Τραγωδία στους αγώνες Aegean 600: Νεκρή αθλήτρια από τη Γαλλία ανοιχτά της Καρπάθου – Έπεσε από το ιστιοφόρο
Κατά τη διάρκεια του ιστιοπλοϊκού αγώνα οι καιρικές συνθήκες ήταν δυσμενείς με δυνατό άνεμο και τα κύματα να έχουν ύψος 2 μέτρα. Μαζί με την αθλήτρια έπεσε και ένας 61χρονος συνεπιβάτης και συναθλητής της που διασώθηκε.
Τραγωδία στον διεθνή ιστιοπλοϊκό αγώνα Aegean 600, καθώς αργά χθες το βράδυ δύο μέλη ιστιοπλοϊκού σκάφους που συμμετέχει στον αγώνα έπεσαν στη θάλασσα κοντά στην Κάρπαθο.
Οι καιρικές συνθήκες ήταν δυσμενένεστατες με δυνατό αέρα και κύματα στα δύο μέτρα . Αμέσως ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Κάσου για πτώση στη θάλασσα δύο μελών του πληρώματος ενός ιστιοφόρου (Ι/Φ) σκάφους σημαίας Ισπανίας, ενώ τα άλλα μέλη του πληρώματος περισυνέλεξαν τους δύο συναθλητές τους, έναν 61χρονο άντρα και μία 40χρονη Γαλλίδα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες η 40χρονη αθλήτρια από τη Γαλλία ανασύρθηκε από την θάλασσα χωρίς τις αισθήσεις της, ενώ ζωντανός ανασύρθηκε ο άλλος αθλητής που είχε πέσει επίσης στην θάλασσα.
Από γιατρό του Περιφερειακού Πολυδύναμου Ιατρείου Κάσου διαπιστώθηκε ο θάνατος της 40χρονης αθλήτριας. Η σορός της θα μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Ρόδου για διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.
Το AEGEAN600 είναι από τους πολυπληθέστερους σε συμμετοχή σκαφών με ξένη σημαία ιστιοπλοϊκός αγώνας.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του Λιμενικού
Τις βραδινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Κάσου για πτώση στη θάλασσα δύο μελών του πληρώματος ενός ιστιοφόρου (Ι/Φ) σκάφους σημαίας Ισπανίας, το οποίο έπλεε βορειοδυτικά του νησιού. Τα άτομα πληρώματος περισυνελέγησαν από το Ι/Φ, όμως μία 40χρονη (υπήκοος Γαλλίας), ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις της. Στην περιοχή μετέβη Ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου εντόπισε το Ι/Φ και το συνόδευσε στο λιμάνι της Κάσου. Από ιατρό του Π.Π.Ι. Κάσου διαπιστώθηκε ο θάνατος της 40χρονης αλλοδαπής, η σορός της οποίας πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Ρόδου για διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής. Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Κάσου.
Επισης τις βραδινές ώρες χθες ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Καρπάθου από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για τον τραυματισμό ενός 61χρονου επιβαίνοντα ιστιοφόρου (Ι/Φ) σκάφους σημαίας Πολωνίας που συμμετείχε στον αγώνα. Το Ι/Φ σκάφος κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμάνι Πηγαδίων Καρπάθου συνοδευόμενο από το Ε/Ρ – Α/Ψ «ΝΗΣΟΣ ΣΑΡΙΑ» Τ. Διαφανίου 24. Ο 61χρονος αποβιβάσθηκε και διακομίστηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γ.Ν. Καρπάθου. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Καρπάθου.
Ολες οι Ειδήσεις
- Μητσοτάκης για τα 30 χρόνια από την κρίση των Ιμίων: Στο Αιγαίο δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες, υποκλινόμαστε και φέτος στους πεσόντες
- Δημογλίδου για την εξαφάνιση της Λόρας: «Είχε ήδη προσγειωθεί στη Γερμανία όταν δηλώθηκε η εξαφάνισή της» – Βίντεο – ντοκουμέντο να αγοράζει εισιτήριο
- Γιώργος Λιάγκας: Σε νυχτερινό κέντρο γιόρτασαν τα γενέθλια της Μαρίας Αντωνά – Η τούρτα με τα κεράκια – Βίντεο
- Κωνσταντίνα Σπυροπούλου: Μας δείχνει πως περνά τη μέρα της με τους γιούς της – Νέες φωτογραφίες
- Καιρός: Ισχυρή κακοκαιρία το Σαββατοκύριακο, με βροχές, χιόνια και θυελλώδεις ανέμους – Στο επίκεντρο η Αττική και άλλες 5 περιοχές – “Στη Θεσσαλία θα βρέχει για 24 ώρες”
- Μπέσσυ Αργυράκη – Λευτέρης Νικόλιζας: Η εξομολόγηση για την κρίση στον γάμο τους – «Άρχισε να κλαίει, να χτυπιέται»
- Η Αντωνία Καλλιμούκου πήρε πτυχίο Νομικής: Ευχαριστώ την Παναγιά και τον γλυκό Χριστό μου που με αξίωσαν
- Μητσοτάκης: Γνωρίζω τις δυσκολίες λόγω ακρίβειας, κανένα μέτρο ελάφρυνσης δεν αρκεί, μέχρι και δύο μισθούς αύξηση το χρόνο από τις φοροελαφρύνσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook