Ο Αύγουστος Κορτώ μιλά ανοιχτά για το bullying, τη διπολική διαταραχή και την απόφασή του να μην αποκτήσει παιδιά. Μια συνέντευξη με προσωπικές εξομολογήσεις και έντονα μηνύματα.

Ο Αύγουστος Κορτώ βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή «Πορτατίφ» με τη Νάντια Αϊβάτογλου στην ΚΡΗΤΗ TV, σε μια συνέντευξη που αναμένεται να συζητηθεί. Ο αγαπημένος συγγραφέας μίλησε για τα δύσκολα χρόνια του bullying, την απόφασή του να μη γίνει πατέρας, αλλά και για όσα θεωρεί ο ίδιος «αποτυχία» του στο κομμάτι της φιλίας.

«Είχαμε σκεφτεί με τον σύζυγό μου να αποκτήσουμε παιδιά, αλλά δεν θα ρίσκαρα ποτέ τα δικά μου γονίδια. Στη διπολική διαταραχή υπάρχει μια προδιάθεση της τάξεως του 80% και δεν θα ήθελα να φέρω στον κόσμο ένα παιδί το οποίο θα ταλαιπωρηθεί όπως εγώ. Δεν θεωρώ πως είμαι φτιαγμένος για τα χρέη του πατέρα. Ο Τάσος θα ήταν, αλλά εγώ δεν θα ήμουν καλός πατέρας. Δεν είναι όλοι οι άνθρωποι φτιαγμένοι για παιδιά. Δε χρειάζεται όλοι οι άνθρωποι να γίνουν γονείς», είπε μεταξύ άλλων.

Αναφερόμενος στη φιλία, ο Αύγουστος Κορτώ εξομολογήθηκε: «Όλοι μου οι επιστήθιοι φίλοι χάθηκαν ο ένας μετά τον άλλον. Όταν σου φεύγουν όλοι οι φίλοι, προφανώς κάτι λάθος κάνεις. Δεν έχω κανένα ταλέντο στο σπορ της φιλίας. Μπορεί να γίνομαι πολύ κουραστικός. Επίσης δεν αποκλείεται να είμαι και διπρόσωπος γιατί οι άνθρωποι σαν εμένα που μιλάνε πολύ και πίνουν πολύ, δεν σκέφτονται πολύ αυτά που λένε. Επίσης είμαι εκ φύσεως ακριτόμυθος, δε μπορούσα ποτέ να κρατήσω μυστικό. Αν κάποιος θέλει να εμπιστευθεί ένα μυστικό πολύ βαρύ, καλύτερα να μη το πει σε μένα».

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η αναφορά του στα χρόνια που βίωσε bullying για τη σεξουαλική του ταυτότητα. «Το δύσκολο ήταν όταν έτρωγα μπούλινγκ στο γυμνάσιο και στο λύκειο. Έτρωγα κράξιμο από τους ίδιους συμμαθητές με τους οποίους είχαμε παρεμπιπτόντως και ευκαιριακές επαφές. Αυτά γίνονται στα σχολεία και το πιο αστείο είναι να βλέπεις ότι ο ένας από τους δύο βγαίνει μετά και κράζει αυτόν με τον οποίο έγινε. Δηλαδή τρελά πράγματα. Όσο και να με πλήγωνε, εκείνη τη στιγμή που συνέβαινε είχα πολύ σημαντικότερα προβλήματα.

Το ότι ήμουνα αδερφή που την έκραζαν και που ένιωθε μόνη και που πίστευα ότι θα πορευτώ σε όλη μου τη ζωή μόνος, εκείνη τη στιγμή δεν με αφορούσε. Σε ποιον να μιλήσω το 1994 στη Θεσσαλονίκη; Ένιωθα τελείως μόνος. Τώρα έχουμε τη δυνατότητα μέσω του Internet να κάνουμε παιδιά στα 14 να νιώσουν πολύ λιγότερο μόνα από ό,τι ένιωθα εγώ τότε και πρέπει να το κάνουμε. Είναι χρέος μας.», είπε χαρακτηριστικά.

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ:

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook