Η σύζυγος του Απόστολου Λύτρα ζήτησε αστυνομική προστασία για να νιώθει ασφαλής. Σήμερα εξετάστηκε και από ιατροδικαστή

Τις πρώτες δηλώσεις έκανε στο Star η Σοφία Πολυζωγοπούλου, σύζυγος του Απόστολου Λύτρα που έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού από τον δικηγόρο.

Η γυναίκα,  δικηγόρος και η ίδια,  είναι σε άσχημη ψυχολογική και όπως είπε στη δημοσιογράφο του Star Άννα Σταματιάδου:

«Είμαι χάλια σωματικά και ψυχικά. Προσπαθώ να διαφυλάξω τη σωματική και ψυχολογική μου υγεία. : «Τα πράγματα έχουν πάρει τον δρόμο τους. Δεν είμαι καλά. Πώς να είμαι καλά; Δε γινόταν άλλο».


Νωρίτερα γύρω στις 12 το μεσημέρι η Σοφία Πολυζωγοπούλου πέρασε το κατώφλι της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας, όπου εξετάστηκε από τον ιατροδικαστή και η γνωμάτευση του θα παίξει πολύ σημαντικό ρόλο στην υπόθεση για τα τραύματά της, ενώ θα αποτελέσει και αποδεικτικό υλικό για την κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη που βαρύνει τον σύζυγο της.

Η δικηγόρος φτάνοντας στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία , φορά μαύρα γυαλιά για να κρύψει τις μελανιές από τον ξυλαδαρμό ενώ στο χέρι της επίδεσμος Τα χαρτιά που διακρίνεται να κρατά είναι η παραγγελία για την εξέταση. Εξετάστηκε από τον ιατροδικαστή βάρδιας, όπως ζήτησε η ίδια, φανερά καταβεβλημένη.

Η Σοφία Πολυζωγοπούλου , προσπαθεί να συνέλθει από την άγρια επίθεση που δέχτηκε από το σύζυγο της (εδώ περιγράφει με λεπτομέρειεςστην κατάθεση της το ξυλοδαρμό). Ωστόσο παραμένει φοβισμένη και από την πρώτη στιγμή ζήτησε αστυνομική προστασία. Έτσι, ένα περιπολικό βρίσκεται έξω από σπίτι της στο Γέρακα.

Ποια είναι η Σοφία Πολυζωγοπούλου
Η Σοφία Πολυζωγοπούλου είναι μάχιμη δικηγόρος Παρ΄Αρείω Πάγω, απόφοιτη της Νομικής Σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει παρακολουθήσει πρόγραμμα Κοινωνιολογίας του Δικαίου.

Επίσης, είναι μέλος της Ένωσης Ποινικολόγων Ελλάδος και της Ένωσης Ποινικολόγων και Μαχόμενων Δικηγόρων, αλλά και επιστημονικός συνεργάτης στον Επιστημονικό Όμιλο Νέων Πολιτικών Επιστημόνων. Και φυσικά έχει ασχοληθεί και με τα κοινά στον τόπο της, την Αμαλιάδα.

Η 37χρονη δικηγόρος είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη σε θέματα που αφορούν τη βία και έχει ασχοληθεί με την εξάλειψη της βίας σε βάρος των γυναικών και παιδιών και με την παραβατικότητα ανηλίκων και είναι νομικός σύμβουλος στη Στέγη Κακοποιημένων Γυναικών.

Tι έλεγαν ο Τάσος Λύτρας και η Σοφία Πολυζωγοπούλου σε κοινές συνεντεύξεις τους

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook