ετών αλλά χωρίς εξαναγκασμό και κερδοσκοπία), της διευκόλυνσης της ανήλικης να εκδίδεται και της οπλοκατοχής.

Αντίθετα η εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, όπου μήνες τώρα διεξάγεται η δίκη κεκλεισμένων των θυρών για λόγους προστασίας της ανήλικης, ήταν καταπέλτης για την ενοχή της μητέρας της: Και συγκεκριμένα ζήτησε να κριθεί ένοχη για όλες τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει, δηλαδή της διακεκριμένης μαστροπείας, της διακεκριμένης περίπτωσης πορνογραφίας ανηλίκου και της εκβίασης σε βαθμό πλημμελήματος.Όπως είπε η εισαγγελέας η μητέρα πίεζε και εξωθούσε την κόρη της στην πορνεία για να της φέρνει χρήματα. Επικαλέστηκε μάλιστα και μήνυμα της μητέρας προς την ανήλικη κόρη της , την οποία αποκαλούσε «το σωσιβιάκι» για τους γονείς της.

Αδικαιολόγητη και επιεικώς πρόχειρη η πρόταση της εισαγγελέως»

Μιλώντας στο MEGA και η Σοφία Πολυζωγοπούλου, δικηγόρος επίσης της μητέρας της 12χρονης, ανέφερε πως η εισαγγελέας αγνόησε όλα τα στοιχεία της δικογραφίας στην πρότασή της.

«Η πρόταση της εισαγγελέως ως προς το σκέλος που αφορά τη μητέρα, αλλά και την κατηγορία του βιασμού που αποδίδεται στον κατηγορούμενο, είναι επιεικώς πρόχειρη και αδικαιολόγητη. Η κα εισαγγελέας αγνόησε όλα τα στοιχεία στη δικογραφία και όλα όσα έχουν προκύψει κατά την ακροαματική διαδικασία», είπε.
Όπως είπε η δικηγόρος, η μητέρα της ανήλικης σοκαρίστηκε από την εισαγγελική πρόταση και επιμένει στην αθωότητά της.

Στο «Καλημέρα Ελλάδα» και τον Γιώργο Παπαδάκη και την Μαρία Αναστασοπούλου, μίλησε σχετικά με την πρόταση της εισαγγελίας, για την υπόθεση βιασμού της 12χρονης από τον Κολωνό, ο συνήγορος υπεράσπισης της μητέρας Απόστολος Λύτρας.

Ο κ. Λύτρας δήλωσε πως ήταν μία εισαγγελική που δεν την περίμενε χαρακτηρίζοντάς την προκλητική και πως θεωρεί ότι το δικαστήριο δεν θα έχει την ίδια άποψη με την εισαγγελέα.

«Ειδικά όταν η εισαγγελέας ανέφερε πολλές φορές ότι πιστεύει την 12χρονη. Το κατέθεσαν ψυχολόγοι, ψυχίατρος που την παρακολουθεί ότι λέει την αλήθεια. Η εισαγγελέας δεν αιτιολόγησε. Ουσιαστικά λέει πως η 12χρονη λέει ψέματα για τον βιασμό. Για αυτό είναι μια προκλητική πρόταση, η οποία πιστεύω πως θα ανατραπεί. Δεν είναι δυνατόν τόσοι άνθρωποι που δεν γνωρίζονται με την μητέρα να είναι υπέρ της στο δικαστήριﻨ.

Είπε βέβαια πως είναι δεδομένο ότι υπήρχε παραμέληση ανηλίκου, από την μητέρα.

Σε ερώτηση, σχετικά με το αν υπήρχε σκοπιμότητα πίσω από την πρόταση και το αν υπάρχει προσπάθεια συγκάλυψης, δήλωσε πως θέλει να πιστεύει ότι ήταν μια «άτυχη στιγμή της εισαγγελέως».

Υπογράμμισε πως «υπάρχει μήνυμα του βασικού κατηγορούμενου που λέει στην 12χρονη «φέρε μου τα μισά χρήματα», για το οποίο η εισαγγελέας είπε πως της το είπε χάριν αστεϊσμού».

Αναφορικά με την εισαγγελική πρόταση για την μητέρα, της οποίας είναι συνήγορος, δήλωσε πως υπάρχουν εισαγγελείς και μία δικαστής, οι οποίοι έχουν διαφορετική άποψη.

«Από την πλευρά του βασικού κατηγορούμενου, πιστεύουν ότι η μητέρα δεν γνώριζε τι γίνεται με τον ίδιο».

Τέλος σχετικά με την κατηγορία βιασμού, για την οποία η εισαγγελέας ζήτησε να απαλλαχθεί ο βασικός κατηγορούμενος, τόνισε πως πράγματι «πρέπει να υπάρχει βία ή απειλή για βία. Η 12χρονη όμως έχει δηλώσει πως με απειλή έκανε τις πράξεις. Της έδειξε όπλα και την απείλησε. Τα όπλα αυτά βρέθηκαν στην έρευνα της αστυνομίας».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook