Copernicus: Η 21η Ιουλίου η πιο ζεστή ημέρα που έχει καταγραφεί στα παγκόσμια χρονικά
H περασμένη Κυριακή ήταν η πιο ζεστή μέρα όπως προκύπτει από τα επιστημονικά αρχεία που ανατρέχουν στο 1940, σύμφωνα με την Copernicus.
Η Κυριακή 21 Ιουλίου ήταν η πιο ζεστή μέρα που έχει καταγραφεί παγκοσμίως στα χρονικά, σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία της Υπηρεσίας της ΕΕ για την Κλιματική Αλλαγή “Κοπέρνικος” (Copernicus).
Η μέση παγκόσμια θερμοκρασία του επιφανειακού αέρα έφθασε την Κυριακή τους 17,09 βαθμούς Κελσίου – λίγο υψηλότερη σε σχέση με το προηγούμενο ρεκόρ που σημειώθηκε τον περασμένο Ιούλιο των 17,08 βαθμών C.
Καύσωνες έπληξαν μεγάλα τμήματα των ΗΠΑ, της Ευρώπης και της Ρωσίας κατά την περασμένη εβδομάδα.
Η Copernicus επιβεβαίωσε στο Reuters ότι η ημερήσια μέση θερμοκρασία, που είχε σημειώσει ρεκόρ τον περασμένο χρόνο, φάνηκε ότι ξεπεράστηκε την Κυριακή όπως προκύπτει από τα επιστημονικά αρχεία που ανατρέχουν στο 1940.
Τον περασμένο χρόνο τέσσερις συναπτές ημέρες κατέγραψαν ρεκόρ – από τις 3 ως τις 6 Ιουλίου – καθώς η κλιματική αλλαγή υποκινούμενη από την καύση των ορυκτών καυσίμων, προκάλεσε ακραία ζέστη στο Βόρειο Ημισφαίριο.
Κάθε μήνας από τον Ιούνιο του 2023 – 13 συναπτοί μήνες – κατατάχθηκε ως ο θερμότερος στον πλανήτη από τότε που ξεκίνησαν να κρατούνται αρχεία, σε σχέση με τους αντίστοιχους μήνες τα προηγούμενα χρόνια, σύμφωνα με την Copernicus.
Ορισμένοι επιστήμονες έχουν προβλέψει ότι το 2024 πιθανόν να ξεπεράσει το 2023 ως η θερμότερη χρονιά από τότε που ξεκίνησαν να κρατούνται αρχεία καθώς η κλιματική αλλαγή και το φαινόμενο Ελ Νίνιο – το οποίο ολοκληρώθηκε τον Απρίλιο – ώθησαν ακόμη υψηλότερα τον υδραύργυρο αυτή τη χρονιά.
Ολες οι Ειδήσεις
- Η “λύτρωση” ήρθε από τον Γιάρεμτσουκ και ο παθιασμένος Ολυμπιακός υπέταξε με 2-1 τη Γιαγκελόνια με ανατροπή
- Μια μυσταγωγία στην Ελευσίνα: Ο Ισπανός σταρ Carlos Cuevas ζωντάνεψε τον Thoreau στο Τελεστήριο
- Ατρόμητος – ΠΑΟΚ 0-1: Ο Κένι έστρωσε, ο Μύθου έγραψε και ο Δικέφαλος πέτυχε την πρώτη του νίκη στο Superbet Κύπελλο Ελλάδας
- Στην Αθήνα ο Μάρκο Ρούμπιο στις αρχές Οκτωβρίου – Στο επίκεντρο η ασφάλεια και το μεταναστευτικό
- Pulse: Στο 30,5% ανέβηκε η ΝΔ, στο 17% η ΕΛΑΣ, στο 12% το ΠΑΣΟΚ, έπεσε στην 7η θέση με 5,5% η Καρυστιανού
- Δημοσκόπηση Opinion Poll: Ανεβαίνει στο 31% η ΝΔ με διαφορά 15,1 μονάδων από την ΕΛ.Α.Σ το ΠΑΣΟΚ, μειώνει στο 3,8% την ψαλίδα με Τσίπρα
- Ο μάγος Ουναΐ ζωγράφισε στη Λεωφόρο: Κηφισιά – Παναθηναϊκός 0-2 – Τα highlights του αγώνα
- Συνταγματική Αναθεώρηση: Δεν έπιασε το όριο των 180 καμία από τις 33 διατάξεις – Πηγαίνουν στην επόμενη Βουλή
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook