Προφυλακιστέος κρίθηκε ο «Κοντός», ηγέτης της εγκληματικής οργάνωσης και ηθικός αυτουργός της δολοφονίας του άτυχου αστυνομικού - Συνεχίζονται και σήμερα οι απολογίες των συνολικά 67 κατηγορουμένων

Νέος κύκλος απολογιών, ο δεύτερος σήμερα , εκ των 67 συνολικά κατηγορουμένων για την δολοφονία με ναυτική φωτοβολίδα του αστυνομικού των ΜΑΤ Γιώργου Λυγγερίδη τον περασμένο Δεκέμβριο σε επεισόδια έξω από το κλειστό γήπεδο στο Ρέντη.

Στους 67 συλληφθέντες έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για 28 αδικήματα, με 12 από αυτά να είναι κακουργήματα.
Ανάμεσα στους 9 προφυλακισθέντες βρίσκονται και 3 από την θεωρούμενη ως ηγετική ομάδα των χούλιγκανς που είχαν το γενικό πρόσταγμα και στους οποίους αποδίδεται ηθική αυτουργία στη δολοφονία.

Ο κατηγορούμενος που προφυλακίστηκε με το παρατσούκλι «Κοντός» αρνείται τις κατηγορίες και υποστηρίζει ότι βρισκόταν στο γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» και συνομιλούσε με παράγοντες και αστυνομικούς ακόμη κι όταν έμαθε ότι ξέσπασαν επεισόδια. Ο 40χρονος –σύμφωνα με την Αστυνομία- ήταν αυτός που μοίρασε ναυτικές φωτοβολίδες και αυτοσχέδιους μηχανισμούς στους χούλιγκαν έξω από το γήπεδο του Ρέντη και ο ίδιος με ένα ακόμη ηγετικό στέλεχος της εγκληματικής οργάνωσης έδωσε το έναυσμα για την επίθεση σε βάρος των αστυνομικών των ΜΑΤ και διέφυγε από την περιοχή πριν γίνουν οι ομαδικές προσαγωγές.

Σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία, πλην της δράσης του ως ηθικός αυτουργός, έδρασε και ο ίδιος αφού έρριψε αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό. προς τις αστυνομικές δυνάμεις από απόσταση περίπου πενήντα (50) μέτρων, κάτι που σηματοδότησε την έναρξη των επιθέσεων.

Μέχρι στιγμής, από όσους έχουν απολογηθεί από την Παρασκευή μέχρι σήμερα, 11 έχουν κριθεί προσωρινά κρατούμενοι, μεταξύ αυτών 7 χθές και 3 προχθές για ναρκωτικά.

Στην δικογραφία αναφέρεται ότι ο αποκαλούμενος «κοντός», μόλις έφθασε στο γήπεδο «τροποποίησε το σχέδιο επίθεσης» κι έτσι τα επεισόδια ξεκίνησαν μετά το τέλος του πρώτου σετ, ενώ εξήλθε του γηπέδου, αναμένοντας τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης για να εκτοξευτούν στη συνέχεια η ναυτική φωτοβολίδα, και τα αντικείμενα που είχε στην κατοχή του ο καθένας προς τις αστυνομικές δυνάμεις».

Όσοι εκ των κατηγορουμένων , έχουν αφεθεί ελεύθεροι τους έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι απαγόρευσης παρακολούθησης αθλητικών αγώνων καθώς και υποχρέωση εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους ανά 15νθήμερο.
Δεν πρόκειται να υπάρξει πουθενά τελεία, θα συνεχιστεί μέχρι να ανακαλυφθούν και οι ηθικοί αυτουργοί, δήλωσε στο ΕΡΤΝews ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, προσθέτοντας ότι φαίνεται να υπάρχει εγκληματική οργάνωση και όχι απλοί χούλιγκανς, δεν είναι απλή παραβατική συμπεριφορά αθλητική είναι μια σειρά από παράνομες ενέργειες που έχουν να κάνουν με ναρκωτικά, έχουν να κάνουν με μπραβιλίκια.
Το δρόμο για τη φυλακή πήρε χτες , κατηγορούμενος εκ των ηθικών αυτουργών της δολοφονίας του αστυνομικού γνωστός με το ψευδώνυμο «ΟΜΛΕ», ο οποίος φέρεται και ως μάνατζερ γνωστού τράπερ. Απολογήθηκε και για το αδίκημα της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης για το οποίο κατηγορούνται ακόμη 4 άτομα από τους συνολικά 67.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook