Η Αττική και άλλες περιοχές βρίσκονται σε lockdown εδώ και εβδομάδες, όμως τα κρούσματα καταγράφουν καθημερινά νέα ρεκόρ και η κατάσταση στο ΕΣΥ γίνεται δραματική...

Χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 2.353 νέα κρούσματα και 23 θανάτους. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι έφτασε τους 422, από 406 την προηγούμενη ημέρα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, η Αττική κυριολεκτικά βράζει, ενώ σχεδόν όλη η Πελοπόννησος, η Δυτική Ελλάδα, η Κρήτη, περιοχές της Θεσσαλίας και της Μακεδονίας είναι στο «κόκκινο».

Στις 11:00 συνεδριάζει εκτάκτως η επιτροπή των λοιμωξιολόγων, προκειμένου να αποφασιστούν νέα μέτρα τουλάχιστον για τις επόμενες 10 μέρες. Μένει να φανεί αν οι ειδικοί εισηγηθούν ακόμα σκληρότερα μέτρα, όπως τον Μάρτιο του 2020 ή αν προτείνουν τα λεγόμενα «έξυπνα και στοχευμένα μέτρα».

Παράγοντας που θα πρέπει να ληφθεί υπόψιν είναι η κόπωση των πολιτών μετά από έναν χρόνο μέτρων.

Στη λίστα των μέτρων βρίσκεται η καταχρηστική χρήση του κωδικού 6 στα SMS. Εξετάζεται λοιπόν, η απαγόρευση της διαδημοτικής μετακίνησης με σκοπό τη σωματική άσκηση ή τη βόλτα και όσοι θέλουν να αθληθούν θα πρέπει να περιοριστούν κοντά στην κατοικία τους. Με απλά λόγια, δεν θα μπορεί κάποιος από το Μαρούσι να πάει με κωδικό 6 στον Φλοίσβο ή στο Πασαλιμάνι…

Στο τραπέζι είναι και η κατάργηση απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα τα ΣΚ, αφού παρατηρήθηκε συνωστισμός σε σούπερ μάρκετ, πάρκα και παραλίες.

Πάντως, οι ειδικοί που θέλουν αυστηρότερα μέτρα φαίνεται πως πρότειναν ακόμα και την απαγόρευση κάθε κυκλοφορίας τα Σαββατοκύριακα με τις μόνες επιτρεπόμενες να είναι το σούπερ μάρκετ και το φαρμακείο.

Το μόνο δεδομένο είναι πως αναμένεται το επόμενο διάστημα να εντατικοποιηθούν και να αυστηροποιηθούν οι έλεγχοι της Αστυνομίας…

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook