Η Ελληνική Αστυνομία με έγγραφο της προειδοποιεί το υπουργείο Εθνικής Άμυνας για πιθανή κλοπή πολεμικού υλικού εξαιτίας της έντασης που πυροδοτείται με την απεργία πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα.

Το κατ’ επείγον εμπιστευτικό έγγραφο της ΕΛ.ΑΣ. που αποκαλύπτουν «ΤΑ ΝΕΑ», προειδοποιεί για επιθέσεις σε στρατιωτικούς στόχους και ενδεχόμενη αρπαγή όπλων, ρουκετοβόλων κι εκρηκτικών, ενώ παράλληλα υπάρχει και ο κίνδυνος να υπάρξουν ανταποδοτικές, αιματηρές επιθέσεις σε μια αναβίωση του εγχώριου «αντάρτικου πόλης» έπειτα από δύο χρόνια σιωπής.

Το έγγραφο της ΕΛ.ΑΣ., ενδεικτικό του φόβου και της επιφυλακής των Αρχών ασφαλείας, συντάχθηκε στις 26 Φεβρουαρίου 2021, περίπου στην 50ή ημέρα της απεργίας πείνας του «Λουκά» της 17 Νοέμβρη, κι έχει τίτλο «Εντατικοποίηση μέτρων ασφαλείας περιμετρικά στρατιωτικών μονάδων, εγκαταστάσεων, σχηματισμών και κτιρίων».

Οπως ενδεικτικά σημειώνεται, «ενόψει της επικρατούσας και εξελισσόμενης εσωτερικής επικαιρότητας παρακαλείσθε όπως από της λήψεως της παρούσης και για όσο χρονικό διάστημα κρίνετε αναγκαίο εντείνετε κι αυξήσετε τα αστυνομικά μέτρα περιμετρικά των στρατιωτικών μονάδων, εγκαταστάσεων (αποθήκες οπλισμού, πυρομαχικών κ.λπ.), σχηματισμών έως και στρατιωτικών κτιρίων που βρίσκονται εκτός αυτών προς πρόληψη και αποτροπή οποιασδήποτε έκνομης ενέργειας εις βάρος του υπηρετούντος εκεί προσωπικού και των εν λόγω κτιρίων κι εγκαταστάσεων ή πράξης ακτιβιστικού χαρακτήρα».

Από το Mega

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις