Γιαννακός: Στο Αττικόν δεν υπάρχει ούτε μια κλίνη ΜΕΘ κενή – Το σύστημα κινδυνεύει να ηττηθεί
«Δεν ακούγονται οι εκκλήσεις των υγειονομικών να ενταχθούν στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα...»
Για την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία της Αττικής, μίλησαν στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννακός και ο νευροχειρουργός στο νοσοκομείο «Νίκαιας» και γραμματέας του ΟΕΝΓΕ, Παναγιώτης Παπανικολάου.
Σύμφωνα με τον κ. Γιαννακό, στο «Αττικόν» δεν υπάρχει ούτε μια κλίνη ΜΕΘ κενή. «Το σύστημα κινδυνεύει να ηττηθεί», τόνισε.
Παρόμοια είναι η εικόνα και στα υπόλοιπα νοσοκομεία του νομού. Όπως υποστήριξε, χθες θα μεταφέρονταν ασθενείς σε ιδιωτική κλινική της Χαλκίδας, αλλά μέχρι και σήμερα δεν έχουν μεταφερθεί ακόμα, καθώς οι ίδιοι οι ασθενείς αρνούνται. Στην Αθήνα δεν έχουν επιστρατευτεί τα ιδιωτικά νοσοκομεία για περιστατικά κορωνοϊού, σχολίασε.
Από την πλευρά του ο κ. Παπανικολάου, συμφώνησε ότι τα πράγματα είναι πέραν του κόκκινου στα νοσοκομεία και οι πτέρυγες είναι υπερπλήρεις. Ούτε τα περιστατικά covid, αλλά ούτε και οι λοιπές νοσηλείες μπορούν να αντιμετωπιστούν όπως πρέπει, ενώ υπάρχει και μεγάλη εξάντληση, αλλά και έλλειψη σε προσωπικό.
«Πρέπει άμεσα να γίνει άνευ όρων επίταξη όλων των ιδιωτικών κλινικών της Αττικής για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί για νοσηλεία και non covid και covid περιστατικών», υποογράμμισε.
Κλείνοντας, ο κ. Γιαννακός δήλωσε πως παρά τις εκκλήσεις των υγειονομικών να ενταχθούν στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα, δεν εισακούονται, γιατί σύμφωνα με το υπουργείο, η πανδημία θα είναι προσωρινή.
«Τα νοσοκομεία έχουν μετατραπεί σε νοσοκομεία μιας νόσου», κατέληξε.
Ολες οι Ειδήσεις
- Λατινοπούλου: Θα βγάλω πεζούς αστυνομικούς με λυκόσκυλα και μαλινουά για να καθαρίσουν τις γειτονιές από όσους κακώς έχουν άσυλο (βίντεο)
- Κομισιόν: Αυστηρά μηνύματα στην Τουρκία για τουρκολιβυκό μνημόνιο, casus belli και ηλεκτρική διασύνδεση – Καλεί την Άγκυρα να συμφωνήσει για προσφυγή στη Χάγη
- ΑΕΚ – Ρεάλ Μαδρίτης 2-3: Άγγιξε το όνειρο, αλλά ο Βαλβέρδε στο 92΄της έκοψε το χαμόγελο
- «Αν δεν είναι δική μου, δεν θα είναι κανενός»: Ηλικιωμένος στην Κολομβία σκότωσε με μαχαίρι 23χρονη γιατί τον απέρριψε ερωτικά – Σκληρό βίντεο
- Σάκης Τανιμανίδης: Οι φωτογραφίες μόνο με εσώρουχο – «Είπα να ακούσω το κοινό μου»
- Ρεν – Ολυμπιακός 0-0: Ευρωπαϊκό μέταλλο για οκτάδα!
- Ο Βανς μετά την ήττα: «Ο πόλεμος είναι ο λόγος που χάσαμε τις εκλογές» – Εξηγεί γιατί οι ψηφοφόροι τους γύρισαν την πλάτη
- Ενδιάμεσες εκλογές ΗΠΑ: Ισχυρό ελληνικό αποτύπωμα και ιστορικές πρωτιές για γυναίκες και εκπροσώπους μειονοτήτων
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook