Στα δύο η Ελλάδα, καλοκαίρι στην Κρήτη , χειμώνας στην Μακεδονία

Ο καιρός …τρελάθηκε με την Κρήτη να έχει καλοκαιρινές θερμοκρασίες , εκτός από Αφρικανική σκόνη και την Κοζάνη και το Νευροκόπι χειμωνιάτικες
Χαρακτηριστική η ανάρτηση στο facebook από τον μετεωρολόγο Σάκη Αρναούτογλου για τον καιρό και τη σημερινή θερμοκρασία

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την ανάρτηση του Σάκη Αρναούτογλου στις 11.10 το πρωί σήμερα (27/.03.2024) η θερμοκρασία στα Φαλάσαρνα Χανίων έδειχνε 30 βαθμούς Κελσίου, ενώ την ίδια ώρα στη Βλαστή Κοζάνης ο υδράργυρος είχε πέσει 7 βαθμούς Κελσίου. Ένα άκρως καλοκαιρινό σκηνικό στην Κρήτη και ένα χειμωνιάτικο στην Κοζάνη την ίδια ώρα στην Ελλάδα.
Από εκεί και πέρα η Αθήνα κινούνταν σε ανοιξιάτικους ρυθμούς με την θερμοκρασία να δείχνει 23 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη Θεσσαλονίκη ο υδράργυρος δεν ξεπερνούσε τους 12 βαθμούς Κελσίου.


Ο Σάκης Αρναούτογλου είχε κάνει και νωρίτερα μια ανάρτηση με τις θερμοκρασίες στις 10.30 το πρωί τις Τετάρτης (27.03.2024).

Αφρικανική σκόνη πάντως θα μας «πνίξει» σήμερα και αύριο σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του meteo, σε όλη τη χώρα με το πρόβλημα όμως να είναι μεγαλύτερο στην Κρήτη, όπως προειδοποιεί η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κρήτης.

Σύμφωνα και με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών υψηλές συγκεντρώσεις Σαχαριανής σκόνης αναμένονται την Τετάρτη 27/03 και Πέμπτη 28/03 στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας μας. Στην παρακάτω ομάδα χαρτών παρουσιάζονται οι συγκεντρώσεις σκόνης κοντά στην επιφάνεια στις 14:00 της Τετάρτης 27/03 και 02:00 της Πέμπτης 28/03.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook