«Εμένα χτύπησαν. Δεν αντέχω άλλο» λέει στους γονείς του με δάκρυα στα μάτια, ο πρωταγωνιστής του σποτ που στέλνει μήνυμα κατά της σχολικής βίας.

Με στόχο να σπάσει ο φαύλος κύκλος με θύματα και δράστες ανήλικα παιδιά το υπουργείο Παιδείας δημοσίευσε το τηλεοπτικό του σποτ κατά του σχολικού εκφοβισμού την ημέρα που παρουσιάστηκε το Εθνικό σχέδιο κατά του bullying.

Τα λόγια του νεαρού πρωταγωνιστή της καμπάνιας, την ώρα που παρακολουθεί στην τηλεόραση εικόνες από την κακοποίησή του είναι συγκινητικά.

«Εμένα χτύπησαν. Δεν αντέχω άλλο» λέει στους γονείς του με δάκρυα στα μάτια. Mε την παρότρυνση «αν βιώνεις μπούλινγκ στο σχολείο μπες στο stop-bulling.gov.gr και κάνε αναφορά» η εκφωνήτρια του οπτικουαστικού σποτ καλεί τα νεαρά θύματα ενδοσχολικού εκφοβισμού να καταγγείλουν την παράνομη δράση συμμαθητών τους.
«Μην ανέχεσαι το bulling. Mίλα. Μπορείς. Μαζί μπορούμε να βάλουμε τέλος στον σχολικό εκφοβισμό», είναι το σύνθημα του μηνύματος του υπουργείου Παιδείας προς τα θύματα. Μιας ταινίας μικρού μήκους με κοινωνικό περιεχόμενο που δημιουργήθηκε από το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων με την υποστήριξη του Onassis Foundation.

Να σημειωθεί πως σύμφωνα με την πανελλαδική έρευνα που πραγματοποίησε το Χαμόγελο του Παιδιού για το 2023:

• 1 στα 3 παιδιά σε όλη την χώρα, δηλώνει ότι έχει δεχθεί bullying.
• 1 στα 4 παιδιά, αισθάνεται πώς το σχολείο δεν του μαθαίνει να μην εκφοβίζει τους συμμαθητές τους.
• 1 στα 3 παιδιά που δηλώνει ότι ξοδεύει πολλές ώρες σε οθόνες ημερησίως, βιώνει σχολικό εκφοβισμό.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook