Ο Απόστολος Λύτρας αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία του σε βαθμό κακουργήματος για τον ξυλοδαρμό της συζύγου του με όρους να μετακομίσει από το κοινό σπίτι και να μην την πλησιάζει

Τόσο η πρόεδρος και όσο και η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου μετά την απόφαση να αφεθεί ελεύθερος ο δικηγόρος Απόστολος Λύτρας , αντέδρασαν παρεμβαίνοντας και διατάσσοντας τη διενέργεια πειθαρχικής προκαταρκτικής έρευνας.

Συγκεριμένα η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Ιωάννα Κλάπα και η εισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου διέταξαν κατεπείγουσα προκαταρκτική πειθαρχική έρευνα για τις ενδεχόμενες ευθύνες της ανακρίτριας και της εισαγγελέως με σημείο αιχμής τις ενέργειες τους στο στάδιο της προδικασίας στην υπόθεση του δικηγόρου, ο οποίος είναι κατηγορούμενος για ενδοοικογενειακή βία σε βαθμό κακουργήματος.

Η παρέμβαση των δύο ανωτάτων δικαστών έγινε, καθώς ο Απόστολός Λύτρας αφέθηκε ελεύθερος, ενώ η πράξη για την οποία κατηγορείται για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη σε βάρος της συζύγου , αποτέλεσμα άγριου ξυλοδαρμού της, είναι σε βαθμό κακουργήματος.

Η πρόεδρος και η εισαγγελέας ζητούν να ερευνηθεί εάν υπάρχουν πειθαρχικές ευθύνες σε βάρος της ανακρίτριας και της εισαγγελέως που αποφάσισαν να αφεθεί ελεύθερος ο ποινικολόγος με περιοριστικούς όρους παρά τον κακουργηματικό χαρακτήρα του αδικήματος που του αποδόθηκε και την ιδιαίτερη βαρύτητα της πράξης που καθ ομολογία τέλεσε.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Αρείου Πάγου:
«Αναφορικά με την υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας με κατηγορούμενο δικηγόρο, η Πρόεδρος και η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, διέταξαν κατεπείγουσα προκαταρκτική πειθαρχική έρευνα για τις ενδεχόμενες ευθύνες δικαστικού και εισαγγελικού λειτουργού αναφορικά με τις ενέργειες τους στο στάδιο της προδικασίας»

Στον Απόστολο Λύτρα οι όροι που επιβλήθηκαν είναι η υποχρέωση μετοίκησης από το κοινό σπίτι, όπου διαμένει με τη σύζυγο του, απαγόρευση να την πλησιάζει και υποχρέωση να παρακολουθήσει ειδικό πρόγραμμα ψυχολογικής υποστήριξης.

O ίδιος σε δηλώσεις του εμφανίστηκε μετανιωμένος και ανέφερε ότι θα επιχειρήσει να θεραπευθεί ζητώντας συγνώμη από τη σύζυγο του και τις κόρες του. Δείτε εδώ τις δηλώσεις του

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook