Τιμώντας την σημερινή μέρα που είναι μια ημέρα αφιερωμένη στις γυναίκες που βιώνουν, ακόμα και σήμερα, την εκμετάλλευση, την κοινωνική καταπίεση, τις διακρίσεις λόγω του φύλου, αυτή την ώρα πραγματοποιείται νέα κινητοποίηση στο κέντρο της Αθήνας

Με στόχο μια κοινωνία απαλλαγμένη από τις ανισότητες, τον σεξισμό και την έμφυλη βία διαδηλώνουν αυτή την ώρα στο κέντρο της Αθήνας φεμινιστικές οργανώσεις, πολιτικές συλλογικότητες και συνδικάτα.

Παράλληλα συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στα Προπύλαια από Ομοσπονδίες, Εργατικά Συνδικάτα,την ΟΓΕ την ΟΒΣΑ, η ΟΓΕ και το ΜΑΣ στο πλαίσιο της 8ης Μάρτη, Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκα ενώ κάλεσμα συμμετοχής έχει απευθύνει και το ΠΑΜΕ.

Αυτή την ώρα έχει διακοπεί η κυκλοφορία στις οδούς Πανεπιστημίου, Σταδίου και στη Λεωφόρο Βασιλίσσης Αμαλίας.

«Σπάμε τις αλυσίδες της σιωπής, της εκμετάλλευσης, της ανισοτιμίας», είναι το σύνθημα στην εξέδρα της συγκέντρωσης. «Δυναμώνουμε τον αγώνα για υγεία και ζωή με δικαιώματα», «Η κρατική και εργοδοτική βία δε θα μας κλείσει το στόμα», «Υψώνουμε τη γροθιά μας, σπάμε τον φόβο», είναι το μήνυμα που στέλνουν με τα πανό τους οι συγκεντρωμένες-οι.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook