Από την ιατροδικαστική εξέταση δεν προέκυψαν κακώσεις που να παραπέμπουν σε εγκληματική ενέργεια. Εικάζεται πως ο παρουσιαστής του BBC αισθάνθηκε αδιαθεσία λόγω του καύσωνα, ξάπλωσε στα βράχια για να ξεκουραστεί και ξεψύχησε με το χέρι στο στήθος του, στην παραλία της Αγίας Μαρίνας.

Τραγική ήταν τελικά η κατάληξη στην περιπέτεια της εξαφάνισης του παρουσιαστή του BBC , Μάικλ Μόσλεϊ, που βρήκε το θάνατο σε βραχώδη σημείο κοντά στην παραλία της Αγίας Μαρίνας.

Ο 67χρονος παρουσιαστής φαίνεται να πήρε ένα επικίνδυνο μονοπάτι μέσα από το βουνό με αρκετούς απόκρημνους βράχους για να κατέβει στην παραλία της Αγίας Μαρίνας και πιθανότατα ζαλίστηκε και ένιωσε αδιαθεσία λόγω του καύσωνα καθώς περπατούσε ντάλα μεσημέρι με πάνω από 40 βαθμούς θερμοκρασία.

Από την ιατροδικαστική εξέταση δεν προέκυψαν κακώσεις που να παραπέμπουν σε εγκληματική ενέργεια. Εικάζεται πως ο παρουσιαστής του BBC αισθάνθηκε αδιαθεσία λόγω του καύσωνα, ξάπλωσε στα βράχια για να ξεκουραστεί και ξεψύχησε με το χέρι στο στήθος του, στην παραλία της Αγίας Μαρίνας.

Πλάνα από κάμερες κλειστού κυκλώματος από το beach bar κοντά στο σημείο που βρέθηκε η σορός του, έχουν καταγράψει όλες του τις κινήσεις.Και μάλιστα οι αρχές είχαν στα χέρια τους το οπτικό υλικό που τους παρέδωσε ο ιδιοκτήτης του beach bar, από την Τετάρτη το βράδυ ή την Πέμπτη το πρωί αλλά δεν μπόρεσαν να εντοπίσουν τη σορό του που φαινόταν σαν μια κουκίδα , δίπλα στον φράχτη.

Σε κάμερα καταγράφηκε ο θάνατός του
Συγκεκριμένα οι κάμερες δείχνουν να κάνει μία πορεία 50 μέτρων μέσα σε 20 λεπτά, με το πιο πιθανό σενάριο να είναι πως έχει απώλεια συνείδησης.

Κάτι αντίστοιχο του είχε συμβεί και κατά το περιελθόν όταν βούτηξε σε παγωμένα νερά στην Κορνουάλη και στη συνέχεια ξύπνησε στο νοσοκομείο και όπως είχε πει ο ίδιος, δεν θυμόταν κάτι.

Όλη η πορεία είναι καταγεγραμμένη από τις κάμερες ασφαλείας.

Στο οπτικό υλικό ο παρουσιαστής του BBC αποτυπώνεται ο παρουσιαστής του BBC να περπατά μέσα από το χωριό Πέδι.

O Μόσλεϊ ξεκίνησε με τα πόδια καταμεσήμερο από τον Άγιο Νικόλαο μέχρι που έφτασε, μετά από περίπου δύο ώρες, στο σημείο όπου τελικά βρέθηκε νεκρός.

Γρηγόρης Λέων: «Η πιθανότερη αιτία θανάτου του Μάικλ Μόσλεϊ είναι από φυσικά αίτια»
Ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων μίλησε στο Live News για τον θάνατο του Βρετανού παρουσιαστή Μάικλ Μόσλεϊ στην Σύμη.
«Η πιθανότερη αιτία θανάτου είναι από φυσικά αίτια. Το πλέον πιθανό σε αυτές τις συνθήκες είναι περπατώντας ένας άνθρωπος αυτής της ηλικίας κάτω από τον ήλιο και σε ένα περιβάλλον βραχώδες, κάποια στιγμή ο οργανισμός να εξαντλείται».
Επίσης ο κ. Λέων τόνισε ότι τον εξέπληξε το γεγονός ότι ο Βρετανός παρουσιαστής δεν είχε μαζί του ούτε ένα μπουκάλι νερό αλλά ούτε και το κινητό του σε περίπτωση που χανόταν.

Η σορός του 67χρονου Βρετανού παρουσιαστή εντοπίστηκε τελικά χάρη στη παρατηρητικότητα εικονολήπτη της ΕΡΤ, που διέκρινε μια περίεργη αντανάκλαση δίπλα στο beach bar. Όπως είπε συγκινημένος στο Sky News, συνέβη αυτό που φοβόταν.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook