Βαρύς ο πέλεκυς της Δικαιοσύνης για το βιασμό και την υπόθεση μαστροπείας της 12χρονης. Σε 24χρόνοα κάθειρξη καταδικάστηκε δεύτερος μαστροπός , γνωστός ως «Μιχάλης», από 12 μήνες έως 7 χρόνια οι ποινές στους φερόμενους ως «πελάτες» της ανήλικης.

Ισόβια και 41 έτη κάθειρξης επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο στον βασικό κατηγορούμενο, επιχειρηματία Ηλία Μίχο για βιασμό και μαστροπεία σε βάρος της 12χρονης από τον Κολωνό.

Στην μητέρα της ανήλικης επιβλήθηκε για το πλημμέλημα της εκβίασης ποινή φυλάκισης 20 μηνών, ωστόσο θα αποφυλακιστεί άμεσα , δεδομένου ότι βρίσκεται ήδη προφυλακισμένη εδώ και 18 μήνες, κι έχει εκτίσει δηλαδή την ποινή που της επιβλήθηκε.

Στον αποκαλούμενο «Μιχάλη» το δικαστήριο επέβαλε κάθειρξη 24 ετών για μαστροπεία κατ εξακολούθησε που μετά τη συγχώνευση η συνολική ποινή κάθειρξης είναι τα 18 χρόνια.   .
Στο μεταξύ, η αναγνώριση του ελαφρυντικού σε κάποιους από τους αποκαλούμενους ως «πελάτες» του παιδιού άλλαξε την ποινική τους μεταχείριση με επιεικέστερη αντιμέτωπιση. Συγκεκριμένα τους επιβλήθηκαν ποινές φυλάκισης από 13 μήνες έως επτά έτη.

Στη φυλακή ο Μίχος και ο “Μιχάλης”

Ο Ηλίας Μίχος και ο «Μιχάλης» οι δύο βασικοί κατηγορούμενοι στην υπόθεση της μαστροπείας σε βάρος της 12χρονης μετά τη δικαστική απόδαση θα οδηγηθούν και πάλι στη φυλακή.

Στους δύο βασικούς κατηγορούμενους επιβλήθηκαν επίσης και χρηματικές ποινές, που για τον Μίχο είναι 4.100 ευρώ και στον Μιχάλη 2 200 ευρώ.

Αντίθετα αποφυλακίζεται η μητέρα της ανήλικης ενώ το δικαστήριο έδωσε ανασταλτικό αποτέλεσμα και δεν θα οδηγηθούν στη φυλακή οι 17 από τους 20 καταδικασθέντες για την υπόθεση του Κολωνού. Σε κάποιους επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι, ενώ για άλλους ορίστηκαν χρηματικές εγγυήσεις έως 25 χιλιάδες ευρώ.

Αίτημα για αναστολή – πλην των 17 – κατέθεσε και ο “Μιχάλης”, που με την συγχώνευση καταδικάστηκε σε κάθειρξη συνολικά 18 ετών. Πλην όμως, η προσπάθειά του να βγει από την φυλακή ως την δευτεροβάθμια δίκη, δεν βρήκε θετική ανταπόκριση, ούτε από την εισαγγελέα, ούτε από το δικαστήριο.

Να σημειωθεί ότι οι ποινές που επιβλήθηκαν από το δικαστήριο για τους αποκαλούμενος “πελάτες” είναι οι εξής:

• Κάθειρξη 7 ετών σε τέσσερις που βρέθηκαν πάνω από μία φορά με το παιδί.
• Κάθειρξη 6 ετών σε 5 κατηγορουμένους που βρέθηκαν άπαξ με την 12χρονη.
• Κάθειρξη 5 ετών για 3 κατηγορουμένους που θεώρησαν πως είναι μεγαλύτερης ηλικίας.
• Φυλάκιση 3 ετών σε δύο και 4 ετών σε έναν, για απόπειρα γενετήσιας πράξης.
• Φυλάκιση 13 και 15 μηνών αντίστοιχα, σε δύο κατηγορουμένους για πορνογραφία.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook