Νέα σεισμική δόνηση με μέγεθος 4,2 στην κλίμακα Ρίχτερ σημειώθηκε στις 21:47 στην περιοχή της Ελασσόνας

Εκ μέρους των φορέων συγκρότησης του Ενιαίου Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου, το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ανακοινώνει ότι το σεισμολογικό δίκτυο κατέγραψε τον σεισμό σε απόσταση 252 χλμ. ΒΔ της Αθήνας με το επίκεντρο της δόνησης να εντοπίζεται 12 χλμ. ΔΝΔ της Ελασσόνας.

Νωρίτερα το απόγευμα  σημειώθηκε μία ακόμη σεισμική δόνηση μεγέθους 4,2 ρίχτερ  στην Ελασσόνα.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός σημειώθηκε στις 18:37, ήταν μεγέθους 4,2 Ρίχτερ με επίκεντρο 5 χλμ. Δ-ΒΔ της Λάρισας με εστιακό βάθος 8,1 χιλιόμετρα.

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη και την Πέμπτη σημειώθηκαν δύο σεισμικές δονήσεις μεγέθους 6 Ρίχτερ. Μετά το φαινόμενο των διδύμων σεισμών, οι σεισμολόγοι είχαν πει πως η βδομάδα θα είναι δύσκολη και αναμένονται ισχυροί μετασεισμοί…

Εν τω μεταξύ ο σεισμός άφησε πίσω του συντρίμμια και τους κατοίκους των πληγεισών περιοχών στους Δήμους Λαρίσης, Ελασσόνας, Τυρνάβου και Φαρκαδόνας, στο δρόμο αφού από τους 1609 ελέγχους που έγιναν σε κατοικίες, οι 898 έχουν κριθεί ακατάλληλες.


Οι κάτοικοι που έχουν ξεσπιτωθεί κοιμούνται σε σκηνές ή ξενοδοχεία και προσπαθούν να μαζέψουν ό, τι μπορούν από τα γκρεμισμένα σπίτια τους.

Οι εικόνες μιλούν από μόνες τους.

Οι μηχανικοί του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, πραγματοποίησαν το Σάββατο ελέγχους σε κατοικίες, επαγγελματικούς χώρους και Δημόσια κτήρια των πληγεισών περιοχών στους Δήμους Λαρίσης, Ελασσόνας, Τυρνάβου και Φαρκαδόνας.


Έως το τέλος της σημερινής ημέρας είχαν διεξαχθεί αυτοψίες σε 1800 κτήρια:

• Από αυτές 1609 αφορούν σε κατοικίες, εκ των οποίων οι 898 έχουν κριθεί μη κατοικήσιμες.
• Επίσης, έχουν ελεγχθεί 46 επαγγελματικοί χώροι, εκ των οποίων ακατάλληλοι είναι οι 21.
• Όσον αφορά τους ιερούς ναούς και τα δημόσια κτήρια «κίτρινα» έχουν χαρακτηριστεί τα 30 από τις 46 αυτοψίες, ενώ σε 99 άλλα κτήρια (αποθήκες, στάβλους) τα 92 κρίθηκαν ακατάλληλα προς χρήση.
• Επίσης, έχουν γίνει έλεγχοι σε 5 σχολικές μονάδες του Δήμου Φαρκαδόνας.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις