Τα νοσοκομεία δίνουν τεράστια μάχη για να ανταπεξέλθουν... Πολλές οι εισαγωγές και οι διασωληνώσεις τις τελευταίες μέρες.

Χθες τα κρούσματα ξεπέρασαν τις 3.000 και ο αριθμός των διασωληνωμένων σημείωσε άλλο ένα αρνητικό ρεκόρ με 484 ασθενείς στις ΜΕΘ.

Οι εισαγωγές στα νοσοκομεία της χώρας το τελευταίο 24ωρο είναι 390, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 15.73%.

Κατά μέσο όρο 382 ασθενείς μπαίνουν στα νοσοκομεία ανά ημέρα. Και οι εκτιμήσεις του καθηγητή Πνευμονολογίας, Νίκου Τζανάκη, αναφέρουν πως μέχρι τα τέλη Μαρτίου είναι πιθανόν ο αριθμός των διασωληνωμένων να φτάσει τους 600.

Αγωνία για την δύσκολα ελεγχόμενη πορεία της επιδημίας αλλά και για την αντοχή του ΕΣΥ που δέχεται καθημερινά χιλιάδες ασθενείς με νόσο covid-19, κυριαρχεί στην επιστημονική κοινότητα και την κυβέρνηση. Τα περιοριστικά μέτρα για τη συρρίκνωση της μετάδοσης του κορωνοϊού και το Σχέδιο έκτακτης ανάγκης για την ενίσχυση του ΕΣΥ αποτελούν τα δύο αναχώματα που έχει υψώσει η κυβέρνηση στοχεύοντας στον έλεγχο της πολύ δύσκολης κατάστασης. Παράλληλα, συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι εμβολιασμοί των πολιτών – έχουν πραγματοποιηθεί πλέον 1.126.000 εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού, μια στερεή βάση για το τείχος ανοσίας που οικοδομείται και ελπίζεται ότι θα ολοκληρωθεί τον ερχόμενο Ιούνιο.

Το 5% με 7% των ασθενών με σοβαρή νόσηση χρειάζονται διασωλήνωση και νοσηλεία σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Εάν αποδώσει το lockdown και επαληθευθεί το καλό σενάριο της σταθεροποίησης και της μείωσης των κρουσμάτων από την ερχόμενη εβδομάδα, η πίεση στα νοσοκομεία θα φτάσει στο μέγιστο βαθμό το τελευταίο 10ήμερο του Μαρτίου. Εάν όμως, τα κρούσματα μείνουν σταθερα ψηλά τις επόμενες μέρες, τότε ο Απρίλιος αναμένεται πάρα πολύ δύσκολος.

Πιέζεται η Αττική

Οι περισσότεροι από τους μισούς ασθενείς χθες (251) εισήχθησαν σε νοσοκομεία της Αττικής, όπου οι νοσηλευόμενοι ανέρχονται σε 1.895, με τους 1.579 να νοσηλεύονται σε απλές κλίνες. Οι διασωληνωμένοι κοντεύουν να διπλασιαστούν μέσα σε έναν μήνα.. Ήταν 277 στις 9 Φεβρουαρίου και χθες ήταν 484. Και οι ειδικοί αναμένουν πως την τρέχουσα εβδομάδα θα αυξηθούν κατά 200.

Η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει πως τα νοσοκομεία δεν διαθέτουν πλέον κλίνες ΜΕΘ για τους ασθενείς με covid, με αποτέλεσμα κάποιοι να διασωληνώνονται εκτός ΜΕΘ και να αναμένουν να ελευθερωθεί κλίνη…

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook