Αυξημένα τα μέτρα ασφαλείας σε όλη την Ευρώπη με την Γαλλία, Ιταλία και Γερμανία να είναι σε αυξημένη επιφυλακή , όπως και η Ελλάδα.

ΣΕ επαγρύπνηση βρίσκονται οι μυστικές υπηρεσίες της Ευρώπης μετά την τρομοκρατική επίθεση της 22ας Μαρτίου στη Μόσχα που είχε σαν αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 137 άνθρωποι.
Την αρχή έκανε η Γαλλία και ακολούθησε με λήψη αυξημένων μέτρων σε χώρους που συναθρόιζεται πολύς κόσμος η Γαλλία και η Γερμανία.
Στο χορό μπήκε και η Ελλάδα , όπου από το βράδυ της περασμένης Παρασκευής (22.03.24) έχουν παρθεί επιπλέον μέτρα ασφαλείας και στην Ελλάδα.

Παράλληλα μια «ομπρέλα προστασίας» με ανταλλαγή πληροφορίων κι επιπλέον ελέγχους κι έρευνες έχουν… ανοίξει τα τελευταία 24ωρα τα κράτη της Ευρωζώνης μετά την τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα. Οι υπηρεσίες πληροφοριών αναλύουν όλα τα δεδομένα που έχουν στη διάθεση τους, ενώ παράλληλα εκτιμούν πιθανούς κινδύνους και καταστάσεις, προκειμένου να είναι σε θέση να προλάβουν το ενδεχόμενο ενός νέου χτυπήματος ή να αποτρέψουν τυχόν σχέδια εξτρεμιστικών οργανώσεων.

Η Εθνική Υπηρεσία Πληροφορίων σε συνεργασία με διάφορες υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας βρίσκονται σε συνεχή συνεργασία. Έτσι έχουν εντατικοποιηθεί οι έλεγχοι κι αναμένεται να αυξηθούν ακόμα περισσότερο στα σύνορα της ελληνικής επικράτειας, ενώ ισχυρότερα αναμένονται να είναι και τα μέτρα φύλαξης σε πιθανούς στόχους.

Παράλληλα, έχουν ενεργοποιηθεί οι κατάλληλες πηγές άντλησης πληροφοριών είτε αυτές προέρχονται από την Ελλάδα είτε από το εξωτερικό.
Την ίδια ώρα, όμως, έχουν τεθεί σε εφαρμογή όλα τα πρωτοκόλλα που ενεργοποιούνται μετά από μεγάλες τρομοκρατικές επιθέσεις κι έχουν να κάνουν στη συνεργασία όλων των μυστικών υπηρεσιών της Ευρώπης. Έτσι, πλέον υπάρχει συνεχής ανταλλαγή πληροφορίων μεταξύ των μυστικών υπηρεσιών των κρατών, σε μια προσπάθεια να αναγνωριστούν σε προγενέστερο χρόνο τυχόν προσθέσεις τρομοκρατικών οργανώσεων.
Η επίθεση ανανέωσε την προσοχή στην Ευρώπη σχετικά με τον κίνδυνο από τους εξτρεμιστές, και ιδιαίτερα από την παράρτημα της Κεντρικής Ασίας, καθώς η ήπειρος προετοιμάζεται για μεγάλα γεγονότα όπως οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Παρισιού και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στη Γερμανία. Η Γαλλία αύξησε την Κυριακή τη στάση ασφαλείας της στο υψηλότερο επίπεδο. Στην Ιταλία, μια συνεδρίαση του συμβουλίου εθνικής ασφάλειας τη Δευτέρα οδήγησε σε απόφαση να αυξηθεί η ασφάλεια γύρω από τις εορταστικές εκδηλώσεις της Μεγάλης Εβδομάδας πριν από το Πάσχα αυτό το Σαββατοκύριακο. Τόσο η επιτήρηση όσο και οι έλεγχοι θα αυξηθούν, «δίνοντας τη μεγαλύτερη προσοχή στους χώρους της μεγαλύτερης συγκέντρωσης και διέλευσης ανθρώπων, καθώς και σε ευαίσθητους στόχους», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το ιταλικό υπουργείο Εσωτερικών. Ο Πάπας Φραγκίσκος έχει ένα φορτωμένο πρόγραμμα εκδηλώσεων στη Ρώμη και στο Βατικανό τις ημέρες πριν από την Κυριακή του Πάσχα.

Στη Γερμανία, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών Cornelius Funke είπε ότι η απειλή από τους ισλαμιστές εξτρεμιστές «παραμένει οξεία», αλλά η εκτίμηση κινδύνου των αρχών δεν έχει αλλάξει μέχρι στιγμής ως αποτέλεσμα της επίθεσης στη Μόσχα. Στη Σερβία, αξιωματικοί της μυστικής αστυνομίας με πολυβόλα εθεάθησαν να περιπολούν στους δρόμους του Βελιγραδίου το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook