ΕΛ.ΑΣ: Ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης για 2 μέλη σπείρας διαρρηκτών που ανατίναζε ΑΤΜ – Πάνω από 500.000 ευρώ η λεία
Εξιχνιάστηκαν 10 περιπτώσεις διαρρήξεων με έκρηξη σε Α.Τ.Μ. σε Αττική και Φθιώτιδα, αλλά και εντός του εκπτωτικού χωριού στα Σπάτα
Τα μέλη της σπείρας των κακοποιών ανατίναζαν ΑΤΜ και άρπαζαν χρήματα σε περιοχές της Αττικής και της Φθιώτιδας αλλά και εντός του εκπτωτικού χωριού στα Σπάτα, ενώ βαρύνονται και με κλοπές αυτοκινήτων. Το συνολικό όφελος που αποκόμισε η οργάνωση από την παράνομη δράση της ανέρχεται σε 516.090 ευρώ.
Από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής διακριβώθηκε η δράση εγκληματικής οργάνωσης, τα μέλη της οποίας διέπρατταν διαρρήξεις σε Α.Τ.Μ. με χρήση εκρηκτικών (μέθοδος Plofkraak), κατά τα έτη 2019-2020 σε Αττική και Φθιώτιδα.
Ως μέλη της οργάνωσης ταυτοποιήθηκαν δύο αλλοδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, διακεκριμένες κλοπές και απόπειρες αυτών κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, εκρήξεις κατά συναυτουργία και λοιπές παραβάσεις σχετικές με τις εκρηκτικές ύλες, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και πλαστογραφία.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα, οι κατηγορούμενοι μαζί με τουλάχιστον τρεις ακόμη άγνωστους συνεργούς τους, είχαν συστήσει και ενταχθεί σε εγκληματική οργάνωση, με διαρκή και δομημένη δράση, η οποία στη χώρα μας ήταν ενεργή από τον Δεκέμβριο του 2019 έως και τον Μάρτιο του 2020 και με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση πραγματοποιούσαν διαρρήξεις Α.Τ.Μ. σε Αττική και Φθιώτιδα.
Ως προς τον τρόπο δράσης τους, τα μέλη της οργάνωσης, κατέχοντας την απαραίτητη τεχνογνωσία και χρησιμοποιώντας στέρεες εκρηκτικές ύλες, κατασκεύαζαν αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς με πυραγωγό σκοινί (φυτίλι) και πυροκροτητές, τους οποίους εισήγαγαν στα Α.Τ.Μ. και προκαλούσαν εκρήξεις, αφαιρώντας στη συνέχεια τις κασετίνες με τα χρήματα.
Περαιτέρω, για να καταστήσουν δυσχερή την αναγνώριση και τον εντοπισμό τους, φρόντιζαν να έχουν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους ενώ διέφευγαν με αυτοκίνητα, τα οποία ήταν κλεμμένα ή έφεραν πλαστές πινακίδες.
Μέχρι τώρα έχουν εξιχνιαστεί -10- περιπτώσεις εκρήξεων Α.Τ.Μ. σε Αττική και Φθιώτιδα, στις οποίες εμπλέκονται τα μέλη της οργάνωσης, μεταξύ των οποίων και εντός του εκπτωτικού χωριού στα Σπάτα, όπου πραγματοποιήθηκαν εκρήξεις σε Α.Τ.Μ. -4- εμπορικών τραπεζών, καθώς και μία κλοπή αυτοκινήτου.
Το συνολικό όφελος που αποκόμισε η οργάνωση από την παράνομη δράση της ανέρχεται σε -516.090- ευρώ.
Η δικογραφία υποβλήθηκε αρμοδίως και σε βάρος τους εκδόθηκαν και ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης, ενώ η έρευνα συνεχίζεται σε συνεργασία με διεθνείς αστυνομικούς οργανισμούς
Ολες οι Ειδήσεις
- Το OPEN γιορτάζει την 25η Μαρτίου και τιμά την εθνική μας επέτειο
- Ζόζεφιν – Νίνο: «Πήρα το πρώτο αεροπλάνο και πήγα στο νησί του και όπου βγει» λέει η τραγουδίστρια (βίντεο)
- Δέσποινα Βανδή: Περήφανη για την βράβευση του Βασίλη Μπισμπίκη στην ταινία «Σπασμένη φλέβα»
- MasterChef 10: Απόψε Δευτέρα 23 Μαρτίου στις 21:00 – Η νέα εβδομάδα ξεκινά με δοκιμασία Mystery Box!
- «Σε περιμένουμε καιρό»: Πρεμιέρα στο Επί Κολωνώ από την Act 0 Theatre Ensemble
- «MarkosbyNight»: Στην κορυφή της τηλεθέασης η παράσταση «20 Χρόνια Δελφινάριο», το Σάββατο 21 Μαρτίου
- «Αλ Τσαντίρι Νιουζ»: Καλεσμένος ο Νίκος Μάστορας – Τετάρτη 1 Απριλίου στις 21:00
- «EQ»: Καλεσμένη η Παναγιώτα Βλαντή, απόψε τα μεσάνυχτα στο ACTION 24
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook