Σε πύρινο κλοιό η χώρα απ άκρη σε άκρη με τις πυρκαγιές να ξεσπούν η μία μετά την άλλη, μέσα σε λίγες ώρες.

Φωτιές ξέσπασαν μέσα σε λίγες ώρες από την Αρκαδία μέχρι το Κιλκίς.

Στη Λάρισα ξέσπασαν δύο εστίες πυρκαγιών σε Αμπελώνα (στα σύνορα με τη Γιάννουλη) και Άγιο Θωμά οπότε και κινητοποιήθηκαν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής .

Στη Λάρισα ήχησε το 112 καθώς όπου καίγεται χαμηλή βλάστηση στην περιοχή του Αγίου Θωμά. Οι φλόγες είναι στην περιοχή των Εργατικών Κατοικιών, χωρίς να έχουν περάσει στα σπίτια.

Στο σημείο έχουν κινητοποιηθεί 30 πυροσβέστες με 12 οχήματα και ένα ελικόπτερο.

Μετά από «μάχη» δύο περίπου ωρών οι πυρκαγιές δείχνουν να είναι σε ύφεση με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να βρίσκονται πάντως σε εγρήγορση και στις δύο περιοχές ελέγχοντας για πιθανές αναζωπυρώσεις.

Πυρκαγιά ξέσπασε νωρίτερα σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Χέρσο στο Κιλκίς. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στο σημείο επιχειρούν 34 πυροσβέστες με 16 οχήματα και δύο αεροσκάφη.

Λόγω της φωτιάς, εστάλη μήνυμα από το 112 στους κατοίκους, καλώντας τους να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών.

https://www.youtube.com/watch?v=XUy4RS9a3ZE

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, το μήνυμα εστάλη διότι η φωτιά είναι κοντά στο χωριό και αυτή τη στιγμή πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί άνεμοι πέντε μποφόρ.

Φωτιά στην Πέλλα
Στο Ελευθεροχώρι Πέλλας, φωτιά καίει χορτολιβαδική έκταση, αλλά δεν απειλεί σπίτια. Στην περιοχή επιχειρούν 28 πυροσβέστες με μια ομάδα πεζοπόρου τμήματος και δέκα οχήματα, ενώ ρίψεις νερού πραγματοποιούν δύο αεροπλάνα.

Και σε αυτή την περίπτωση εστάλη αντίστοιχο μήνυμα 112 στους κατοίκους της περιοχής, ώστε να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών.

Συναγερμός για φωτιά και στον Λαγκαδά – Σηκώθηκαν πέντε αεροσκάφη
Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική για νέα εστία φωτιάς σε περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Οι φλόγες καίνε σε περιοχή του Λαγκαδά, με την κινητοποίηση της Πυροσβεστικής να είναι μεγάλη.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η πυρκαγιά ξέσπασε γύρω στις 15:15. Οι φλόγες καίνε σε χαμηλή βλάστηση. Στο σημείο έχουν σπεύσει και επιχειρούν 20 πυροσβέστες με 8 οχήματα ενώ τις επίγειες δυνάμεις συνδράμουν και υδροφόρες του Δήμου.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, για τη φωτιά κινητοποιήθηκαν και πέντε αεροσκάφη.

Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης δυσχεραίνουν το έργο πυροσβεστών. Υπενθυμίζεται πως και σήμερα υπάρχει υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με τον ημερήσιο χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Μαίνεται η πυρκαγιά στον Μελισσουργό – Φωτιά και στα Βασιλικά
Δύο φωτιές βρίσκονται σε εξέλιξη σε περιοχές της Θεσσαλονίκης, με την κινητοποίηση της Πυροσβεστικής να είναι μεγάλη. Οι φωτιές καίνε σε περιοχές του Δήμου Βόλβης και του Δήμου Θέρμης, ενώ στην πρώτη περίπτωση επιχειρούν και εναέρια μέσα.

Γύρω στις 14:00, ξέσπασε φωτιά σε χορτολιβαδική έκταση κοντά στον Μελισσουργό του δήμου Βόλβης. Στο σημείο έχουν σπεύσει και επιχειρούν 37 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρο τμήμα της 2ης ΕΜΟΔΕ και 15 οχήματα. Στη μάχη με τις φλόγες συνδράμουν με ρίψεις νερού από αέρος δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Λίγο μετά τις 14:30, πυρκαγιά ξέσπασε σε ξερά χόρτα στην περιοχή των Βασιλικών, στη Θεσσαλονίκη.
Στο σημείο έχουν σπεύσει και επιχειρούν 14 πυροσβέστες με 7 οχήματα.

Πυρκαγιά στην Αρκαδία
Σε εξέλιξη είναι η φωτιά στην περιοχή Τσελεπάκου Αρκαδίας, στο Μαίναλο όπου καίγονται ξερά χόρτα.
Επιχειρούν δυνάμεις της Πυροσβεστικής, υδροφόρες του Δήμου Τριπολης, μηχανήματα έργου. Η φωτιά δεν είναι κοντά σε κατοικημένη περιοχή.

Φωτιά στο Αγρίνιο
Συναγερμός σήμανε στην πυροσβεστική υπηρεσία για πυρκαγιά στην περιοχή του Καινούργιου, στο Αγρίνιο.

Η φωτιά καίει έκταση με χαμηλή βλάστηση. Στο σημείο έχουν σπεύσει και επιχειρούν 27 πυροσβέστες, ομάδα πεζοπόρου τμήματος της 6ης ΕΜΟΔΕ και10 οχήματα. Από αέρος συνδράμουν στην επιχείρηση κατάσβεσης 2 ελικόπτερα. Το έργο της πυρόσβεσης βοηθούν και υδροφόρες ΟΤΑ.

Φωτιά στη Λιβαδειά – Πυρκαγιά στην περιοχή του όρους Ακόντιο
Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα πυρκαγιά κοντά στη Λιβαδειά.

Συγκεκριμένα, η φωτιά εκδηλώθηκε σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή του όρους Ακόντιο.
Ήδη επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων της 4ηςΕΜΟΔΕ, 18 οχήματα, 2 ελικόπτερα και 2 αεροπλάνα.

Το έργο της κατάσβεσης συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες και χωματουργικά μηχανηματα από τους ΟΤΑ και την Περιφέρεια Στερεάς.

Φωτογραφία αρχείου

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook