Η Ελλάδα πλήττεται από το τρίτο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού, καθώς πολλές περιοχές της χώρας βρίσκονται στο «κόκκινο» και τα νέα κρούσματα ξεπερνούν τα 2.000 καθημερινά.

Την ίδια ώρα το σύστημα Υγείας, ειδικά στην Αττική, η οποία βρίσκεται στο μάτι του Κυκλώνα, πιέζεται ασφυκτικά. Σε μια προσπάθεια να αντέξει από την καθημερινή αύξηση των εισαγωγών και ενώ οι κλίνες ΜΕΘ στερεύουν, ο Βασίλιας Κικίλιας παρουσίασε το σχέδιο ενίσχυσής του.

«Θέλω να είμαι ξεκάθαρος και ειλικρινής. Στην Αττική η πίεση δεν είναι στο κόκκινο, αλλά στο βαθύ κόκκινο», τόνισε αρχικά ο υπουργός, προαναγγέλλοντας την εφαρμογή σχεδίου έκτακτης ανάγκης.

«Είχαμε εκπονήσει το σχέδιο ως ακραίο σενάριο και δυστυχώς, μετά τη Θεσσαλονίκη, θα το εφαρμόσουμε και στην Αττική», τόνισε.

Ο υπουργός Υγείας, αφού διευκρίνισε στη συνέχεια ότι αυξήσαμε κατά 40% τις απλές κλίνες και τις κλίνες ΜΕΘ στη χώρα, σημείωσε ότι πλέον διασωληνώνονται όλο και πιο νέοι άνθρωποι, την ίδια στιγμή που παρατηρείται μετάδοση της βρετανικής μετάλλαξης.

Στο πλαίσιο αυτό, προχωράει η αύξηση των κλινών ΜΕΘ covid, από 168 ΜΕΘ τον Νοέμβριο σε  348 τον Μάρτιο, αύξηση 107% στην Αττική.

Τα νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ με 120 κλίνες μετατρέπεται σε non covid και το Σισμανόγλειο  αποκλειστικά σε covid.

Επίσης το ιδιωτικό Ερρίκος Ντυνάν θα δέχεται περιστατικά  αποκλειστικά non covid, συμμετέχοντας, όπως είπε ο υπουργός, με όλες του τις δυνάμεις στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ο κ. Κικίλιας έκανε έκκληση για τήρηση των μέτρων προστασίας, λέγοντας ότι βρισκόμαστε στο πιο δύσκολο σημείο της πανδημίας.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook