Πάνω από 2.000 κρούσματα αναμένονται και σήμερα – Εντείνονται οι έλεγχοι στους δρόμους
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι υγειονομικές υπηρεσίες έχουν καταμετρήσει περίπου 2.200 κρούσματα... Χθες είχαν ξεπεράσει τις 2.700...
Και όλα αυτά, την ώρα που είναι σε ισχύ από τις 6 το πρωί το νέο, πιο αυστηρό lockdown…
Στους έξι λόγους μετακίνησης σε όλη τη χώρα διαφοροποιήσεις θα υπάρξουν στους κωδικούς 2 και 6.
– Για τον κωδικό 2 μετάβαση σε σούπερ μάρκετ και καταστήματα προμήθειας ειδών πρώτης ανάγκης, αλλά και για τον κωδικό 3 που αφορά την μετάβαση σε τράπεζες ή δημόσιες υπηρεσίες η μετακίνηση θα γίνεται εντός του οικείου δήμου ή έως δύο χιλιόμετρα από την κατοικία.
– Για τον κωδικό 6 η μετακίνηση θα γίνεται μόνο πεζή ή με ποδήλατο σε όλη τη χώρα και δεν μπορεί να μεταβεί κανείς σε άλλη περιοχή.
– Για τον κωδικό 4 που αφορά την παροχή βοήθειας τα ελεγκτικά όργανα από αύριο θα ζητούν περισσότερες πληροφορίες.
Ποιες περιοχές είναι στο «βαθύ κόκκινο»
Στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο) κατατάσσεται η Περιφέρεια Αττικής, καθώς και οι ακόλουθες Περιφερειακές Ενότητες: Αχαΐας, Αρκαδίας, Θεσσαλονίκης, Λάρισας, Λευκάδας (εκτός από το Μεγανήσι), Φθιώτιδας, Αργολίδας, Κορινθίας, Θεσπρωτίας, Άρτας, Σάμου, Βοιωτίας, Χίου, Αιτωλοακαρνανίας, Ρόδου, Ηρακλείου και Ευβοίας (εκτός από τη Σκύρο). Επίσης, στο συγκεκριμένο επίπεδο κατατάσσεται και ο Δήμος Καλυμνίων.
Όλες οι υπόλοιπες περιοχές της Ελλάδας κατατάσσονται στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου (κόκκινο).
Αλλαγές στο ωράριο απαγόρευσης…
Παράλληλα αναπροσαρμόζεται και η απαγόρευση κυκλοφορίας η οποία διαμορφώνεται ως εξής. Στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου (κόκκινο) ισχύει από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί, ενώ στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο) από τις 7 το απόγευμα έως τις 5 το πρωί. Με εξαίρεση την Περιφέρεια Αττικής και την Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης, όπου η απαγόρευση κυκλοφορίας τις καθημερινές (Δευτέρα ως Παρασκευή) διαμορφώνεται από τις 9 το βράδυ ως τις 5 το πρωί, λόγω του μητροπολιτικού χαρακτήρα των περιοχών αυτών.
Εντατικοί έλεγχοι
Η διεύθυνση τροχαίας Αττικής έχει τοποθετήσει τουλάχιστον 40 μπλόκα, ενώ ξεχωριστά μπλόκα έχουν τοποθετηθεί και από κατά τόπους αστυνομικά τμήματα. Η Αστυνομία επικεντρώνεται σε κεντρικούς οδικούς άξονες (Εθνικές Οδοί, Μεσογείων, Πεντέλης, Βάρης – Κορωπίου κλπ).
Ολες οι Ειδήσεις
- Συνελήφθη ο TikToker «Τέο Βασιλιάς Τζουντάσιαν» μετά από καταδίωξη στη Θεσσαλονίκη: Μήνυσε τους αστυνομικούς, υποστηρίζει ότι του έσπασαν το αυτοκίνητο – Βίντεο
- O «ΠΙΟ ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ» κάνει πρεμιέρα το Σάββατο 3 Οκτωβρίου στις 19:50 στο OPEN
- Η Ιωάννα Τούνη απαντά σε όσους λένε ότι δεν δουλεύει: «Είμαι μαμά, έχω μία εταιρεία ρούχων, ασχολούμαι με το real estate και πλέον έχω μαγαζί στο Παρίσι» (βίντεο)
- Πτήση θρίλερ της Flydubai από Ντουμπάϊ στο Τελ Αβίβ – Ο ένας πιλότος μαχαίρωσε τον άλλο – Ήθελε να ρίξει το αεροσκάφος – Πώς αποφεύχθηκε η τραγωδία – Συνελήφθη ο δράστης – Βίντεο από το αεροπλάνο
- Τραγωδία στην Κρήτη: 36χρονος πάτησε σε ξύλο που υποχώρησε, έπεσε σε πηγάδι και πνίγηκε
- ΥΠΟΙΚ: Οι 16 νέες παρεμβάσεις για ιδιωτικό χρέος και servicers – Όλες οι αλλαγές
- «El Problema» μόνο στο παρκέ: Ο Ζαν Μοντέρο αποκαλύπτεται στην Allwyn Hellas, Official Partner της EuroLeague
- «Δική μου ευθύνη να αξιολογώ συμπεριφορές» – Αιχμές Μητσοτάκη σε Ντόρα για τα «καβαλημένα καλάμια» υπουργών
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook