Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα που θα του ασκήσει δίωξη με το νέο νόμο είπε ο Βασίλης Κικίλιας

Συνελήφθη υπαίτιος , Τούρκος υπήκοος με την κατηγορία του εμπρησμού για τη φωτιά στο όρος Αιγάλεω σύμφωνα με την ενημέρωση του Βασίλη Κικίλια.

Ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας ανέφερε πως πρόκειται για Τούρκο υπήκοο ο οποίος ομολόγησε την πράξη του και θα οδηγηθεί στη δικαιοσύνη αμτιμετωπίζοντας κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος με βάση το νέο νόμο.

«Τρεις φορές αυτό τον μήνα εκδηλώθηκαν πυρκαγιες στο όρος Αιγάλεω. Και τις τρεις οι πυροσβεστικές δυνάμεις πρόλαβαν τη φωτιά πριν επεκταθεί. Σήμερα όμως συνελήφθη ο υπαίτιος εμπρηστής, Τούρκος υπήκοος, που ομολόγησε την εγκληματική του πράξη. Θα οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη βάσει του νέου νόμου. Το έχουμε πει πολλές φορές: Με τους εμπρηστές θα είμαστε αμείλικτοι» τόνισε στην ανάρτησή του ο κ. Κικίλιας.΄

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο συλληφθείς είναι ένας 31χρονος, ο οποίος φέρεται να είχε κάρτα ασύλου.
Σημειώνεται ότι η πιο πρόσφατη από τις τρεις πυρκαγιές εκδηλώθηκε σήμερα το μεσημέρι και οριοθετήθηκε εντός 20 λεπτών.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής, κινητοποιήθηκαν για την κατάσβεση 43 πυροσβέστες, με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 9 οχήματα και ένα ελικόπτερο, που έκανε ρίψεις από αέρος.

Ίδιες πηγές αναφέρουν πως η φωτά κατευθυνόταν προς το βουνό και δεν απείλησε κάποιον οικισμό, καθώς οριοθετήθηκε μέσα σε, περίπου, 20 λεπτά.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook