Σε εξέλιξη η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου για τους θανάτους των άλλων δύο κοριτσιών της, της Ίριδας και Μαλένας, μετά την καταδίκη της σε ισόβια για την δολοφονία της μεγαλύτερης κόρης της Τζωρτζίνας.

Στο δικαστήριο συνεχίστηκε η κατάθεση του Μάνου Δασκαλάκη, ο οποίος δέχτηκε ερωτήσεις από την υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου αλλά και από τους δικαστές.

Επίσης κατέθεσε και η αδερφή της κατηγορουμένης, η Δήμητρα Πισπιρίγκου, που την χαρακτήρισε «άψογη μητέρα» ενώ περιέγραψε τις σχέσεις του ζευγαριού αλλά και τα όσα διαδραματίστηκαν με το θάνατο της Μαλένας και της Ίριδας.
Ο πρώην σύζυγος της 35χρονης κατηγορούμενης, Μάνος Δασκαλάκης, η οποία καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για τον θάνατο της μεγαλύτερης κόρης της Τζωρτζίνας, στην κατάθεση του ανέφερε ότι το κίνητρο για τις δολοφονίες των παιδιών του από την Πισπιρίγκου ήταν το γεγονός πως είχε «εμμονή» μαζί του

Όπως είπε έχει πειστεί ότι οι θάνατοι των παιδιών του οφείλονται σε εγκληματικές ενέργειες , ενώ για τον ίδιο είπε πως έχει πενθήσει και δεν έχει βγει δύο χρόνια από το σπίτι.

Ο Μάνος Δασκαλάκης, σε ερώτηση που δέχτηκε από την υπεράσπιση της κατηγορούμενης (σσ. συνεργάτιδα Αλ. Κούγια, Αν. Μπάκα), σχετικά με το πως διαχειρίστηκε το πένθος, απάντησε: «Τα έχω πενθήσει, δυο χρόνια είμαι κλεισμένος στο σπίτι», ενώ είπε πως πλέον είναι βέβαιος και για την υποστήριξη της κατηγορίας και για το κίνητρο της κατηγορούμενης.

Υπεράσπιση : Το κίνητρο ποιο είναι;

Μάρτυρας: Η εμμονή της σε εμένα.

Υπεράσπιση : Εσείς την ζηλεύατε;

Μάρτυρας: Όχι.

Υπεράσπιση : Εσείς που ψάχνατε τα like δε ζηλεύατε;

Μάρτυρας: Όχι δεν είναι. Όταν τυχαία τα βλέπεις…

Υπεράσπιση : Είχε εμμονή μαζί σας, αλλά απίστησε με άλλον άντρα;

Μάρτυρας: Για να ζηλέψω, το έκανε.

Υπεράσπιση : Μα δεν σας το είπε. Εσείς το ανακαλύψατε…

Μάρτυρας: Όταν το ανακάλυψα, αυτό μου είπε.

Αναφερόμενος στην εμμονική ζήλεια είπε πως η Ρούλα Πισπιρίγκου πήγαινε μαζί του παντού, ενώ για το πένθος της κατηγορούμενης για τη Μαλένα σχολίασε: «Η κατηγορούμενη έκλαιγε συνέχεια μέσα στο σπίτι, είχε έντονα ξεσπάσματα. Αυτό κράτησε 4-5 μήνες».

Ο Μάνος Δασκαλάκης επανέλαβε ότι έχει χαστουκίσει μία φορά τη Ρούλα Πισπιρίγκου, ενώ η υπεράσπιση ανέγνωσε μήνυμα από διαφορετική ημερομηνία σύμφωνα με το οποίο η 35χρονη έκανε και πάλι λόγο για χειροδικία Δασκαλάκη. «Δεν έχει πάρει ποτέ την αστυνομία τηλέφωνο, στην απολογία της είπε πως την χτύπησα μια φορά. Στο μήνυμα λέει ψέμματα. Δεν έδινα σημασία και γι’ αυτό δεν απάντησα».

Η πρόεδρος ζήτησε από τον μάρτυρα διευκρινίσεις για το παιδικό δωμάτιο και την κούνια της Ίριδας, ενώ παρουσιάστηκαν φωτογραφίες από τη δικογραφία, που απεικόνιζαν το δωμάτιο και το πανάκι του μωρού που βρέθηκε αργότερα. «Το πανάκι βρέθηκε κοντά στο τρίτο με τέταρτο κάγκελο, όπως είναι στη φωτογραφία και η μύτη από το πανάκι προεξείχε πάνω από το στρώμα. Ρωτήσαμε την ιατροδικαστή και μας είπε για το αίμα στο πανάκι, ότι ήταν από το βλεννογόνο, ότι ήταν από το πνευμονικό οίδημα» είπε ο μάρτυρας και ήρθε σε αντιδιαστολή με όσα κατέθεσε η αδελφή της κατηγορουμένης, που είχε πει πως το πανάκι βρέθηκε από την εσωτερική πλευρά του κρεβατιού.

Κατάθεση Δήμητρας Πισπιρίγκου – Η Ρούλα ήταν άψογη μητέρα
Επόμενη μάρτυρας κλήθηκε από το δικαστήριο η Δήμητρα Πισπιρίγκου, αδελφή της κατηγορούμενης. Η μάρτυρας περιέγραψε πως η κατηγορούμενη και ο Μάνος Δασκαλάκης γνωρίστηκαν, τις εγκυμοσύνες και τις γεννήσεις των παιδιών και πως έφυγαν από τη ζωή.«Έπαιζα χαρτιά με μια φίλη μου και σήκωσα το τηλέφωνο γελώντας. Μου λέει «Δήμητρα έφυγε το παιδί». Της λέω «πήγαινε πιάσε το». Μου λέει «έφυγε, πέθανε» και τότε κατάλαβα. Μου κόπηκαν τα πόδια. Μου είπε ο θείος μου ότι το παιδί έπαθε ανακοπή» είπε για το θάνατο της Μαλένας, ενώ περιέγραψε την κατάσταση της αδελφής της: «για πολλούς μήνες ήταν μαζεμένη στον καναπέ κι έκλαιγε, όλη μέρα έκλαιγε. Έλεγε συνεχώς «αυτή την ώρα η Μαλένα θα έλεγε αυτό ή θα έκανε το άλλο». Προσπαθούσαμε να τη βοηθήσουμε. Στα εννιάμερα του παιδιού που είχε πέσει στο μνήμα κι έκλαιγε και ο Μάνος την τράβηξε και της λέει «φτάνει, είναι μπροστά το παιδί», επειδή ήταν μπροστά η Τζωρτζίνα».

Περιγράφοντας το Μάνο Δασκαλάκη, η Δήμητρα Πισπιρίγκου είπε: «Δεν είδα ο Δασκαλάκης να βιώνει το πένθος. Είπε πως «ο,τι φεύγει, φεύγει». Αυτό ειπώθηκε σε μια συζήτηση που κάναμε για να βοηθήσουμε τη Ρούλα».

Νωρίτερα, η μάρτυρας είπε πως αρχικά ο Μάνος Δασκαλάκης δεν της είχε κάνει καλή εντύπωση. «Δεν μου είχε κάνει καλή εντύπωση ο Δασκαλάκης. Δεν είχε φρένο. Όταν γεννήθηκε η Τζωρτζίνα ήρθαμε πιο κοντά» και αναφέρθηκε στην ανακοίνωση της εγκυμοσύνης στη Τζωρτζίνα. «Η μητέρα μου και ο πατέρας του έλεγαν ότι είναι μικρός. Εκείνος είπε ότι είχε ζήσει τη ζωή του και πως ήθελε το παιδί. Υπήρχαν ενδοιασμοί από τη μαμά μου για το γάμο, όχι για να κρατήσουν το παιδί. Με τη γέννηση του παιδιού πάντως ήταν μια χαρά μεταξύ τους».

Πρόεδρος: Καλοκαίρι του 2018. Τι έγινε;

Μάρτυρας: Τότε ο Μάνος έκανε κάποια σεμινάρια να δουλέψει στα καράβια μαζί με τον πατριό μου. Κάποιος πήρε τηλέφωνο την αδελφή μου, της είπε είμαι ο άνδρας της γυναίκας που έχει σχέση ο άνδρας σου. Της είπε να μαζέψει τον Μάνο γιατί στέλνει γυμνές φωτογραφίες. Της έστειλε ο Μάνος, δεν ξέρω πως το έμαθε, ένα κατεβατό μήνυμα που της έλεγε όλη την αλήθεια. Του απάντησε, «έλα σπίτι να μιλήσουμε». Την πήρε τηλέφωνο, έκλαιγε στο τηλέφωνο και της έλεγε «θα αυτοκτονήσω, γιατί στο έκανα αυτό αγάπη μου». Μόλις πήγε σπίτι ο Μάνος μίλησαν και της είπε «θα πάρεις αυτό το email που έχω φτιάξει και θα αλλάξεις τον κωδικό. Έχουμε οικογένεια, δύο παιδιά.

Πρόεδρος: Πως ήταν η αδελφή σας;

Μάρτυρας: Ήταν απογοητευμένη από το Μάνο.

Πρόεδρος: Σας φάνηκε θυμωμένη;

Μάρτυρας: Σε κάποια ξεσπάσματα.

Πρόεδρος : Συζητήθηκε ξανά αυτό το θέμα;

Μάρτυρας : Όχι

Η μάρτυρας στη συνέχεια αναφέρθηκε στην ασθένεια της μικρής Μαλένας τον Μάρτιο του 2019 όπου ενημερώθηκαν πως πάσχει από «οξεία λευχαιμία».

Πρόεδρος : Σας ενημερώνει κάποιος από τους δύο, τι είπαν οι γιατροί;

Μάρτυρας : Η Ρούλα ήταν χάλια. Μιλούσαμε με μία κοπέλα που είχε και το είχε περάσει και μας είχε πει να μην αγχωνόμαστε.

Η αδελφή της Ρούλας Πισπιρίγκου περιέγραψε πως η Ρούλα Πισπίριγκου, μαζί με τον Μάνο Δασκαλάκη και τη μικρή Μαλένα, ανέβηκαν στην Αθήνα προκειμένου να νοσηλευτεί το παιδί.

Μάλιστα, περιέγραψε και την επίσκεψη της στο νοσοκομείο και είπε πως η μικρή ήταν «καλά». «Πήγα μέσα, έκατσα, πείραζα την Μαλένα, ήταν καλά. Η Μαλένα ήταν από τα παιδάκια που δεν έλεγαν το “σ”, έχω τραβήξει ένα βίντεο, το βλέπω συνέχεια, που της λέω στείλε μου, ένα φιλάκι και μου λέει σου έστειλα ένα “μικουλι”, η Μαλένα είχε τρομερή αδυναμία στη μαμά μου και τη Ρούλα» είπε η μάρτυρας.

Πρόεδρος : Σας είπε η αδελφή σας ή ο κ. Δασκαλάκης πόσο θα μείνει στο νοσοκομείο;

Μάρτυρας : Δύο μήνες μέσα. Μετά θα πηγαινοερχόταν για κάποιο διάστημα, μπορεί για ένα χρόνο ανά δέκα ημέρες, το μάξιμουμ της είχαν πει πως αυτό το πήγαινε – έλα θα κρατήσει πέντε χρόνια. Της είχαν πει ότι μάλλον από Οκτώβριο θα ξεκινήσει το σχολείο. Ήδη δεν είχαν αρκετά χρήματα. Δεν υπήρχε κάποιος να τους βοηθήσει. Η μητέρα του κ. Δασκαλάκη φύλαγε κάποιες γιαγιάδες, αυτό δεν γινόταν συνέχεια. Η μαμά μου έπρεπε να συντηρήσει εμένα και πατριό μου.

Πρόεδρος : Συζητήσατε με κατηγορούμενη τι μέλλει γενέσθαι;

Μάρτυρας : Εγώ όχι. Η μαμά μου νομίζω συζήτησε.

Ο θάνατος της Μαλένας
Η Δήμητρα Πισπιρίγκου περιέγραψε πως πληροφορήθηκε το θάνατο της Μαλένας στις 13 Απριλίου από την αδελφή της και στην αρχή δεν κατάλαβε τι είχε συμβεί.

«Με παίρνει τηλέφωνο η Ρούλα και μου λέει ότι το παιδί έφυγε και της λέω και εγώ “πήγαινε πιάστο”. Δεν κατάλαβα. Έκλαιγε. Μου λέει το παιδί έφυγε. Μου είπε πήγαινε στο θείο, πήγα και είχε πέσει κάτω και έκλαιγε. Μου είπε ότι η Μαλένα έπαθε ανακοπή. Μου κόπηκαν τα πόδια. Του είπα να φύγουμε να πάμε γρήγορα στο χωριό να δω τη μαμά μου. Θυμάμαι τον πατριό μου που μου είπε ευτυχώς ήρθατε γιατί τέσσερις φορές έκανε το γύρο από το σπίτι. Έπαιρνα τη Ρούλα δεν το σήκωνε, έπαιρνα το Μάνο δεν το σήκωνε. Είχε χάσει το παιδί της, ήταν το αγαπημένο της, όχι το αγαπημένο της, της είχε τεράστια αδυναμία. Το βράδυ της έλεγε “μαμά είμαι το καλύτερο παιδί του κόσμου;”, τουλάχιστον τέσσερις φορές, και εάν δεν της το έλεγε, δεν πήγαινε για ύπνο. Η αδελφή μου, μου είπε ότι η Μαλένα ανασηκώθηκε, έκανα ένα “αα” κάπως έτσι και έπεσε προς τα πίσω… κοιμόταν η Μαλένα και η αδελφή μου. Μου είπε πως έτρεξε, τους έψαχνε στους διαδρόμους τους γιατρούς και πως η μία νοσηλεύτρια τα είχε χάσει και της είπε “δεν θα ενεργοποιηθείς για το παιδί μου”. Ξέρω ότι ο Μάνος είχε φύγει. Είχε πάει στους θείους του να ξυριστεί και να κάνει μπάνιο» περιέγραψε η Δήμητρα Πισπιρίγκου στην κατάθεση της.

Πρόεδρος : Πως ήταν καθημερινότητα μέχρι την κηδεία;

Μάρτυρας : Η αδελφή μου ήταν πολύ χάλια. Μεταξύ τους μία χαρά ήταν, πήγαινε της έλεγε σήκω. Ήταν όλη ημέρα με τα ρούχα της Μαλένας αγκαλιά. Η Τζωρτζίνα ήταν στην μαμά του Μάνου.

Πρόεδρος : Πως βιώνει ο καθένας αυτό το τραγικό γεγονός;

Μάρτυρας : Έχω την εικόνα της Ρούλας, στον καναπέ, με μαζεμένα τα γόνατα και να πηγαίνει μπρος, πίσω και να λέει όλη την ώρα, η Μαλένα θα έκανε τώρα αυτό… Ήμουν μπροστά, της έλεγε ο Μάνος «έλα σήκω» και αισθάνθηκα άσχημα. Τον ρώτησα γιατί το έκανε αυτό και μου έλεγε γιατί έκλαιγε μπροστά στο παιδί. Είχε πάει ψυχολόγο 2-3 φορές, φαινόταν ελάχιστα καλύτερα. Μετά από λίγο της είπε η Τζωρτζίνα «βγάλε τα μαύρα, γίνε και εσύ δυνατή και θα προχωρήσουμε». Άρχισε να συνέρχεται αλλά όχι να ξεχνάει την Μαλένα, ποτέ. Της έλεγα να προσπαθήσει να είναι δυνατή διότι υπήρχε ένα παιδί πίσω.

Για τον Μάνο Δασκαλάκη η μάρτυρας περιέγραψε πως ήταν της λογικής «ό,τι φεύγει, φεύγει. Είχαμε μία συζήτηση στο σπίτι τους στο πλαίσιο ότι η Ρούλα έπρεπε να το περιγράψει, ήμουν εγώ και θείος μου και Μάνος ήταν της λογικής, ό,τι φεύγει, φεύγει. Εκείνη την περίοδο η αδελφή μου δεν έδινε καμία σημασία γύρω της. Τον Σεπτέμβριο του 2019 πάλι ο Μάνος της είπε “να χωρίσουμε, δεν πάει άλλο”»

Πρόεδρος : Είπατε πάλι; Πότε είχε τεθεί ξανά;

Μάρτυρας : Εν τη ρύμη του λόγου. Δεν είχε ξανά τεθεί. Το μόνο που είχε τεθεί ήταν το 2018… Τον ρώτησε τι συνέβη δεν της είχε πει ξεκάθαρα.

Πρόεδρος : Υπάρχει κάποια επικοινωνία του κ. Δασκαλάκη, της αδελφή σας, για την αιτία θανάτου της Μαλένας με τους γιατρούς;

Μάρτυρας : Θυμάμαι ότι όταν βγήκε η ιατροδικαστική, ήρθε σε επικοινωνία με την κυρία Μπάκα και της είχε πει ότι «εδώ γράφει ηπατική ανεπάρκεια, θα σας κυνηγήσω». Η αδελφή μου επικοινώνησε με τον θείο μου να μιλήσει με ένα οικογενειακό φίλο που είχε γνωστό δικηγόρο. Έγινε αυτή η επικοινωνία για να καταθέσουν μήνυση κατά παντός υπευθύνου. Μετά έμαθα ότι μπήκε πραγματογνώμονας ο κύριος Τσαντίρης. Έλεγαν πως δεν ήξεραν τι είχε συμβεί.

Η μάρτυρας στη συνέχεια άρχισε να αναφέρεται στην Ίριδα, ωστόσο, την έπιασαν τα κλάματα και ζήτησε μία μικρή διακοπή. «Η Τζωρτζίνα ξεκίνησε να ζητάει αδελφάκι. Στην αρχή η Ρούλα ήταν αρνητική αλλά το σκέφτηκε και ήθελε και αυτή. Ο Μάνος ήταν κάθετος πως δεν θέλει άλλο παιδί. Μετά από λίγο καιρό, ψυχολόγος του σχολείου είπε πως το παιδί συνεχίζει να έχει την ίδια επιθυμία και τότε άλλαξε και ο Μάνος. Στο ταξίδι που έκαναν στην Αθήνα έμεινε έγκυος στην Ίριδα. Παραμονή Πρωτοχρονιάς μου είπε πως είναι έγκυος. Έκανα σαν μωρό παιδί. Της είπα πως θα το βαπτίσω εγώ, δεν υπάρχει περίπτωση (κλαίει…)» είπε συγκινημένη η Δήμητρα Πισπιρίγκου.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook