Νέες περιοχές μπαίνουν στο «βαθύ κόκκινο», όπως ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς

Στην κατηγορία πολύ αυξημένου κινδύνου «βαθύ κόκκινο» μπαίνουν από το Σάββατο στις 6 το πρωί η ΠΕ Φωκίδας και ο δήμος Ανωγείων της ΠΕ Ρεθύμνου, όπου και στις δύο περιοχές εκτοξεύθηκαν τα κρούσματα την τελευταία εβδομάδα.

«Καμπανάκι» σήμανε επίσης για σειρά περιοχών στις οποίες το ιικό φορτίο αυξάνεται και η πορεία τους δεν είναι καλή. Οι περιφέρειες αυτές είναι: Κοζάνη, Καστοριά, Ιωάννινα, Καβάλα, Ημαθία, Σέρρες, Κιλκίς, Ζάκυνθο, Χανιά και Ρέθυμνο.

Πήρε παράταση λόγω σεισμού η Λάρισα

Στο μεταξύ, μετά και τον δεύτερο ισχυρό σεισμό το βράδυ της Πέμπτης, αποφασίστηκε η αναβολή της ισχύς του αυστηρού lockdown στη Λάρισα, το οποίο θα άρχιζε από το πρωί του Σαββάτου.

Σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά μέσα στο Σαββατοκύριακο θα ερευνηθεί το πλαίσιο μέσα στο οποίο θα γίνει η επιδημιολογική διαχείριση της χώρας.

Παπαευαγγέλου: 16.5000 τα ενεργά κρούσματα – SOS για τις ηλικίες 20-65

Αυξητική τάση σε πολλές περιοχές της χώρας παρουσιάζει το επιδημιολογικό φορτίο του νέου κορωνοϊού. Ο δείκτης θετικότητας άγγιξε το 4%, οι νοσηλείες αυξήθηκαν, η πίεση στο σύστημα υγείας είναι εμφανής, ωστόσο ο δείκτης θνητότητας παραμένει σταθερά χαμηλός, ανέφερε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας.

Η κ. Παπαευαγγέλου έκανε λόγο για διπλασιασμό του επιδημιολογικού φορτίου τις τελευταίες 15 μέρες, με τα ενεργά κρούσματα να φτάνουν τα 16.500.

Η ηλικιακή ομάδα 20-65 βρίσκεται στην κορυφή των νέων κρουσμάτων, ενώ μείωση παρουσιάζουν οι άνω των 75 ετών – και αυτό όπως είπε, οφείλεται στον εμβολιασμό. Επιβαρυμένη είναι και η κατάσταση στην Αττική με μεγάλη διασπορά σε όλες τις γειτονιές, ενώ 37% αύξηση είχαμε και στην Θεσσαλονίκη.

Η πληρότητα των ΜΕΘ covid στην Αττική αγγίζει το 87% και καθημερινά στην επικράτεια καταγράφονται 330 εισαγωγές στα νοσοκομεία. Επανέλαβε ότι πρέπει να γίνει μια συλλογική προσπάθεια ώστε να κτίσουμε το τείχος ανοσίας με τον εμβολιασμό και να τηρούμε με αυστηρότητα τα μέτρα προστασίας. Η χρήση της μάσκας είναι η πιο αποτελεσματική παρέμβαση, τόνισε η κ. Παπαευαγγέλου. “Ήμουν και παραμένων αισιόδοξη ότι θα τα καταφέρουμε” κατέληξε.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook