Παγώνη: Στο «κόκκινο» όλα τα μεγάλα νοσοκομεία της Αττικής (video)

Για την πορεία της πανδημίας στη χώρα, την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων, την πίεση στο ΕΣΥ και τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, μίλησε η κυρία Ματίνα Παγώνη, Πρόεδρος ΕΙΝΑΠ
«Θα είναι δύσκολα μέχρι και το τέλος αυτής της εβδομάδας», τα νέα σύμφωνα με την κυρία Παγώνη που όπως τόνισε είναι εξέλιξη αναμενόμενη γιατί «ήταν και πολλά τα κρούσματα που νοσηλεύονται σε απλές κλίνες κι ένα ποσοστό διασωληνώνεται».
«Αυτό που θέλουμε είναι προς το τέλος αυτής της εβδομάδας και την επόμενη ομάδα να αρχίσει η μείωση η σταδιακή των κρουσμάτων για να μπορέσουμε να πάμε και ένα βήμα πιο μπροστά. Ελπίζουμε σήμερα οι ανακοινώσεις από τις εισηγήσεις των λοιμώξεων προς την κυβέρνηση να είναι βελτίωση με τα SMS και μερικά μέτρα τα οποία θα πρέπει να αλλάξουν», πρόσθεσε σχολιάζοντας τα μέτρα που θα ανακοινωθούν από την κυβέρνηση.
Ερωτηθείσα για την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία της πρωτεύουσας, σημείωσε πως η κατάσταση είναι πάρα πολύ δύσκολη.
Συγκεκριμένα ανέφερε ότι: «ήδη έχουν ξεκινήσει να συγχωνόνται κλινικές non covid για να δώσουν κρεβάτια για ασθενείς covid. Ήδη στο ΝΙΜΙΤΣ έχει ξεκινήσει και λειτουργεί ως νοσοκομείο non covid για να αποσυμφορήσει τα υπόλοιπα νοσοκομεία και να πάρει τα περιστατικά, να ελευθερωθούν τα κρεβάτια για να μπουν οι ασθενείς.
Αυτό που έχει σημασία είναι ότι μέχρι την Παρασκευή θα δοθούν κάποια κρεβάτια μεθ από το ΚΑΤ, όπως επίσης και κάποια κρεβάτια από τον Ευαγγελισμό. Τα νοσοκομεία που είναι στο «κόκκινο» αυτή τη στιγμή είναι το Σωτηρία, το Αττικόν, το Ευαγγελισμός, το Σισμανόγλειο και το Ελπίς που δεν έχουν κρεβάτια καθόλου».
Ολες οι Ειδήσεις
- Καραλής: «Όταν ήμουν μικρός, ούτε στα μεγαλύτερά μου όνειρα δεν φανταζόμουν ότι θα είμαι 4ος όλων των εποχών» (βίντεο)
- Εμμανουήλ Καραλής: Νέο πανελλήνιο ρεκόρ με άλμα στα 6.08μ και τέταρτη επίδοση όλων των εποχών στο επί κοντώ (βίντεο)
- Ελένη Φουρέιρα: Νέες φωτογραφίες από τις διακοπές της με τον γιό της και τον Αλμπέρτο Μποτία
- Έρχεται το νέο baby Fiat Panda – Ποια θα είναι η τιμή του
- Παλαιό Φάληρο: «To μωρό δεν ήταν ζωντανό, μπήκα στη θάλασσα, περπάτησα όσο πατούσα και το άφησα», η κυνική παραδοχή της μητέρας για την 3χρονη
- Ανδρομάχη & Γιώργος Λιβάνης: Το πρώτο βίντεο από το νέο τους σπίτι
- Άντζελα Δημητρίου: Οι φωτογραφίες από το πάρτι της εγγονής της για τα γενέθλια της
- To «Βήμα της Κυριακής»
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook