Σε κατάσταση ασφυξίας βρίσκονται τα νοσοκομεία της Αττικής, ενώ υπάρχουν καταγγελίες για ασθενείς που χάνουν τη ζωή τους πριν προλάβουν να εισαχθούν σε ΜΕθ

Όπως σημειώνει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, σήμερα ξεκινούν εφημερία νοσοκομεία με ελάχιστα κενά κρεβάτια όπως το «Αττικόν», το «Αγία Όλγα».

Αποκαλύπτει ότι χθες στην εφημερία του γέμισε το «Γεννηματά» με 38 εισαγωγές ασθενών με κορωνοϊού ενώ συνολικά νοσηλεύει 88 ασθενείς με κορωνοϊό. Την ερχόμενη Δευτέρα εφημερεύει μαζί με το «Σισμανόγλειο» που θα συνεχίσει να εφημερεύει και για γενικά περιστατικά.

Επίσης το «Τζάνειο» στην χθεσινή του εφημερία εισήγαγε 50 περιστατικά με κορωνοιού και νοσηλεύει 110 συνολικά. Τη Δευτέρα εφημερεύει και για γενικά περιστατικά.

Ενώ τη ίδια ώρα, 45 και πλέον ασθενείς που είναι γενικά παθολογικά περιστατικά διακομίσθηκαν στο «ΝΙΜΙΤΣ» για να αδειάσουν κλίνες για νοσηλεία περιστατικών κορΩνοϊού από νοσοκομεία του κέντρου. «Αυτό δεν είναι σχεδιασμός» σχολιάζει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ ξεκινά η εφημερία των Νοσοκομείων Αττικό και Αγία Όλγα, σήμερα με ελάχιστα κενά κρεβάτια.

Επισημαίνεται πως χθες είδαν το φως της δημοσιότητας καταγγελίες για ασθενή που έχασε τη μάχη με τον κορωνοϊό εκτός ΜΕΘ, παρότι είχε διασωληνωθεί, λόγω της «ασφυκτικής» κατάστασης στα Νοσοκομεία.

Αναλυτικά, η κατάσταση με τα κενά κρεβάτια στις ΜΕΘ κορωνοϊού της Αττικής:

ΚΑΤ: 24 ΣΤΑ 28.
ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ: 14 ΣΤΑ 14
ΑΓΙΑ ΟΛΓΑ: 9 ΣΤΑ 9
ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ: 15 ΣΤΑ 16
ΝΙΜΙΤΣ: 6 ΣΤΑ 6
ΕΛΠΙΣ: 6 ΣΤΑ 6
ΣΩΤΗΡΙΑ: 74 ΣΤΑ 84
ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ: 44 ΣΤΑ 44
ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ: 2 ΣΤΑ 7.
ΕΡΥΘΡΟΣ: 13 ΣΤΑ 14
ΑΤΤΙΚΟ: 40 ΣΤΑ 43
ΘΡΙΑΣΙΟ; 17 ΣΤΑ 17
ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ: 12 ΣΤΑ 12».
Οι κενές κλίνες στην Αττική είναι 24.

Εκτός από την Αττική σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν και νοσοκομεία της Περιφέρειας. Στο νοσοκομείο της Τρίπολης υπηρετούν μόνο δύο ακτινολόγοι ιατροί επιφορτισμένοι τόσο με τη λειτουργία αξονικού, μαγνητικού, υπερήχων, μαστογράφου αλλά και με την νοσηλεία περί των 30 περιστατικών κορωνοϊού. «Οι δύο γιατροί δεν άντεξαν. Ο ένας εν ώρα εργασίας εμφάνισε έκτακτο σοβαρό πρόβλημα υγείας και νοσηλεύεται Έμεινε το νοσοκομείο μόνο με έναν» επισημαίνει η ΠΟΕΔΗΝ.

Στο νοσοκομείο Πύργου όπου σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ ο Διοικητής του Νοσοκομείου έκανε μήνυση στους παθολόγους γιατρούς που χρόνια τώρα λόγω ελλείψεων βρίσκονται νυχθημερόν στο νοσοκομείο. Η παθολογική κλινική καλύπτεται με γιατρούς από το νοσοκομείο Αμαλιάδας.

Μετά τη μήνυση του Διοικητή,επειδή οι γιατροί έλειψαν με αναρρωτική άδεια μην αντέχοντας το φόρτο εργασίας, παραιτήθηκαν τρεις παθολόγοι, ένας μετακινήθηκε και το νοσοκομείο με παθολογική κλινική και δεκάδες περιστατικά κορωνοϊού θα καλύπτεται μετά από λίγες ημέρες με μόνο ένα παθολόγο ο οποίος θα είναι μετακινούμενος από το νοσοκομείο Αμαλιάδας.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook