Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας μεταφέρθηκαν στα δικαστήρια της Ευελπίδων οι συλληφθέντες, που θα βρεθούν ενώπιον του εισαγγελέα και του ανακριτή

Από τις 9 το πρωί έφτασαν με κλούβες από τη ΓΑΔΑ με δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στα δικαστήρια της Ευελπίδων, οι 67 συλληφθέντες προκειμένου να απολογηθούν για τις βαριές κατηγορίες που αντιμετωπίζουν για τη δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη έξω από το γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στον Ρέντη καθώς και για άλλες οπαδικές συμπλοκές σε αθλητικές διοργανώσεις.

Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών αφού μελετήσει την ογκώδη δικογραφία που έχει σχηματιστεί από τις αστυνομικές αρχές, αναμένεται να αποφασίσει πως θα προχωρήσει στην άσκηση ποινικών διώξεων σε βάρος τους και για ποια αδικήματα.

Καθοριστικό ρόλο στην ταυτοποίησή τους έπαιξαν βίντεο, φωτογραφίες και μαρτυρικές καταθέσεις, ενώ «μίλησαν» και τα πολεμοφόδια που είχαν εντοπιστεί έξω από το γήπεδο.Οι αστυνομικοί συγκέντρωσαν στοιχεία για 158 ονόματα στην δικογραφία που ξεπερνάει τις 5.500 σελίδες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πέντε εκ των συλληφθέντων κατηγορούνται για ηθική αυτουργία στη δολοφονία του 31χρονου αστυνομικού, Γιώργου Λυγγερίδη, για τον συντονισμό των επιθέσεων στου Ρέντη αλλά και για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Πληροφορίες αναφέρουν πως πρόκειται για έναν μάνατζερ τράπερ που φέρεται να είχε πρόσβαση στην αποθήκη από την οποία μεταφέρθηκε οπλισμός, έναν 36χρονο με το ψευδώνυμο «Ρουμάνος»ς, ένα ηγετικό στέλεχος οργανωμένων οπαδών με το προσωνύμιο «κοντός», έναν συνδεσμίτη καθώς έναν 31χρονο που κατά το παρελθόν είχε συλληφθεί για ρατσιστικές επιθέσεις.

Ειδικότερα από τα 67 άτομα που έχουν συλληφθεί στο πλαίσιο των ερευνών, τα 63 άτομα κατηγορούνται για τη συμμετοχή τους σε οπαδική βία, 3 για κατοχή ναρκωτικών ουσιών και 1 άτομο για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων. Κατηγορίες για ηθική αυτουργία στον θανάσιμο τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη αναμένεται να αποδοθούν σε 5 άτομα.

Οι αστυνομικοί της αντιμετώπισης της βίας στους αθλητικούς χώρους κατάφεραν μέσα την μυστική έρευνα τεσσάρων μηνών να «δέσουν» την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης συγκεντρώνοντας σημαντικά ευρήματα κυρίως από το σημείο της δολοφονίας του αστυνομικού των ΜΑΤ, έξω από το γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη», στου Ρέντη, πέρυσι τον Δεκέμβριο.

Καθοριστικό ρόλο στη λύση του γρίφου έπαιξαν βίντεο, φωτογραφίες και μαρτυρικές καταθέσεις, ενώ στα εγκληματολογικά εργαστήρια «μίλησαν» και διάφορα πολεμοφόδια που είχαν εντοπιστεί έξω από το γήπεδο Μελίνα Mερκουρη και είχαν μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια, καθώς και από τις τουαλέτες του γηπέδου εκεί όπου είχαν βάλει φωτιά σε ρούχα προκειμένου να εξαφανίσουν τα ίχνη τους.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές η ογκωδέστατη δικογραφία που έχει σχηματιστεί, είναι περισσότερες από 3000 σελίδες, περιλαμβάνει μαρτυρίες, βίντεο, ευρήματα – πειστήρια που αφορούν και αλλά περιστατικά οπαδικής βίας πέραν της δολοφονικής επίθεσης του 31χρονου αστυνομικού, ενώ οι κατηγορούμενοι είναι 158.
Συγκεκριμένα –σύμφωνα με πληροφορίες- κάποιοι εκ των συλληφθέντων φέρονται να συμμετείχαν στα επεισόδια στους αγώνες Βόλος-Ολυμπιακός, Ολυμπιακός-Άρης και Πας Γιάννενα-Ολυμπιακός.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook