Η έφεση που ασκήθηκε αφορά το σύνολο της απόφασης, εκτός από την καταδίκη του ηλικιωμένου πολίτη. Αγώνας δρόμου για την καθαρογραφή της απόφασης πρό του κινδύνου παραγραφής.

Η Εισαγγελία Εφετών της Αθήνας άσκησε έφεση κατά της απόφασης του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας για την τραγωδία στο Μάτι, κρίνοντας ενόχους 6 από τους 21 κατηγορούμενους, επιβάλλοντας ποινές ως 5 χρόνια μετρέποντας τες σε χρφηματικές προς 10 ευρώ την ημέρα, που μεταφράζεται σε 40.000 ευρώ για τον κάθε καταδικασθέντα.

Η έφεση που ασκήθηκε αφορά το σύνολο της απόφασης , δηλαδή τις αθωώσεις, τις ποινές, τα ελαφρυντικά και την μετατροπή της ποινής σε χρηματική, όχι όμως τον ηλικιωμένο που κατηγορείται ότι προκάλεσε τη φονική πυρκαγιά και καταδικάστηκε σεποινή 3 χρόνων γιατί δεν προβλέπεται νομικά.

Η Εισαγγελία Εφετών της Αθήνας προχώρησε σε άσκηση έφεσης με εντολή της ίδιας της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Γεωργίας Αδειλίνη, αλλά και της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Εφετών της Αθήνας Καλλιόπης Βαρδάκη. Η έφεση ασκήθηκε από τον εισαγγελέα Σπυρίδωνα Παππά.

Μετά την άσκηση της έφεσης η υπόθεση θα επανεξεταστεί στο σύνολο της σε δεύτερο βαθμό.

Παράλληλα, έχει ξεκινήσει και ένας αγώνας δρόμου για την καθαρογραφή της απόφασης προκειμένου η δίκη σε δεύτερο βαθμό να ξεκινήσει μέσα στο 2024, καθώς είναι ορατός ο κίνδυνος της παραγραφής.

Ήδη η πρόεδρος του δικαστηρίου που εκδίκασε την υπόθεση για το Μάτι απαλλάχθηκε από άλλα δικαστικά καθήκοντα, προκειμένου να καθαρογράψει το συντομότερο την απόφαση για να δρομολογηθεί η δίκη σε δεύτερο βαθμό.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook